ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: mum jeans, απλό λευκό tee και πέδιλα με τακούνι
 

Είσαι με τον σύντροφό σου 24/7; Τι μπορείς να κάνεις για να είναι όλα καλύτερα

«Διαμαρτυρόμαστε για την κοινωνική απομόνωση και όμως, τα άτομα που μένουν με τους αγαπημένους τους δεν έχουν αρκετή ιδιωτικότητα».

Η αλήθεια είναι πως το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά περίεργο για όλους μας και ενώ οι περισσότεροι έχουμε αποστασιοποιηθεί από πολλά πρόσωπα με τα οποία προ κορωνοϊού είχαμε καθημερινή επαφή, καταλήξαμε να είμαστε μαζί με τον ή την σύντροφο μάς 24 ώρες το 24ωρο... γεγονός που δημιουργεί πληθώρα προβλημάτων. Την άποψη αυτή συμμερίζεται και η Bronwyn Singleton, μια θεραπεύτρια ζευγαριών από το Τορόντο, τονίζοντας πως «τα μικρά πράγματα πλέον γίνονται μεγάλα» και πως «Δεν έχουμε τα σημεία αποσυμπίεσης του άγχους που είχαμε στο παρελθόν». Λογικό. Ειδικά για τα ζευγάρια που ζουν σε μικρά διαμερίσματα και ο χώρος είναι περιορισμένος... έως μερικές φορές ανύπαρκτος. Παρά το ότι σαφώς και πρόκειται για ένα δύσκολο πρόβλημα και παρά το ότι η εν λόγω χρονική περίοδος δεν είναι η ιδανική στιγμή για την άνθηση της αγάπης, δεν υπάρχει λόγος απελπισίας. Υπάρχουν μερικές προτάσεις που όπως αναφέρει η Bronwyn Singleton σε δημοσίευμα της huffingtonpost θα βοηθήσουν να αντέξει η σχέση μας και θα κρατήσουν τον έρωτά μας ζωντανό. Δείτε στην συνέχεια πέντε πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να είναι όλα καλύτερα.

1.Να περνάμε χρόνο χωριστά (ακόμη κι αν είμαστε στο ίδιο σπίτι): Είναι πολύ σημαντικό να περνάνε λίγο χρόνο χωριστά από το άλλο μας μισό ώστε να διατηρήσουμε την ιδιωτικότητά μας. Στην περίπτωση λοιπόν που μένουμε μαζί, μπορεί ο ένας να πάει για περπάτημα και ο άλλος να μείνει στο σπίτι... ή μπορεί ο ένας να καθίσει στο μπαλκόνι και ο άλλος να ξαπλώσει για λίγο στο δωμάτιο. Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει και θέληση.

2.Να μιλάμε για αυτό που αισθανόμαστε και βιώνουμε: Καλό είναι να κρατάμε μερικά πράγματα για τον εαυτό μας, ωστόσο όσο αφορά τα συναισθήματά μας, το καλύτερο είναι να τα μοιραζόμαστε. Μπορούμε να συζητήσουμε με τον σύντροφό μας όσα μας προβληματίζουν και με αυτό τον τρόπο, να βρούμε λύσεις και να αναπροσαρμόσουμε από κοινού το πρόγραμμά μας.

3.Σεξ με πρόγραμμα: Όσο περίεργο και αν μας ακούγετε, σύμφωνα με την Bronwyn Singleton ο προγραμματισμός της ώρας του σεξ μπορεί να γίνει διασκεδαστικός, αν το δούμε σαν κάτι που περιμένουμε να συμβεί.

4.Ας θυμηθούμε να είμαστε διακριτικοί και ευγενικοί: Οκ, μπορεί να μάς φταίνε όλα τον τελευταίο καιρό, αλλά λίγη ευγένεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Πριν φωνάξετε για κάτι στον σύντροφό σας, σκεφτείτε ότι πιθανότατα έχει στο μυαλό του να το κάνει αργότερα. Την ίδια στιγμή, εννοείται πως υπάρχουν στιγμές που πρέπει να είμαστε διακριτικοί.

5.Selfcare: «Πρέπει πραγματικά να φροντίζουμε τον εαυτό μας και τη δική μας σωματική και ψυχική υγεία, ώστε να μπορούμε να εμφανιστούμε ως ο καλύτερος εαυτός μας στη σχέση μας» λέει η Singleton και εμείς, συμφωνούμε μαζί της.

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση

Photo By VistaCreate

Τα 10 must have sex toys του 2024

Ο απόλυτος οδηγός «απόλαυσης» για γυναίκες άνω των 40 από την κυπριακή αγορά.
Μαρία Καραμάνου
 |  LOVE