ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: ροζ joggers, κρεμ ζιβάγκο και sneakers
 

4 αποφάσεις που δεν πρέπει να πάρεις εν μέσω καραντίνας

Είσαι κλεισμένη στο σπίτι και βαριέσαι; Κάνε ό,τι θες αλλά μην πάρεις αποφάσεις που θα σου αλλάξουν όλη σου την ζωή

Δέσποινα Άσπρου

Οι τελευταίες μέρες μάς βρήκαν σε μια κατάσταση που ποτέ δεν φανταζόμασταν - κλεισμένες στο σπίτι και χωρίς σχεδόν καμία ανθρώπινη επαφή. Παρόλο που δεν αισθανόμαστε ωραία γι' αυτό, δεν παραπονιόμαστε - μιας και γνωρίζουμε πως ο αυτοπεριορισμός είναι το ασφαλές και το κοινωνικά υπεύθυνο που πρέπει να κάνουμε. Αυτό φυσικά εν σημαίνει πως είναι και εύκολο. Βαριεστημάρα, κυκλοθυμίες, νεύρα και μελαγχολία είναι μερικά από τα συναισθήματα της κάθε ημέρας που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Έχοντας στο μυαλό πως η ψυχολογία, σχεδόν όλων μας, δεν είναι και στα καλύτερά της, θα πρέπει να σου πούμε πως κατά το διάστημα αυτό, υπάρχουν 4 αποφάσεις που καλό είναι να μην τις πάρεις, αφού όχι απλώς θα σου αλλάξουν ριζικά την ζωή, αλλά ίσως και να το μετανιώσεις.

1.Μην χωρίσεις: Είσαι κλεισμένη μαζί με το άλλο σου μισό 24ώρες το 24ωρο; Αν ναι, τότε, θα ξεκίνησες μάλλον να βλέπεις ελαττώματα πάνω του και να σε ενοχλεί η κάθε του κίνηση. Οι τσακωμοί σας -για ασήμαντα πράγμα- ολοένα και αυξάνονται. Μέρα με την μέρα, σκέφτεσαι πως δεν θέλεις να τον βλέπεις άλλο και η σκέψη του να χωρίσεις κυριαρχεί στο μυαλό σου... όπως και ο φόβος για την περεταίρω εξάπλωση του κορωνοϊού. Μην το κάνεις. Το πιο πιθανό είναι πως θα το μετανιώσεις μόλις τελειώσει η καραντίνα και ίσως τότε να είναι αργά. Σκέψου πώς για να είσαι μαζί του, σου αρέσει. Η καραντίνα δεν είναι λόγος να χωρίσεις! Αν πάλι, τα προβλήματα συνεχιστούν και μετά, do it- όχι όμως τώρα!


Photo by Christian Fregnan on Unsplash

2.Μην δεχτείς πρόταση γάμου ή συγκατοίκησης: Όπως όλες μας, έτσι και εσύ, είσαι συναισθηματικά φορτισμένη. Βαριέσαι μόνη και η πρόταση να μείνεις με τον έρωτα της ζωής σου, φαντάζει παραμυθένια. Δεν είναι. Αν και ίσως σου ακούγεται ως ο λογικός και ρόδινος δρόμος, είναι μια απόφαση που δεν πρέπει να πάρεις επιπόλαια. Το ίδιο ισχύει και για μια πρόταση γάμου. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για μεγάλες αποφάσεις. Δώστε χρόνο και με το καλό, το συζητάτε όταν πούμε αντίο στον κορωνοϊό.


Photo by Gift Habeshaw on Unsplash

3.Μην δώσεις παραίτηση: Βρίσκεσαι στο σπίτι και κάνεις μεγαλεπήβολες σκέψεις, σωστά; Μάλλον, ναι. Αναρωτιέσαι ποιος είναι ο λόγος που ανέχεσαι τόσο καιρό το αφεντικό σου ή γιατί εξακολουθείς να κάνεις μια δουλειά που δεν σου αρέσει; Πιθανώς. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να δώσεις παραίτηση τώρα. Πρώτο, είναι πολύ δύσκολο να βρεις αυτή την στιγμή κάτι καινούριο και δεύτερο, καλό είναι να περιμένεις να περάσει η όλη ιστορία και να έχεις την ευκαιρία να δεις τα πράγματα με μεγαλύτερη ψυχραιμία και να διαπιστώσεις αν όντως υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή όχι.


Photo by Thought Catalog on Unsplash

4.Μην κάνεις μεγάλες αγορές: Ok, ίσως βρήκες κάτι σε τιμή ευκαιρίας. Αν πρόκειται για μπλουζάκι, αγόρασέ το, αν όμως πρόκειται για σπίτι, ξανασκέψου το. Δεν είναι ο καιρός για μεγάλες αγορές... που δεν θα μπορέσουμε να συντηρήσουμε.


Photo by Anastasiia Ostapovych on Unsplash

 

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση