ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: straight leg jean παντελόνι, λευκό τοπ και mules
 

Παγωτό: Τελικά έχει πολλά οφέλη στην υγεία μας

Τι αναφέρουν διάφοροι διατροφολόγοι

Μαρία Σάββα

Για πολλούς, το παγωτό είναι ένα κλασικό καλοκαιρινό γλυκό, αλλά ορισμένοι απολαμβάνουν αυτό το λαχταριστό επιδόρπιο καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμα και όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές. Ενώ πολλοί θεωρούν το παγωτό ανθυγιεινό, οι διατροφολόγοι επισημαίνουν μια νέα προοπτική.

Μπορεί το παγωτό να είναι πλούσιο σε θερμίδες, ζάχαρη και λιπαρά, αλλά αν καταναλώνεται με μέτρο, μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Εντουΐνα Κλαρκ, το παγωτό περιέχει πρωτεΐνη, λιπαρά και ασβέστιο, συμβάλλοντας στην επιβράδυνση της απορρόφησης της ζάχαρης και στην υποστήριξη του μεταβολισμού. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του παγωτού, περιέχουν επίσης χολίνη, η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του εγκεφάλου.

«Η πρωτεΐνη και τα λιπαρά που υπάρχουν στο παγωτό μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της απορρόφησης της ζάχαρης. Ακόμα, το παγωτό περιέχει ασβέστιο που είναι πολύ σημαντικό για τον οργανισμό μας. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν επίσης χολίνη, η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του εγκεφάλου για την καλή λειτουργία του μεταβολισμού», ανέφερε η διατροφολόγος.

Αν και το παγωτό δεν είναι η ιδανική πηγή θρεπτικών συστατικών, η Κλαρκ συνιστά να καταναλώνεται με μέτρο. Το ποσό της μερίδας είναι σημαντικό - μισό φλιτζάνι ημερησίως είναι μια προτεινόμενη ποσότητα. Ενώ το vegan παγωτό είναι επιλογή για ορισμένους, πρέπει να ληφθεί υπόψη η υψηλή περιεκτικότητά του σε ζάχαρη και λιπαρά.

Σε κάθε περίπτωση, το κλειδί είναι η ισορροπημένη κατανάλωση. Έτσι, μπορείς να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου επιδόρπιο άφοβα, κρατώντας έναν υγιή τρόπο ζωής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση