ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λεοπάρ κολάν, vintage sweatshirt και sneakers
 

10 ερωτήσεις taboo για το σεξ

Υπάρχει τρόπος να διαπιστώσει ένας άντρας αν μια γυναίκα με την οποία συνευρίσκεται ερωτικά φτάνει όντως σε οργασμό;

newsroom must

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για το σεξ αλλά ντρεπόσασταν να ρωτήσετε!

1. Οι γυναίκες αυνανίζονται στον ίδιο βαθμό με τους άντρες; 
Όχι, οι άντρες αυνανίζονται περισσότερο. Πάντως, υπάρχουν περίοδοι στη ζωή μιας γυναίκας κατά τις οποίες μπορεί ν’ αυνανίζεται περισσότερο από έναν άντρα. Στον άντρα είναι απλώς πιο σημαντική και πιο αναγκαία αυτή η φάση της εκτόνωσης, ειδικά κατά την περίοδο της εφηβείας. Μόνο τότε ο αυνανισμός θεωρείται υγιής. Αν πάρουμε ένα κορίτσι κι ένα αγόρι στην εφηβεία, θα διαπιστώσουμε ότι ο αυνανισμός είναι πιο συνηθισμένος στο αγόρι, εξαιτίας της τεστοστερόνης αλλά και των στύσεών του οι οποίες του θυμίζουν τη διέγερσή του.

2.  Τι πρέπει να προσέχουν άντρες και γυναίκες γι’ ασφαλή στοματικό έρωτα; 
Αρχικά, θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος κατά την άσκηση του στοματικού έρωτα, εκτός και αν γίνει κατάποση του σπέρματος με αρκετή ποσότητα αίματος. Το αίμα μπορεί να προκύψει π.χ μετά από ρήξη αιμοφόρων αγγείων στην περιοχή του προστάτη ή σε μικρά αγγεία της ουρήθρας. Τότε, μπορεί να υπάρξει κίνδυνος για μετάδοση AIDS και διάφορων μορφών ηπατίτιδας. Γενικά, το στόμα δεν εγκυμονεί κινδύνους. Πολύς κόσμος φοβάται σεξουαλικές πρακτικές με το στόμα, γιατί θεωρεί ότι μ’ αυτό τον τρόπο μπορούν να μεταδοθούν διάφορες μολύνσεις. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι το στόμα μας να είναι υγιές. Να μην υπάρχει πρόβλημα στα δόντια, κάποια φλεγμονή στη στοματική κοιλότητα ή κάποια ανοιχτή πληγή.

3. Τα προσπερματικά υγρά μπορεί να καταστήσουν μια γυναίκα έγκυο; 
Είναι εξαιρετικά σπάνιο να συμβεί κάτι τέτοιο -το ποσοστό μετά βίας φτάνει το 1%. Μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ωστόσο δεν αποτρέπεται, όταν ο άντρας θεωρεί ότι ελέγχει την εκσπερμάτισή του, τραβώντας το πέος του. Στην ουσία, τα ίδια τα προσπερματικά υγρά δεν περιέχουν ποσότητα σπερματοζωαρίων ικανή να οδηγήσει σ’ εγκυμοσύνη. Είναι πολύ πιθανό, όμως, μαζί με τα προσπερματικά υγρά -και χωρίς να το καταλαβαίνει ο άντρας- να φεύγει και μια ποσότητα σπέρματος που μπορεί ν’ αφήσει μια γυναίκα έγκυο.

4. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επιτρέπεται το σεξ και αν ναι πόσο συχνά;
 
Θα λέγαμε πως όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά επιβάλλεται! Έχει αποδειχτεί ότι είναι ό,τι καλύτερο για έναν άντρα και μια γυναίκα προκειμένου να διατηρηθεί η σχέση τους ζεστή και συντροφική. Εξάλλου η γυναίκα στην εγκυμοσύνη έχει αυξημένη σεξουαλική επιθυμία λόγω των ορμονών που εκκρίνονται περισσότερο, δηλαδή των οιστρογόνων της. Εδώ να τονίσουμε πως το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επιβάλλεται, εφόσον ο γυναικολόγος δεν προβάλλει αντιρρήσεις για συγκεκριμένους λόγους που καθιστούν το σεξ απαγορευτικό. Ορισμένες γυναίκες, χωρίς να τους το απαγορεύει ο γυναικολόγος τους, φοβούνται να κάνουν σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτό έχει να κάνει με το φόβο τους ότι το έμβρυο σε μια τέτοια περίπτωση θα εκτεθεί σε κίνδυνο. Ο γυναικολόγος τότε μπορεί να προτείνει στο ζευγάρι σεξουαλικές στάσεις που δεν είναι επικίνδυνες

5. Η χρήση ερωτικών βοηθημάτων μπορεί να είναι επικίνδυνη; Σαφώς, μπορεί να είναι επικίνδυνη, εφόσον τεθεί θέμα κινδύνου της υγείας μας. Τα ερωτικά βοηθήματα επιλέγονται από ενήλικες οι οποίοι μπορούν να τα χρησιμοποιούν όπως θέλουν. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν πρέπει ν’ απειλείται η σωματική και η ψυχική υγεία ενός ανθρώπου. Η οποιαδήποτε μορφή βίας με τη χρήση ενός βοηθήματος ή η επιβολή μιας συμπεριφοράς που στο σύντροφό μας προκαλεί δυσφορία ή άρνηση είναι σαφέστατα επικίνδυνη.

6.  Οι φαντασιώσεις λειτουργούν θετικά ή αρνητικά κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής; 
Κατά βάση είναι θετικές. Είναι το αλατοπίπερο της σεξουαλικής επαφής. Οφείλουμε δηλαδή να έχουμε φαντασιώσεις. Πρέπει να πούμε ότι δεν υπάρχουν αρνητικές φαντασιώσεις, υπάρχουν όμως ενοχικές. Γενικά τις φαντασιώσεις μας μπορούμε να τις εκφράζουμε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Είναι σημαντικό να μιλάμε μέσα από αυτές, εφόσον βέβαια καταλαβαίνουμε ότι ο σύντροφός μας δε νιώθει αμήχανα ή άσχημα ή δεν προσβάλλεται από αυτές. Ένα ζευγάρι που είναι απελευθερωμένο δεν πρέπει να φοβάται τις φαντασιώσεις του, γιατί αυτές αποτελούν ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της ηδονής, της διέγερσης και του οργασμού και για τα δύο φύλα.

7. Μπορεί ο πληρωμένος έρωτας ν’ αποτελέσει ενδεδειγμένη διέξοδο σεξουαλικής ικανοποίησης για έναν άντρα στερημένο, είτε αυτός βρίσκεται μέσα σε σχέση είτε όχι; 
Εάν δε βρίσκεται μέσα σε μια σχέση, βεβαίως και μπορεί ν’ αποτελέσει διέξοδο σεξουαλικής ικανοποίησης. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσει κανείς το αγοραίο σεξ από το ν’ αυνανίζεται και ν’ απομονώνεται. Αν, όμως, ένας άντρας βρίσκεται μέσα σε μια σχέση και απευθύνεται σε κοινές γυναίκες, τότε αυτό είναι ένα πρόβλημα της σχέσης.

8. Ο ταυτόχρονος οργασμός είναι μύθος ή πραγματικότητα; 
Είναι μύθος. Δεν υπάρχει ταυτόχρονος οργασμός στα δύο φύλα. Υπάρχει οργασμός της έκφρασης. Δηλαδή, μπορεί ο ένας να τελειώνει μέσα στον οργασμό του άλλου. Αυτό μπορούν να το κάνουν δύο σύντροφοι οι οποίοι μαθαίνουν να ελέγχουν την κορύφωσή τους, πλησιάζοντας κατά κάποιο τρόπο ο ένας το χρόνο του άλλου.Συμπερασματικά, δεν υπάρχει ταυτόχρονος οργασμός μέσα σε μια σεξουαλική επαφή.

9. Υπάρχει τρόπος να διαπιστώσει ένας άντρας αν μια γυναίκα με την οποία συνευρίσκεται ερωτικά φτάνει όντως σε οργασμό; 
Όχι, δεν υπάρχει πάντα τρόπος. Αλλά δεν πρέπει να είναι αυτό το άγχος του άντρα. Θα πρέπει να δέχεται τη στάση της και την έκφρασή της ως μια αληθινή σεξουαλική επαφή. Δεν πρέπει ν’ αγχώνει τη γυναίκα και να τη ρωτάει συνέχεια αν έφτασε σε οργασμό. Από εκεί και πέρα, ένας άντρας που έχει σταθερή σεξουαλική επαφή με μια γυναίκα με τα χρόνια τη μαθαίνει και την καταλαβαίνει καλύτερα. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση μια γυναίκα να υποκρίνεται για πάρα πολλά χρόνια στο σύντροφό της ότι είχε οργασμό χωρίς αυτό να συμβαίνει. Μάλιστα, ένα ποσοστό 6 με 10% των γυναικών έχει τέτοια συμπεριφορά.

10. Πόσο ασφαλές είναι το πρωκτικό σεξ; 
Το πρωκτικό σεξ δεν είναι καθόλου ασφαλές. Είναι η πιο ένοχη πρακτική για μόλυνση από AIDS. Αν θέλουμε να το απολαύσουμε, το πρωκτικό σεξ είναι ασφαλές, μόνο αν γίνεται με συστηματική χρήση προφυλακτικού κάθε φορά που επιχειρείται. Ακόμα και μεταξύ των μόνιμων συντρόφων πρέπει να χρησιμοποιείται προφυλακτικό, διότι ο πρωκτός είναι γεμάτος μικρόβια και κυρίως κολοβακτηρίδια τα οποία περνούν στην ουρήθρα του άντρα και μπορούν να προκαλέσουν από ουρηθρίτιδα και προστατίτιδα, μέχρι ακόμα και στείρωση.

11. Μπορεί μια γυναίκα να φτάσει σε οργασμό με πρωκτικό σεξ; 
Η απάντηση είναι «ναι», βεβαίως και μπορεί να φτάσει. Ο πρωκτός ο ίδιος όμως δεν έχει οργασμική κορύφωση. Ο πρωκτός έχει νευρικές απολήξεις και στα δύο φύλα, δηλαδή μπορεί να φέρει οργασμό και στα δύο φύλα. Όταν τώρα μια γυναίκα νιώθει ηδονή, καθώς διεγείρεται διαμέσου του πρωκτού, η οργασμική της κορύφωση είναι αντανακλαστικού τύπου: μεταδίδεται νευρογενώς από την περιοχή του πρωκτού στην κλειτορίδα ή τον κόλπο.

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση