ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi φούστα, λινό πουκάμισο και mules
 

5 Τρόποι για να καταφέρεις να ξεπεράσεις τα στάδια του χωρισμού

Χωρίσατε; Να πως θα ξανασταθείς στα πόδια σου

Δωριάνα Κυριάκου

Είναι η ώρα της αλλαγής. Σήμερα, τώρα. Η αλλαγή όπως αρκετές φορές στο παρελθόν έχουμε επαναλάβει, τείνει να συνοδεύεται από ένα αρνητικά φορτισμένο συναίσθημα που δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Η αλλαγή δεν είναι πάντα κακό πράγμα. Όλα εξαρτώνται από το πώς εκλαμβάνουμε εμείς τις συνέπειές της.

Ένας χωρισμός λοιπόν, πολλοί πιστεύουν ότι ταυτίζεται με ένα μικρό θάνατο. Είτε της σχέσης/ συμβίωσης, είτε των συναισθημάτων που έτρεφαν τα άτομα μεταξύ τους, είτε τον επενδύσεων που έκαναν για να κρατήσουν ζωντανή την σχέση. Έτσι, τα στάδια, μπορεί ναι μεν να μην καταγράφονται σε μια στήλη όπως αυτά του πένθους, όμως, ας μην ξεχνάμε πως το πένθος μιας βαθιά συναισθηματικής σχέσης που δεν έχει πετύχει, μπορεί πράγματι να οδηγήσει τα άτομα σε βαθιά θλίψη.

Αλλά μην φοβάστε άλλο, εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε 5 απλά βήματα για να κάνεις την αρχή προς τον νέο κύκλο πραγμάτων, όσο πιο ανώδυνα γίνεται:

1. Αποδέξου το συναίσθημα
Το νούμερο ένα βήμα της «θεραπείας» είναι να αντιληφθείς και να πεις φωναχτά αυτό που νιώθεις, πέρα από την λύπη. Είτε αυτό είναι θυμός είτε απογοήτευση, η καταγραφή και η αντίληψη του συναισθήματος, κυρίως των αρνητικών είναι το κλειδί και το πρώτο βήμα προς την αντιμετώπισή τους. Βρες τα και βάλε σαν στόχο να τα ξεπεράσεις, αναγνώρισέ τα και αποδέξου τα.

2. Αποδέξου την ευθύνη
Πάντα, οι ερωτικές σχέσεις απαιτούν αλληλεπίδραση από τους συντρόφους, έτσι και το τέλος τους απαιτεί κοινή παραδοχή ότι πράγματι «θέλει δύο για να χορέψεις ταγκό». Είναι η αλήθεια, μπορεί να μην φαίνεται ξεκάθαρο από την αφορμή που οδήγησε στον τερματισμό της σχέσης, αλλά αν καταφέρεις να αναλάβεις το μερίδιο ευθύνης που σου αναλογεί, και ΜΟΝΟ το δικό σου, τότε είσαι σε καλό δρόμο, για να προχωρήσεις.

3. Βρες ξανά το κέντρο σου
Επαναπρογραμμάτισε τους στόχους σου, δες πιο καθαρά την εικόνα. Γίνε αντικειμενικός κριτής της κατάστασης, σκέψου έξω από το κουτί και εκλογίκευσε τα πεπραγμένα. Βρες την μέθοδο για να ξαναπατήσεις δυνατά στα πόδια σου, την χρυσή ηλιαχτίδα στην κατάσταση. Αποδέξου την αλλαγή και μεγάλωσε το μέσα σου. Τόνωσε την δική σου ψυχή με θετικά συναισθήματα και δες την αλλαγή από άλλη οπτική γωνιά.

4. Κάνε μια νέα αρχή
Πάρε μελετημένα ρίσκα, ξεκίνα ένα χόμπι που πάντα ήθελες να δοκιμάσεις, βασίσου στα αγαπημένα σου πρόσωπα και ζήτα βοήθεια. Δεν είναι κακό να έχουμε ανθρώπους κοντά μας που μας στηρίζουν και μας βοηθούν, ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη στιγμή. Κάνε κάτι διαφορετικό, για εσένα, επένδυσε στον εαυτό σου, βάλε στόχους και κατάκτησέ τους, βήμα – βήμα.

5. Εμπιστεύσου την διαδικασία
Ο χρόνος είναι πράγματι ο καλύτερος γιατρός. Και αν δεν με πιστεύεις πρέπει πρώτα να πιστέψεις στην διαδικασία. Τίποτα και κανένας δεν είναι για πάντα. Όλα είναι κύκλος, το πόσο μεγάλος ή πόσο μικρός θα είναι, καμιά φορά δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Πρέπει να μάθεις να εμπιστεύεσαι, πρώτα τον εαυτό σου, ότι μπορεί να τα καταφέρει, και μετά την διαδικασία, ότι θα σου προσφέρει μια νέα οπτική σε μια κατάσταση που αλλιώς δεν θα κατάφερνες να δεις

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση

Είστε έτοιμοι για σχέση;

Είστε έτοιμοι για σχέση;

Τα πράγματα αλλάζουν, ο καιρός επιτρέπει στα άτομα να έρθουν πιο κοντά και αφήνει την ερωτική ...
Δωριάνα Κυριάκου
 |  LOVE