ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: straight leg jean παντελόνι, λευκό τοπ και mules
 

Πέρα από την αρχή της ηδονής: Η Libido

Το ξεκλείδωμα της σεξουαλικότητας

Η αρχή της ηδονής βιβλιογραφικά είναι το κλειδί για όλα όσα αφορούν την δραστηριότητα σαν πράξη. Η libido αποτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα, την αφορμή της πλαισίωσής της, γίνεται ο εναρμονισμός που προσδίδει αξία σ ’αυτήν.

Η libido γέννημα της επιστήμης της Ψυχανάλυσης (πατέρας της ο Freud), ουσιαστικά εκφράζει την σεξουαλική ορμή (sex drive) κινησιολογία αλλά και σαν επιθυμία. Η ίδια επηρεάζεται από τρεις διαφορετικούς παράγοντες, βιολογικούς, ψυχολογικούς και κοινωνικούς.

LIBIDO (/lɪˈbiːdoʊ/; colloquial: sex drive): « Η ενέργεια, που θεωρείται ως ποσοτικό μέγεθος εκείνων των ενστίκτων που έχουν σχέση με όλα όσα μπορεί να περιλαμβάνονται στη λέξη «αγάπη»

Για να αντιληφθούμε και να κατανοήσουμε την έννοια στην πληρότητά της θα πρέπει να ψάξουμε στην απαρχή της Επιστήμης. Να αντιληφθούμε και να αφουγκραστούμε τη νοοτροπία που αναλύει ενδελεχώς ο Freud στα βιβλία του. Για τις ανάγκες της δικής μας περίπτωσης θα βασιστούμε στις γενικές αρχές της.

  1. Η σεξουαλική ζωή ενός ατόμου δεν ξεκινά στην εφηβεία (12) αλλά πολύ πιο πριν με ολοφάνερες εκδηλώσεις αμέσως μετά την γέννηση (ψυχοσεξουαλικά στάδια)
  2. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο «σεξουαλικό», μια μεγαλύτερη έννοια που συμπεριλαμβάνει μια πληθώρα δραστηριοτήτων που δεν έχουν καμία σχέση με τα γεννητικά όργανα, και το «γενετήσιο»
  3. Η σεξουαλική ζωή περιλαμβάνει τη λειτουργία της επίτευξης ηδονής από ζώνες του σώματος - μια λειτουργία που κατοπινά έρχεται να εξυπηρετήσει την αναπαραγωγή. Οι δυο λειτουργίες συχνά δε συνδυάζονται

Επεξηγηματικά κατανοούμε αρκετά πράγματα ακόμα και μέσα από αυτή την μικρή πληροφορία. Η σεξουαλική επιθυμία όπως αναφέραμε και στο παρελθόν αποτελεί φαινόμενο άρτια συνδεδεμένο με τα βασικά κίνητρα του ανθρώπου. Η ανάγκη για «κάλυψη» της επιθυμίας αυτής εκφράζεται μέσα από την «δύναμη» του συναισθήματος και την επίδραση που έχει στο άτομο.

Ακόμη σημαντικό είναι να αναφέρουμε το γεγονός ότι εάν η λίμπιντο δεν μετριαστεί ή δεν ελέγχεται μπορεί να φέρει το άτομο σε σημεία υπερσεξουαλικότητας ή αντίθετα εάν δεν είναι αρκετή να δίνεται σαν υποθετικότητα.

Συμπερασματικά, η libido είναι μια ευρεία έννοια που εμπερικλείει πληθώρα ορολογιών, βασικό στοιχείο για την κατανόηση του τι μπορεί να ωθεί την λίμπιντο σε λειτουργία είναι το αντικείμενο το οποίο την προκαλεί. Η ορμή, η ανάγκη για κάλυψη της επιθυμίας είναι και αυτή που την ενεργοποιεί. Όλοι οι άνθρωποι ανεξάρτητα μπορούν να αλληλοεπιδρούν με τη libido τους. Όχι δεν είναι συναίσθημα, αλλά μάλλον μια υποσυνείδητη λειτουργία που δρα στο «κάλεσμα της φύσης».

Στην συνέχεια της ανακάλυψής μας για την σεξουαλική ζωή θα εμβαθύνουμε περισσότερο τόσο στα ψυχοσεξουαλικά στάδια όσο και στις διαστροφές που μπορεί να προκληθούν από την καθήλωση σ ’αυτά, stay tuned!

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση

Photo By VistaCreate

Τα 10 must have sex toys του 2024

Ο απόλυτος οδηγός «απόλαυσης» για γυναίκες άνω των 40 από την κυπριακή αγορά.
Μαρία Καραμάνου
 |  LOVE