ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: nude tailored παντελόνι, πουκάμισο και μπαλαρίνες
 

Οι λόγοι που ο Άγιος Βαλεντίνος μάς κάνει καλό

3 λόγοι για να γιορτάσεις τον Άγιο Βαλεντίνο

Ζωή Τουτουντζίδου

Πολλοί υποστηρίζουν πως ο Άγιος Βαλεντίνος είναι μόνο για τα νέα ζευγάρια. Άλλοι πως πρόκειται για μια εμπορική γιορτή που σκοπό έχει την κερδοφορία εις βάρος των ανυποψίαστων καταναλωτών, ενώ άλλοι πως αφορά μόνο τους αθεράπευτα ρομαντικούς. Εμείς σας λέμε πως δεν πρόκειται για τίποτα από όλα αυτά, παρά είναι μια ακόμη ίσως άτυπη θα λέγαμε ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά στον σύντροφο ή την σύντροφο μας.

Τόσο οι ρυθμοί της καθημερινότητας όσο και η πανδημία, επηρέασε κατά πολύ τις σχέσεις των ανθρώπων με αποτέλεσμα να έχουμε αποξενωθεί όσο ποτέ άλλωστε. Εμείς σας δίνουμε 3 βασικούς λόγους που η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου κάνει καλό στην διάθεση και στην ψυχική μας υγεία, με αφορμή φυσικά την σημερινή ημέρα.

1. Μας φέρνει πιο κοντά

Αν βρίσκεστε αρκετά χρόνια σε σχέση, ο Άγιος Βαλεντίνος είναι μια ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά και να γιορτάσετε την αγάπη και τον έρωτα σας. Εξάλλου, ποιος είπε πως πρέπει να γιορτάζουμε μόνο σε επετείους την αγάπη μας. Όταν γιορτάζουμε τον έρωτα που έχουμε ο ένας για τον άλλο, αυξάνεται και το αίσθημα της συντροφικότητας και κατ’ επέκταση της συναισθηματικής πληρότητας.

2. Ανταλλαγή δώρων

Μπορεί όπως προ είπαμε πολλοί να πιστεύουν πως ο Άγιος Βαλεντίνος είναι μια άκρως εμπορική γιορτή και εν μέρη να έχουν δίκαιο, ωστόσο καλό θα ήταν να μην επικεντρωνόμασταν μόνο σε αυτό. Η ημέρα θέλει ως παράδοση την ανταλλαγή των δώρων ανάμεσα στους δύο συντρόφους, σοκολατάκια, λουλούδια , κοσμήματα, εσώρουχα. Όλα αυτά είναι μικρά πράγματα που μας ανεβάζουν ψυχολογικά, ενώ αυτές οι μικρές κινήσεις ενδιαφέροντος που μπορούν να αναδείξουν την ημέρα αυτή, μπορούν να ανανεώσουν και τον έρωτα.

Γενικότερα, τα δώρα κάνουν καλό στην ψυχολογία μας, καθώς τα συναισθήματα αγάπης και έρωτα μπορούν να μειώσουν την πίεση, τον πόνο, να τονώσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και τον αυτοσεβασμό μας.

3. Επιβεβαιώνει την αγάπη

Όλοι θέλουμε να νιώθουμε πως μας αγαπάνε, δεν αρκεί εξάλλου να το ξέρουμε, πρέπει και να το νιώθουμε επίσης. Τα ζευγάρια, ειδικά αν βρίσκονται σε μακροχρόνιες σχέσεις ή γάμους, συχνά ξεχνάνε να εκφράσουνε την αγάπη τους, με αποτέλεσμα την τριβή στην σχέση. Ο Άγιος Βαλεντίνος λοιπόν ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να αναθερμάνουμε την αγάπη μας και να επιβεβαιώσουμε στον σύντροφο μας, ότι ακόμα έχουμε αισθήματα για εκείνον, ακόμα και με αφορμή την γιορτή αυτή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση