ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: γυμναστικό κολάν, cozy πλεκτό και sneakers
 

Γυναίκες και οργασμός: Μύθοι και Αλήθειες

Ας ξεκαθαρίσουμε μια για πάντα κάποια πολύ βασικά πράγματα.

Δωριάνα Κυριάκου

Τον τελευταίο καιρό, περάσαμε μαζί σε μια «ταχεία» ανακάλυψη και καταφέραμε να μάθουμε αρκετά πράγματα τόσο για το ανθρώπινο σώμα, για την έλξη ανάμεσα στα δύο φύλα, για την σεξουαλική ορμή, για τη διαφορά μεταξύ έρωτα και σεξ, και άλλα τόσα.
Ήρθε λοιπόν η ώρα να επενδύσουμε λίγο περισσότερο στα κοινωνικά στερεότυπα, καταρρίπτοντας έναν - έναν τους μύθους που «βάλλουν» κατά της γυναικείας σεξουαλικότητας και να παραθέσουμε κάποιες πραγματικότητες, που ίσως βοηθήσουν στο να κατανοήσουμε λίγο περισσότερο την πολυπλοκότητα του συστήματός μας.

1. Οι γυναίκες φτάνουν πάντα σε κολπικό οργασμό:

ΜΥΘΟΣ

Μπορεί ο Freud όταν μελετούσε τις θεωρίες περί σεξουαλικότητας και της διαστροφής και να έκανε ευρέως γνωστό το γεγονός ότι η πιθανότητα του κολπικού οργασμού να είναι αλήθεια. Αλλά τα στατιστικά δείχνουν ότι μόλις το 1/3 των γυναικών επιτυγχάνουν τον οργασμό με την διείσδυση του πέους και μόνο.

2. Δεν υπάρχει πολλαπλός οργασμός:

ΜΥΘΟΣ

Ναι, μπορεί μόνο στην ιδέα μιας και μόνο ανεπανάληπτης οργιαστικής εμπειρίας οι περισσότερες από εμάς να πιστεύουμε ότι το σώμα δεν αντέχει περισσότερα, κι όμως, αν σας έλεγα ότι σύμφωνα με έρευνες το 15% των γυναικών φτάνουν σε πολλαπλό οργασμό στην ίδια σεξουαλική συνεύρεση όταν έχουν ενεργή σεξουαλική ζωή;

3. Μια γυναίκα μπορεί να φτάσει σε οργασμό ακόμη και στα γρήγορα:

ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν είναι ο πολύς κόπος, αν και χρειάζεται λίγος περισσότερος χρόνος διέγερσης από τους άνδρες παρτενέρ, μια γυναίκα έχει την ίδια δυνατότητα για γρήγορη κορύφωση αν η εγκεφαλική διέγερση πριν την διείσδυση την «τρελάνει» και την αναγκάσει να ψάχνει απεγνωσμένα την απελευθέρωση. Αν πετύχει αυτό τότε ίσως η οργιασμική αντίδραση να έρθει σε μερικά λεπτά.

4. Δεν υπάρχει εγκυμοσύνη με το σεξ κατά την έμμηνο ρύση:

ΜΥΘΟΣ

Για κάποιο λόγο, είτε από την παραπληροφόρηση, είτε από την άγνοια που έχουν περισσότερες φορές οι άνδρες όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα, όλοι πιστεύουν ότι δεν μπορεί να επέλθει εγκυμοσύνη αν υπάρξει σεξουαλική συνεύρεση χωρίς προφυλάξεις κατά την έμμηνο ρύση. Αυτό είναι μεγάλος μύθος καθώς ιδιαίτερα αν η επαφή προκύψει στις τελευταίες μέρες, οι πιθανότητες για τεκνοποίηση είναι ίσες με αυτές που υπάρχουν κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας. Ιδιαίτερα με το σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το σπέρμα μπορεί να ζήσει μέχρι και 5 μέρες μέσα στο σώμα.

5. Η οργασμική δυνατότητα δεν αλλάξει με την πάροδο των χρόνων:

ΑΛΗΘΕΙΑ

Το συγκεκριμένο ισχύει και ακόμη περισσότερο. Με την πάροδο της ηλικίας, είναι σχεδόν δεδομένο ότι με την εμπειρία που αποκτά μια γυναίκα, μαθαίνοντας όλα όσα της αρέσουν, τα σημεία που την ερεθίζουν και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να καλυτερεύσει τη σεξουαλική της εμπειρία, ξέρει ακριβώς πως να ελέγχει το σώμα της. Άρα είναι πολύ πιο πιθανόν να φτάσει στην κορύφωση ακόμη και μετά την εμμηνόπαυση (φτάνει να έχει σύμμαχο τα βοηθήματα όπως λιπαντικά).

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Jonathan Borba on Unsplash

Υπάρχει έρωτας μετά τα 40;

Η απάντηση σε όλες τις κοινωνικές ανασφάλειες των γυναικών, τουλάχιστον όσον αφορά τους ρομαντικούς ...
Δωριάνα Κυριάκου
 |  LOVE