ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: nude tailored παντελόνι, πουκάμισο και μπαλαρίνες
 

Tips για να φτιάξετε το δικό σας φυτικό γάλα

Πώς να φτιάξετε εύκολα και οικονομικά το δικό σας φυτικό γάλα

Ζωή Τουτουντζίδου

Όλο και περισσότερα άτομα τείνουν να επιλέγουν το φυτικό γάλα έναντι του ζωικού, είτε λόγω κάποιας συγκεκριμένης δίαιτας που ακολουθούν είτε επειδή είναι πιο ελαφρύ από το αγελαδινό ή αιγινό γάλα.

Το φυτικό γάλα είναι ένα πολύ θρεπτικό και εύγευστο αντικατάστατο του φρέσκου αγελαδινού γάλακτος και παράγεται από αρκετούς ξηρούς καρπούς αλλά και δημητριακά όπως το αμύγδαλο, η σόγια, η βρόμη, το φουντούκι ακόμη και το σιτάρι.

Το κύριο μυστικό για να φτιάξετε το δικό σάς φυτικό γάλα είναι να μουλιάσετε καλά τους καρπούς σε νερό σε δοσολογία ένα προς ένα. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να βρείτε βιολογικά και φρέσκα προϊόντα.

Διαδικασία και μικρά μυστικά για να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό γάλα

Καλύψτε με νερό τους ξηρούς καρπούς ή τους σπόρους και αφήστε τους όλο το βράδυ.       Έπειτα ρίξτε τους στο μπλέντερ σας και προσθέστε 4 φλιτζάνια φρέσκο νερό.

Είναι πολύ σημαντικό να ανακατέψτε για αρκετά λεπτά το μίγμα μέχρι να γίνει λείο. Τέλος, αυτό το γάλα μπορείτε να το διατηρήσετε για 3-4 ημέρες σε ένα γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο. Σε αυτό το σημείο επίσης μπορείτε να προσθέσετε κάποιο γλυκαντικό όπως μέλι ή μαύρη ζάχαρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση