ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: jean φούστα, loose πουκάμισο και πέδιλα
 

Τα οφέλη του νερού από το ρύζι και γιατί δεν πρέπει να το πετάτε

Το νερό ρυζιού είναι το μυστικό για μια πιο υγιή ζωή, λαμπερά μαλλιά και δέρμα

Ριάνα Στυλιανού

Είμαι σχεδόν σίγουρη πως πολλοί από εσάς δεν πίνετε το νερό από το βρασμένο ρύζι... και κακά τα ψέματα, είναι λογικό, εφόσον τα οφέλη του δεν είναι τόσο γνωστά όσο θα έπρεπε να είναι.

Το νερό του ρυζιού, δηλαδή αυτό που παίρνετε μετά το μούλιασμα ή το μαγείρεμά του, είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά όπως αμινοξέα, ινοσιτόλη, βιταμίνες Β και Ε, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες, οι βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχονται στο νερό ρυζιού κάνουν θαύματα για το δέρμα, τα μαλλιά αλλά και γενικότερα στην υγεία.

Μερικές από της ιδιότητές του είναι η φυσική ενέργεια, η αντιμετώπιση γαστρεντερικών προβλημάτων, όπως η διάρροια, η ναυτία και οι εμετοί. Επίσης μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της γαστρεντερίτιδας. Είναι πολύ ενυδατικό και συμβάλει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Ακόμα, συνιστάται για έγκυες γυναίκες, επειδή διεγείρει την παραγωγή μητρικού γάλακτος. Ανακουφίζει από ερεθισμούς του δέρματος και βοηθά στην πρόληψη και τη θεραπεία της δυσκοιλιότητας.

Πώς να το προετοιμάσετε:

1. Είναι πραγματικά απλό, το μόνο που χρειάζεστε είναι ρύζι, καθαρό νερό και ένα δοχείο.

2. Βράζουμε το ρύζι, εφόσον έχει μαγειρευτεί, στραγγίστε σε ένα άλλο δοχείο, χωρίς να αφήσετε οποιαδήποτε υπόλειμμα ρυζιού στο νερό.

3. Το νερό του ρυζιού είναι τώρα έτοιμο για κατανάλωση, έτοιμο για να εφαρμόσετε στα μαλλιά σας σαν μάσκα ή με ένα βαμβάκι, στο πρόσωπό σας, σαν toner.

Στην Ασία, είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μυστικά ομορφιάς... αλλά, δεν υπάρχει κάποια επιστημονική ερεύνα που να αποδεικνύει πως το συγκεκριμένο beauty hack είναι αποτελεσματικό για όλους όσους σπεύσουν να το εντάξουν στη ρουτίνα ομορφιάς τους. Βέβαια δεν χάνετε τίποτα να το δοκιμάσετε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
rice  |  beauty  |  health  |  hair  |  skin  |  ομορφιά  |  επιδερμίδα  |  υγεία  |  ρύζι

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση