ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: jeans, φαρδύ cardigan και μποτάκια
 

Είστε έτοιμοι για σχέση;

Τα πράγματα αλλάζουν, ο καιρός επιτρέπει στα άτομα να έρθουν πιο κοντά και αφήνει την ερωτική φαντασίωση να «κοιμηθεί».

Δωριάνα Κυριάκου

Όπως στις αρχές του καλοκαιριού νιώθαμε τον αέρα της αλλαγής να πλησιάζει, εν μέρει λόγω και της ελευθερίας που μας δόθηκε από τα μέτρα κατά της πανδημίας, το φθινόπωρο και ο χειμώνας έχουν πάρει τα σκήπτρα – και λογικό, όπως θα το εξηγήσουμε και πιο κάτω – των πιο couple friendly μηνών του χρόνου.

Πρώτο και κύριο επιχείρημα είναι η αλλαγή του καιρού. Εντάξει, μπορεί στο νησί μας βασιλιάς να είναι το καλοκαίρι, ωστόσο τίποτα δεν συγκρίνεται με τα κρύα βράδια που σε βρίσκουν αγκαλιά με το έτερον ήμισυ κάτω από μια ζεστή κουβέρτα να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου πρόγραμμα ή ταινία στην tv. Και αν αναρωτηθήκατε γιατί συμβαίνει αυτή η αλλαγή στο ζευγάρωμα, εγώ είμαι εδώ να σας δώσω τα «φώτα» μου.

Έχουμε συνηθίσει στην ιδέα, όσο πλησιάζουμε και στα Χριστούγεννα, μια κατά κανόνα οικογενειακή γιορτή, πως ο χειμώνας είναι η εποχή όπου όλοι μας βρίσκουμε την ελπίδα, όλοι μας χαλαρώνουμε από ένα αρκετά επεισοδιακό καλοκαίρι, και καταφέρνουμε σιγά–σιγά να ισορροπήσουμε την δουλειά με την καθημερινότητα και τούμπαλιν.

Τα πράγματα αλλάζουν, ο καιρός επιτρέπει στα άτομα να έρθουν πιο κοντά και αφήνει την ερωτική φαντασίωση να «κοιμηθεί». Εμείς ονειρευόμαστε μια άλλη συνθήκη στην οποία πλέον τα όρια δεν μπαίνουν στο πόσο θα κρατήσει, αλλά στο πόσο συναρπαστική μπορεί να γίνει. Αυτό είναι λογικό καθώς μόνο και μόνο από το «μουντό» κλίμα η ανάγκη μας για ευχαρίστηση στην κοινωνική μας ζωή φωνάζει για παρέα και για συντροφικότητα.

Έτσι, για όλους αυτούς τους λόγους, τα άτομα τείνουν να ψάχνουν «παρηγοριά» στους κοντινούς τους ανθρώπους. Αφήνονται στην πλάνη του έρωτα και ξεγελούν την ρουτινιασμένη καθημερινότητα με νέες γνωριμίες και αλλαγές στα δεδομένα, που εν τέλει θα τους προσφέρουν την θαλπωρή και την «ζεστή αγκαλιά» που βαθιά μέσα τους επιθυμούν.

Οι μήνες που έρχονται, πάντα και για πάντα, λόγω κουλτούρας, θα σημαίνουν για εμάς πολύ περισσότερα από όσα αφήνουμε να εννοηθούν, ίσως γιατί -λόγω και του κλίματος- καταφέρνουμε να τους απολαύσουμε ελάχιστα πριν να ξανακάνει την εμφάνισή της η ζέστη. Ακόμη, μπορεί να αντανακλούν τόσα πολλά για εμάς λόγω και της βαρύτητας της οικογένειας, που πάντα συσπειρώνεται και «μεγαλώνει» όταν βρίσκεται κοντά. 

Αρπάξτε λοιπόν την ευκαιρία, μην τη φοβηθείτε. Είναι εδώ για να μας χαρίσει μικρές στιγμές μαγείας, σαν άλλη ταινία του σινεμά, να μας παρασύρει στην πλάνη του «κουκλόσπιτου», να γεμίσει την ψυχή μας αγάπη και θαλπωρή, να φέρει τα άτομα πιο κοντά από ποτέ, να τα ανεβάσει και να τα βοηθήσει να στηριχτούν ο ένας στον άλλον. Απολαύστε το και μην το πολυσκέφτεστε, καθώς αν το πάρουμε μόνο και μόνο από την στερεοτυπική του πλευρά… «Κάνει κρύο, καιρός για δύο».

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Isaac Quesada on Unsplash

«Εγώ πότε θα γίνω μάνα;»

Είναι μια πραγματικότητα που ορίζει τον κοινωνικό εαυτό κάθε γυναίκας που ξεπερνά μια συγκεκριμένη ...
Δωριάνα Κυριάκου
 |  LOVE