ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: floral φόρεμα και mules
 

Πως να αποκτήσετε την πιο γυμνασμένη και σέξι πλάτη

5+1 ασκήσεις που μπορούν να γίνουν στο γυμναστήριο αλλά και στο σπίτι.

Μαρία Καραμάνου

Εάν έχετε αρκετά εξώπλατα φορέματα ή μπλούζες στη ντουλάπα σας, τότε αυτό το άρθρο θα σας ενδιαφέρει. Ποια γυναίκα μπορεί να αντισταθεί σε μία εντυπωσιακή και γυμνασμένη πλάτη; Αφιερώνοντας λίγο από τον χρόνο σας, μπορείτε να μεταμορφώσετε το πίσω μέρος του κορμού σας μέσα από απλές ασκήσεις στον χώρο σας. 

Για να δημιουργήσετε μια σέξι και γυμνασμένη πλάτη, μπορείτε να ενσωματώσετε στη γυμναστική σας πρόγραμμα ασκήσεις που επικεντρώνονται στους μυς της πλάτης.

Ορισμένες από αυτές τις ασκήσεις περιλαμβάνουν:

Pull-ups: Η ασκήση αυτή ενισχύει τους μύες της πλάτης, τους τραπεζοειδείς και τους μυς των βραχιόνων. Μπορείτε να ξεκινήσετε με ανύψωση του σώματός σας χρησιμοποιώντας ένα ειδικό μηχάνημα ή αντισταθμίζοντας με τη βοήθεια ενός συμπαγούς ελαστικού.

Lat Pulldowns: Αυτή η ασκηση στοχεύει τους μυς των πλατών και τους τραπεζοειδείς. Χρησιμοποιείται συνήθως μια μηχανή κοιλιάς, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια ελαστική μπάρα.

Barbell Rows: Αυτή η ασκηση ενισχύει τους μυς της πλάτης και τους τραπεζοειδείς. Χρησιμοποιείται μια μακριά μπάρα με βάρη.

Resistance Band Rows: Αυτή η ασκηση είναι μια εξαιρετική επιλογή για την ενίσχυση της πλάτης στο σπίτι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συμπαγές ελαστικό. 

Dumbbell Rows: Αυτή η ασκηση ενισχύει την ευρεία πλάτη και τους τραπεζοειδείς. Χρησιμοποιούνται βαριά βάρη για την εκτέλεσή της.

Pilates Press: Mια αποτελεσματική άσκηση για την ενδυνάμωση των μυών της πλάτης και του στήθους. Κατά την εκτέλεσή της, είναι σημαντικό να διατηρείτε τη σωστή στάση και να μην αφήνετε τα ισχία σας να χαλαρώνουν καθώς κατεβαίνετε προς το έδαφος.

 

Συχνά επικεντρωνόμαστε σε συγκεκριμένα μέρη του σώματος όταν γυμναζόμαστε, όπως τα πόδια, οι γλουτοί και η κοιλιά, διότι θεωρούμε λανθασμένα ότι αυτά τα σημεία είναι τα πιο σημαντικά για μια καλλίγραμμη σιλουέτα. Ωστόσο, οι μυς του ανωτέρου τμήματος του σώματος, και ιδιαίτερα οι μυς της πλάτης, είναι εξίσου σημαντικοί για τη συνολική μας εμφάνιση και υγεία.

Οι ισχυροί μυς της πλάτης δεν μόνο προσφέρουν μια εντυπωσιακή εμφάνιση, αλλά είναι κρίσιμοι για τη σταθερότητα του κορμού μας. Μία ενισχυμένη πλάτη μπορεί να μας βοηθήσει να αποφύγουμε πόνους και τραυματισμούς στο σώμα, καθώς ενισχύει τη στήριξη της σπονδυλικής στήλης και βελτιώνει τη σωστή μας στάση.

Επομένως, είναι σημαντικό να συμπεριλάβουμε ασκήσεις που ενισχύουν τους μυς της πλάτης στην προπόνησή μας, προκειμένου να διατηρήσουμε έναν ισορροπημένο και υγιή σωματικό τόνο.

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση