ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: hot pink blazer, στενό jean και μποτάκια σε animal print
 

Review: Η υπέροχη αμηχανία του ''The Disaster Artist''

Βασισμένη σε όσα οδήγησαν στην παραγωγή ''μιας από τις χειρότερες ταινίες όλων των εποχών''

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Θα τα πάρω από την αρχή, παραπέμποντας σε στο ''The Room''. Την ταινία που κυκλοφόρησε το 2003, σε σκηνοθεσία και παραγωγή του Tommy Wiseau ο οποίος επίσης πρωταγωνιστούσε, και η οποία χαρακτηρίζεται μέχρι σήμερα ''μία από τις χειρότερες ταινίες όλων των εποχών''. Ο συμπρωταγωνιστής (και πολύ καλός φίλος) του Wiseau, Greg Sestero έγραψε το βιβλίο ''The Disaster Artist: My Life Inside The Room, the Greatest Bad Movie Ever Made'' για όσα έζησε στα γυρίσματα της ταινίας και πάνω σ' αυτό το βιβλίο βασίζεται η ταινία ''The Disaster Artist''. Το ακριβές στόρι της ταινίας ακολουθεί την παράξενη φιλία ανάμεσα στον Wiseau και τον Sestero, και τα γεγονότα που οδήγησαν στην παραγωγή της ταινίας ''The Room'', στα γυρίσματα και την πρεμιέρα.

Στους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε τον James Franco και τον Dave Franco, ενώ στην ταινία βλέπουμε τους Alison Brie, Ari Graynor, Josh Hutcherson, Jacki Weaver και Seth Rogen ανάμεσα σε άλλους. 

Δες το τρέιλερ. 

Το ''The Room'', παρά το γενικό χάος που είναι σαν ταινία, απέκτησε cult ακόλουθους ανά τα χρόνια. Ο Wiseau είναι ένας μυστήριος χαρακτήρας, αφού μέχρι σήμερα κανείς δεν ξέρει πότε και πού γεννήθηκε ή πώς απέκτησε τόσα χρήματα. Το ωραίο με το ''The Disaster Artist'' είναι ο πως ο Fanco, που λειτουργεί και σαν σκηνοθέτης και σαν ένας εκ των παραγωγών, δεν διακωμωδεί την ιστορία. Όσο αμήχανα κι αν νιώθεις βλέποντας τα γυρίσματα, σε αφήνουν να το νιώσεις μόνος σου. Δεν χλευάζουν σε καμία περίπτωση την μορφή του Wiseau ι αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό, όποια εντύπωση κι αν έχεις σχηματίσει για τον άνθρωπο αυτό. Από την άλλη, είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πώς ένας άνθρωπος καταφέρνει να δημιουργήσει κάτι τόσο ''τραγικό'' και να κερδίσει τόσους ακόλουθους. Το καστ κάνει πολύ καλή δουλειά παρουσιάζοντας απλά τα γεγονότα με πολύ καλό τρόπο, αφήνοντάς σε να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα. Ενώ οι ίδιοι ηθοποιοί μπορούσαν εύκολα να τα παρουσιάσουν όλα σαν μια late-night κωμωδία, για τις οποίες είναι και γνωστοί άλλωστε. Είναι, στο τέλος - τέλος, μια ταινία που θα σε τραβήξει γιατί όλα όσα βλέπεις έγιναν στα αλήθεια. 

Τώρα δες το τρέιλερ του ''The Room'', απλά για να δεις για τι μιλάμε. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
james franco  |  disaster artist  |  dave franco  |  ταινία  |  review  |  blog  | 

Nάκης Αντωνίου: Τελευταία Ενημέρωση

X