ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: jeans, κορμάκι και μποτάκια
 

Oral sex: Μύθοι και αλήθειες

Πόσο διαφορετικό είναι τελικά;

Δωριάνα Κυριάκου

Το στοματικό σεξ ή στα Αγγλικά oral είναι ίσως το πρώτο πράγμα που μαθαίνουμε ως ερωτικά πλάσματα, μετά τον αυνανισμό. Αποτελεί τη ναυαρχίδα των προκαταρκτικών, και γύρω του περιστρέφονται διάφοροι μύθοι, που σήμερα είναι η ώρα να καταρρίψουμε.

Εδώ και αρκετό καιρό, έχουμε επενδύσει και μάθει πολλά στοιχεία για το τι μπορεί να θεωρηθεί «ικανοποιητικό» αν όχι απολαυστικό σεξ, όσον αφορά το ζευγάρωμα των παρτενέρ με τους παραδοσιακούς τρόπους. Τώρα ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουμε μια για πάντα όσα αφορούν το στοματικό σεξ και τον ερωτισμό που τον διακατέχει καθώς είναι μια από τις πιο «προσωπικές» στιγμές μεταξύ δύο συντρόφων.

1. Το στοματικό δεν μετρά σαν «πραγματικό» σεξ

ΜΥΘΟΣ
Ας αρχίσουμε από το «βαρύ πυροβολικό». Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, το στοματικό σεξ μπορεί να είναι αντίστοιχα ή περισσότερο ερωτικό από οποιαδήποτε άλλη επαφή. Έτσι και με το φιλί, τα άτομα απολαμβάνουν να μοιράζονται την επαφή ταυτόσημα με την ηδονική απόλαυση. Είναι μια μορφή έρωτα, που ξεγυμνώνει τις αισθήσεις και αποκαλύπτει στον ερωτικό παρτενέρ τα πιο κρυφά σημεία της ηδονικής σκέψης.

2. Οι άνδρες το απολαμβάνουν περισσότερο

ΜΥΘΟΣ
Αναλογιζόμενοι τα θεαματικά αποτελέσματα μιας τέτοιας συνεύρεσης, το πόσο προσδίδει στην σχέση όχι μόνο ποιοτικά αλλά και ερωτικά, καθώς το πάθος και η ολοκλήρωση αφήνονται εξολοκλήρου στον παρτενέρ, είναι σχεδόν παράλογο να πιστεύουμε ότι μια τέτοια πράξη μπορεί να ευχαριστήσει μόνο τους άνδρες. Η σωστή τεχνική και το ανάλογο ερωτικό παιχνίδι μπορεί να αποβεί ικανοποιητικό και για τους 2 παρτενέρ.

3. Ο οργασμός μπορεί να έχει διαφορετική «γεύση» αν φάμε κάποιο φρούτο

ΜΥΘΟΣ
Η διατροφή δεν μπορεί να μεταμορφώσει τους γαλακτοβάκιλλους (που βρίσκονται στην γενετήσια περιοχή της γυναίκας) ή να αλλάξει τον μεταβολισμό τους, και με βάση το δεδομένο ότι από την γλυκόζη (που ήδη προϋπάρχει στον κόλπο) μόνο ελάχιστη ποσότητα υγρού περνά στο αίμα, είναι σχεδόν απίθανο ένα φρούτο να καταφέρει να αλλάξει την ολότητα του συστήματος.

4. Υπάρχει πιθανότητα μετάδοσης ΣΜΝ (Σεξουαλικά Μεταδιδόμενων Νοσημάτων)

ΑΛΗΘΕΙΑ
Όπως θα ξέρατε, μόνο και μόνο από τον ορισμό, τα Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα εμπερικλείουν την επαφή του ενός παρτενέρ με τον άλλον. Φυσικά, στον στοματικό έρωτα, οι πιθανότητες μετάδοσης του HIV είναι μειωμένες (όχι μηδενικές), αλλά ο έρπης, το HPV, η ηπατίτιδα Β, η σύφιλη και η γονόρροια είναι πολύ πιο πιθανά να μεταδοθούν κατά τη διάρκειά του. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, καθημερινά καταγράφονται παγκοσμίως περίπου ένα εκατομμύριο νέες λοιμώξεις από ΣΜΝ.

5. Δεν υπάρχουν στάσεις στο στοματικό

ΜΥΘΟΣ
Πράγματι, αν απαλλάξετε τον εγκέφαλό σας από το ταμπού της κατάστασης, θα αντιληφθείτε ότι υπάρχουν πολύ περισσότερες στάσεις από όσες νομίζατε, που εν τέλει ίσως προσφέρουν και μεγαλύτερα επίπεδα ικανοποίησης απ’ όσο οι παραδοσιακές.

6. Το καλό στοματικό οδηγεί πάντα στον οργασμό

ΜΥΘΟΣ
Κλείνουμε με τον πιο μεγάλο μύθο που υπάρχει εκεί έξω, απαντώντας του με ένα τρανό παράδειγμα. Το στοματικό σεξ είναι η νούμερο 1 μέθοδος προκαταρκτικών, στην οποία ερεθίζεις τη γενετήσια περιοχή για να είναι έτοιμη να αποδώσει στον διπλάσιο βαθμό κατά τη σεξουαλική επαφή. Προφανώς και δεν υπάρχει απαίτηση από τον παρτενέρ να ολοκληρώσει για να θεωρείται επιτυχημένο. Η «δουλειά» του είναι το ερέθισμα, τώρα αν προκύψει ολοκλήρωση, είναι άλλο θέμα.

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by We-Vibe Toys on Unsplash

10 + 3 αλήθειες για το σεξ

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ξεκινά νωρίς κατά την παιδική ηλικία και συνεχίζεται στην εφηβική ...
newsroom must
 |  LOVE
Είστε έτοιμοι για σχέση;

Είστε έτοιμοι για σχέση;

Τα πράγματα αλλάζουν, ο καιρός επιτρέπει στα άτομα να έρθουν πιο κοντά και αφήνει την ερωτική ...
Δωριάνα Κυριάκου
 |  LOVE