ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Ριγέ jumpsuit, κοντομάνικο μπλουζάκι και loafers
 

5+2 λόγοι για να είσαι χαρούμενη σήμερα αλλά και κάθε μέρα

Συμβουλές για να εντάξεις τη θετική σκέψη στην καθημερινότητά σου.

Ριάνα Στυλιανού

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας που καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ στις 28 Ιουνίου το 2012 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου, θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικούς απλούς λόγους για να είστε χαρούμενες σήμερα, αλλά και κάθε μέρα.

Guilherme Almeida on Pexels

Πέραν των προβλημάτων που σίγουρα θα αντιμετωπίζετε στην καθημερινότητά σας, όπως όλοι μας εξάλλου, είναι σημαντικό να βλέπετε τη θετική πλευρά της ζωής. Φυσικά, είναι φυσιολογικό να μην είμαστε χαρούμενες κάθε μέρα, αλλά τουλάχιστον εάν προσπαθήσουμε να εντάξουμε τη θετική σκέψη στην καθημερινότητά μας, αυτό θα ήταν πολύ καλό και υγειές, τόσο για εμάς όσο και τους γύρω μας.

Ζούμε μονάχα μια φορά, γιατί λοιπόν να μην κάνουμε μια πορεία ζωής γεμάτη και χαρούμενη;

Κάντε scroll down για να δείτε τους απλούς αλλά πολύ σημαντικούς λόγους που πρέπει να είστε ευτυχισμένες.

1. Είστε ζωντανές. Και αυτός είναι ο κυριότερο λόγος για να χαμογελάτε. Με όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο γύρω μας, αντιλαμβανόμαστε μέρα με τη μέρα πως τίποτα δεν είναι δεδομένο. Τα πάντα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να είμαστε ευγνώμων για κάθε μέρα που ξημερώνει.

2. Αν μπορείτε και διαβάζετε αυτό το θέμα, σημαίνει πως έχετε την όρασή σας. Μπορείτε να δείτε τα όμορφα χρώματα στον ουρανό κατά την ανατολή και τη δύση του ήλιου. Αυτές είναι οι μικρές απολαύσεις της ζωής και έχετε την ευχέρεια να τις ζήσετε στο έπακρο.

3. Αγαπιέστε. Από τα αδέλφια σας, τη γιαγιά σας, τους γονείς σας, την κολλητή σας και τον σκύλο σας. Ο καθένας έχει κάποιον που τον αγαπάει ανεξαιρέτως ποιος είναι ή τι λάθη έχει κάνει στη ζωή του.

4. Θα ζήσετε περισσότερο εάν αποδεχτείτε το γεγονός ότι μεγαλώνετε. Έρευνες έδειξαν ότι οι ευτυχισμένοι άνθρωποι που δέχονται το πέρασμα των χρόνων, ζουν σε γενικές γραμμές 7,5 χρόνια παραπάνω από όσους βλέπουν τα γηρατειά με αρνητισμό.

5. Η ευτυχία είναι μεταδοτική. Αν είστε εσείς χαρούμενες, θα είναι και οι άνθρωποι γύρω σας.

6. Έρευνες δείχνουν ότι οι χαρούμενοι άνθρωποι είναι 11% περισσότερο παραγωγικοί από τους δυστυχισμένους ανθρώπους. Επομένως, να ακόμα ένας λόγος για να είστε σήμερα, αλλά και κάθε μέρα χαρούμενες.

7. Όσο περισσότερο εστιάζετε στα θετικά, τόσο έρχονται στη ζωή σας. Όλα έχουν να κάνουν με τη θετική σκέψη.

Tips:

A) Κάντε μία λίστα με 10 πράγματα για τα οποία ευγνωμονείτε τη ζωή. Αφιερώστε ένα λεπτό κάθε πρωί και διαβάστε αυτή τη λίστα, υπενθυμίζοντας στον εαυτό σας τους λόγους που πρέπει να είστε σήμερα χαρούμενες. Μερικά παραδείγματα μπορεί να είναι η "Υγεία" οι "Σχέσεις" ή η «Δουλειά».

B)Εξασκηθείτε στον κανόνα των 4 λεπτών. Δηλαδή αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό τα 4 πρώτα λεπτά που φτάνετε στη δουλειά, που μπαίνετε σε μία σύσκεψη, που επιστρέφετε στο σπίτι κτλ. Αυτό που εκπέμπετε τα 4 λεπτά είναι μεταδοτικό.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση