ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό πουκάμισο, denim shorts και lace up πέδιλα
 

Πώς επηρεάζει ο κυπριακός καφές την γυμναστική σου

Θεωρείτε ένα από τα καταλληλότερα pre workouts

Ριάνα Στυλιανού

Σε έναν κόσμο που όλα αλλάζουν και η καθημερινότητά μας συμβιβάζεται με τα νέα μέτρα της πανδημίας, για τους περισσότερους από εμάς, η καθημερινή άσκηση παραμένει σταθερή. Είτε αν ασχολείστε με τρέξιμο, βάρη ή κάποιου άλλου είδους άσκησης, αυτό το άρθρο σας ενδιαφέρει. 

Το πιο πιθανό να το γνωρίζατε ήδη, αλλά αν όχι, να αναφέρουμε αρχικά, πως η καφεΐνη επηρεάζει αρκετά τον οργανισμό μας, βάζοντάς μας σε μια εγρήγορση, καταπολεμώντας την κόπωση.  

Η καφεΐνη δρα στο κεντρικό νευρικό σύστημα, εφόσον μοιάζει πολύ με μία ουσία που υπάρχει στον οργανισμό μας, και ονομάζεται αδενοσίνη. Η συγκεκριμένη ουσία, «δίνει το σήμα» στον εγκέφαλο ότι είμαστε κουρασμένοι, αλλά η καφεΐνη ανταγωνίζεται με την αδενοσίνη, έχοντας ως αποτέλεσμα να μην της επιτρέπει να δώσει το σήμα της κόπωσης.  

Με βάση την Ευρωπαΐκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων, μπορούμε να καταναλώνουμε έως 400mg καφεΐνης εντός της ημέρας, αποφεύγοντας πάνω από 200mg σε μία μόνο δόση καφέ. Ένας διπλός κυπριακός καφές περιέχει περίπου 115mg καφεΐνης, έτσι θεωρείτε ένα από τα καταλληλότερα pre workouts για να δώσετε στον εαυτό σας ένα push πριν την προπόνηση

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση