ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Μαύρο ribbed φόρεμα, χρυσά σκουλαρίκια και sneakers
 

Πέρα από την Αρχή της ηδονής: The Remake

Απαλλάξου από τα taboo που σε θέτουν σε καταστολή.

Της Δωριάνας Κυριάκου

Μπορεί να διανύουμε τον τρίτο μήνα του 2021 όμως η κοινωνία στην οποία ζούμε, μεγαλώνουμε και αγαπάμε βρίσκεται νοοτροπιακά πολύ πιο πίσω. Εάν στόχος σας είναι να αφήσετε ελεύθερο το μυαλό σας και να απαλλαγείτε από τα taboo που περιτριγυρίζουν την σεξουαλική ζωή τότε συγχαρητήρια, βρίσκεστε στο σωστό χώρο, μαζί θα κάνουμε την αρχή.

Φυσικά, όλοι μας πάντα θα λατρεύουμε την «βανίλια» για την απλότητα και την ασφάλεια που μας προσφέρει.

Η Αρχή της ηδονής με βάση το Freud (πατέρας της Ψυχανάλυσης) βρίσκεται κυρίως κρυμμένη στην ανάγκη για ευχαρίστηση που παίρνει ο καθένας από εμάς με διαφορετικούς τρόπους. Αναλυτικά μέσα από το βιβλίο του, μπορεί κανείς να καταλάβει το πρωτοποριακό του ταλέντο στην ανίχνευση των βασικών κινήτρων της σπουδαιότερης μορφής ζωής στον πλανήτη, τον άνθρωπο.
Το sex λοιπόν, αποτελεί ένα από τα δύο (το δεύτερο ο θάνατος). Γιατί όμως να είναι βασικό κίνητρο; Η απάντηση κρύβεται στην απλότητα της πράξης, την αναπαραγωγή. Εξελικτικά, ο άνθρωπος επέλεξε το sport να γίνει ευχαρίστηση. Κοινωνικά, επέλεξε να γίνει taboo. Η απαλλαγή από την καταστολή στο πως θέλει ο καθένας από εμάς να παίρνει την ευχαρίστηση, είναι και ο λόγος που μας οδηγεί στην εξερεύνηση αυτής.

Συνηθίζεται το «καινούριο» να θεωρείται «παραξενιά» και το διαφορετικό να αποτελεί «διαστροφή». Στην επιστήμη όμως δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο, η πολυχρωμία είναι αυτή που δίνει πνοή στις πράξεις και τα θέλω μας.

Η αρχή της ηδονής, αφήνει ελεύθερο το «τέρας» που κρύβει μέσα της η «καρδιά» και αναγκάζει το σώμα να υπακούει στις πιο κρυφές και βαθιά θεμελιωμένες μας ανάγκες. Ο ενθουσιασμός για μια πλήρης ερωτική σχέση (η κατάλληλη) είναι το συναίσθημα που παρακινεί όλες μας τις δραστηριότητες (σ.σ. σεξουαλικές) μετέπειτα. Δηλαδή, βιολογικά η pleasure hormone (Dopamine) είναι η αιτία πίσω από την Αρχή της ηδονής, και ο λόγος που την αναζητούμε όλοι τόσο επίμονα.

Ο τρόπος με τον οποίο ο καθένας από εμάς βασίζει την ευχαρίστησή του, βιώνει την ηδονή και θρέφει το μυαλό του με happy hormones διαφέρει, γι’ αυτό και υπάρχουν πολλοί αντίστοιχοι που προσδίδουν χρώμα στην «μονοτονία». Φυσικά, όλοι μας πάντα θα λατρεύουμε την «βανίλια» για την απλότητα και την ασφάλεια που μας προσφέρει. Σκοπός είναι το άτομο να καταφέρει μέσα από την Αρχή να προσδώσει «φινέτσα» και φαντασία στην νόρμα της καθημερινότητας.

Αυτό λοιπόν θα πρέπει να γίνει το task σας. Να απαλλαγείτε από τα taboo που καθηλώνουν και θέτουν σε δυσλειτουργία την σεξουαλική σας ζωή. Είναι εκείνα που σας μπλοκάρουν την «απελευθέρωση» και θέτουν «όρια» στην ηδονή. Η επικοινωνία, τόσο ο καθένας με τον εαυτό του (τα δικά του θέλω και ανάγκες) όσο και με το σύντροφο (partner), είναι το κλειδί για να επιτύχετε το προαναφερθέν. Κάντε την αρχή, μιλήστε, μοιραστείτε, αφήστε το σώμα να παρασυρθεί σαν να είναι η πρώτη φορά, πειραματιστείτε με όρια και αλληλοσεβασμό, και σας το εγγυώμαι ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζατε μέχρι σήμερα την ερωτική σας ζωή θα αλλάξει, it’s never too late!

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση