ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: κάπρι παντελόνι, broderie πουκάμισο και kitten heels
 

Αυτά είναι τα δέκα πιο επικίνδυνα τραγούδια για οδήγηση

Τα τραγούδια που δεν πρέπει να ακούς στο αυτοκίνητο σύμφωνα με την μελέτη της Compare The Market AU

Μαρία Σάββα

Κατά τη διάρκεια των καθημερινών μας διαδρομών, η μουσική στο αυτοκίνητο αποτελεί σχεδόν αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας οδήγησης. Κάποιοι από εμάς, όμως, προτιμούν να την ακούν λίγο πιο δυνατά, ενώ η αγαπημένη μας μελωδία παίρνει σάρκα και οστά μέσα από το lipsyncing. Ωστόσο, η προσοχή μας κατά την οδήγηση μπορεί να διαταραχθεί υπερβολικά από ορισμένα τραγούδια, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια μας και των επιβατών.

Στη φωτογραφία μπαίνει η Compare The Market AU, που πρόσφατα πραγματοποίησε μια μελέτη με στόχο να εξετάσει ποια τραγούδια είναι τα πιο ενοχλητικά κατά την οδήγηση. Οι παράγοντες που εξετάστηκαν περιλάμβαναν το BPM (χτυπήματα ανά λεπτό) και η χορευτικότητα, με δεδομένα που ανακτήθηκαν από το Spotify.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι υπάρχουν στιγμές που έχουμε επιτραπεί να επηρεαστούμε από τη μουσική κατά την οδήγηση. Κοιτάμε αλλού, χτυπάμε ρυθμικά τα πόδια μας, και ίσως ακόμα αυξάνουμε την ταχύτητα επηρεασμένοι από την ενέργεια του τραγουδιού.

Η Compare the Market AU, με βάση το BPM, την ενέργεια, τη χορευτικότητα και τη φωτεινότητα, δημιούργησε έναν δείκτη απόσπασης της προσοχής. Χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο ανάλυσης API του Spotify, αξιολόγησε τα δημοφιλή τραγούδια της λίστας αναπαραγωγής για οδήγηση, απονέμοντας συνολική βαθμολογία απόσπασης της προσοχής.

Από το "Dragostea Din Tei" του O-Zone έως το "Beat It" του Michael Jackson, η συμβουλή είναι να αποφεύγουμε να προσθέτουμε αυτά τα τραγούδια στη λίστα αναπαραγωγής μας κατά την οδήγηση. Πάντως, το να αφήνετε τη μουσική να σας ταξιδεύει είναι ό,τι καλύτερο, αρκεί να διατηρείτε πάντα την ασφάλειά σας στο επίκεντρο.

Δείτε πιο κάτω της λίστα με τα τραγούδια:

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση