ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: jean φούστα, loose πουκάμισο και πέδιλα
 

Αυτή η ταινία αναμένεται να... ''σώσει'' το σινεμά!

Γιατί είναι σημαντικό το ''Tenet'' του Christopher Nolan;

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Δεν είναι μυστικό πως ο κορωνοϊός και τα μέτρα αποστασιοποίησης έχουν επηρεάσει καθοριστικά τη βιομηχανία του κινηματογράφου αφού οι μεγάλες πρεμιέρες έχουν αβαληθεί και τα σινεμά έχουν αδειάσει. Μία όμως ταινία αναμένεται να φέρει τον κόσμο πίσω στις αίθουσες το καλοκαίρι, και αυτή είναι το ''Tenet'' του Christopher Nolan. 

H ταινία επιστημονικής φαντασίας δεν είναι απλά πολυαναμενόμενη λόγω του σκηνοθέτη της, αλλά απ' ό,τι φαίνεται σ' αυτήν στηρίζουν τις ελπίδες τους πως θα φέρει τον κόσμο ξανά στους κινηματογράφους, με την πρεμιέρα της στις 17 Ιουλίου, γιατί απλά είναι το είδος που προσελκύει τόσο τους κριτικούς όσο και το κοινό, και ακολουθεί δουλειές του Nolan που έγιναν blockbuster επιτυχίες. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το ''Inception'', το ''The Dark Knight'' ή το πιο πρόσφατο ''Dunkirk''; 

Μέγαλες ταινίες όπως το ''F9'' (η 9η ταινία της σειράς ''Fast and Furious'') και η, επίσης πολυαναμενόμενη, ''The Eternals'' της Disney, μεταφέρθηκαν στο 2021, το ''Tenet'' παραμένει στην αρχική ημερομηνία του. Αυτό γίνεται σκόπιμα, με τον σκηνοθέτη να στηρίζει πως ο κινηματογράφος είναι σημαντικό στοιχείο της κοινωνικής ζωής και πρέπει να αναβιώσουν. 

Από την άλλη οι ειδικοί θεωρούν πως μια τέτοια πρεμιέρα τον Ιούλιο είναι υπερβολικά αισιόδοξη σκέψη αφού τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς στις ΗΠΑ και το να ανοίξουν χώροι όπως οι κινηματογράφοι ίσως προκαλέσει δεύτερο μεγάλο κύμα, τουλάχιστον σε μεγάλες πολιτείες όπως η Νέα Υόρκη ή το Λος Άντζελες. 

Δείτε το τρέιλερ. 

Από τα λίγα που έγιναν γνωστά, το ''Tenet'' βλέπει έναν μυστικό πράκτορα (που υποδύεται ο John David Washington) να επιστρέφει στη ζωή με την ικανότητα να προβλέπει γεγονότα που δεν έχουν συμβεί ακόμα. Η αποστολή του είναι να αποτρέψει έναν Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο, που χαρακτηρίζουν ως ''χειρότερο από πυρηνικό ολοκαύτωμα''. To μόνο στοιχείο που έχει είναι το παλίνδρομο ''tenet''. Ένας κωδικός που ''θα ανοίξει τις σωστές πόρτες... και κάποιες λάθος''. Το καστ περιλαμβάνει, εκτός από τον Washington, τους Michael Caine, Kenneth Branagh, Elizabeth Debicki και Robert Pattinson. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση