ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: jean παντελόνι, φαρδύ πλεκτό και blazer
 

Πόσο καλό ή κακό κάνει στην ερωτική ζωή η ρουτίνα;

Πέρα από την αρχή της ηδονής: Το πρόγραμμα

Δωριάνα Κυριάκου

Μπορεί πραγματικά η ρουτίνα να φέρει ανάπαυση ή στρες στη σχέση; Πόσο καλά χρειάζεται να επικοινωνούν οι παρτενέρ, τα ζευγάρια, μεταξύ τους έτσι ώστε να «γυρίσουν» το παιχνίδι υπερ τους και να οδηγηθούν στην πολυπόθητη ηδονή; Όλα αυτά είναι ερωτήματα που αναπόφευκτα κάποια στιγμή μπορούν να γεννηθούν, καθώς μια υγιής σεξουαλική ζωή προαιρεί τους δύο να βρίσκονται σε πλήρη συγχρονισμό για τα θέλω και τις ανάγκες τους.

Άλλες πάλι στιγμές μπορεί τα άτομα να πιστεύουν ότι η ρουτίνα πάντα σημαίνει κάτι το αρνητικό. Μάλλον το αντίθετο, καθώς αν το πάρουμε σεναριακά, μόνο και μόνο από την αναμονή της επερχόμενης σεξουαλικής συνεύρεσης, αναγκάζουμε το μυαλό να προετοιμαστεί τόσο ορμονικά όσο και ερεθιστικά.

Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος σύμμαχος. Σκεφτείτε το, συζητήστε το με τον σύντροφό σας και βάλτε πρόγραμμα. Τοποθετήστε στάσεις που θα θέλατε να δοκιμάσετε, βοηθήματα που θα θέλατε να πειραματιστείτε μαζί τους, κάντε ένα mini role play, πάρτε πρωτοβουλία, εξιτάρετε την λίμπιντο σας με τέτοιο τρόπο που όταν έρθει η πολυπόθητη στιγμή να ενωθείτε, τα σώματα να ανάψουν με την πρώτη ματιά, με ένα μόνο άγγιγμα.

Έτσι, θα καταφέρετε να ξεκλειδώσετε το επόμενο στάδιο στη σχέση σας. Πάρτε το σαν ένα παιχνίδι, δώστε στο μυαλό σας την ευκαιρία να απαλλαγεί από την ανάγκη της απόδοσης. Να αποβάλει από πάνω του το άγχος και να αποδεχτεί την κατάσταση.

Η οργάνωση και το πρόγραμμα μπορούν πράγματι να οδηγήσουν μια κατά τα άλλα «απλή» συνεύρεση σε κάτι μαγικό που ποτέ δεν θα σκεφτόσασταν. Κάντε την αλλαγή, περιμένετε, δοκιμάστε τα νερά, ξεχάστε ότι ξέρατε και μάθετε από την αρχή τα σημεία που «ανάβουν» τον σύντροφό σας.

Επενδύστε στην επικοινωνία που μπορεί εν τέλη να φανερώσει πολλά περισσότερα από όσα νομίζατε. Η υγιής και μη καταπιεστική σχέση που δεν είναι τοξική απαιτεί από τους συντρόφους να είναι τόσο ανοιχτοί στις αλλαγές όσο και ευέλικτοι, να μπορούν να συζητούν ελεύθερα για τις φαντασιώσεις και τις ηδονικά φορτισμένες σκέψεις τους χωρίς ταμπού και επικρίσεις. Αυτός να είναι και ο στόχος σας.

Εμπιστευτείτε την αλλαγή, αγαπήστε την καθημερινότητά σας, και αν όντως νιώθετε ότι δεν σας αρέσει πάρτε πρωτοβουλία, και μετατρέψτε το σε κάτι άλλο. Γίνετε "ένα" εγκεφαλικά, μοιραστείτε κομμάτια του εαυτού σας που ίσως είναι κρυφά, και τότε θα το δείτε, μπορεί να μοιάζει τρομακτικό στην αρχή, αλλά η κάθε νέα πραγματικότητα χεριάζετε διαφορετικό χειρισμό. Κάντε το και θα μας θυμηθείτε.

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση