ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λινό πουκάμισο, βερμούδα και sneakers
 

OMG! Το Instagram προκαλεί ρυτίδες

Αν ελέγχετε διαρκώς το κινητό για status updates και νέα Instagram posts ή οποιαδήποτε άλλη online πλατφόρμα, non stop, ίσως εμφανίσετε ρυτίδες στο λαιμό πολύ πιο σύντομα απ' ό,τι υπολογίζετε.

Ριάνα Στυλιανού

Αν το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις ξυπνήσεις είναι να ελέγξεις το Facebook, το Instagram κλτ, σκρολάροντας στο feed σου, τότε είναι πολύ πιθανό να κινδυνεύεις από το tech neck. Τι είναι αυτό; κάνε scroll down για να μάθεις περισσότερα.

Τι είναι;
Το tech neck ή αλλιώς text neck είναι ένας όρος που μπήκε πρόσφατα στη ζωή μας και αφορά τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η διαρκής ενασχόληση με ηλεκτρονικές συσκευές, όπως smartphones και tablets, στην επιδερμίδα του λαιμού. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, τα άτομα ηλικίας 18-39 ετών, σκύβουν για να δουν το κινητό τους μέχρι και 150 φορές την ημέρα. Αυτή η κλίση 45ο του κεφαλιού, ασκεί πίεση στο μυ και έτσι σχηματίζονται οριζόντιες γραμμές-ρυτίδες, ακριβώς όπως γίνεται με τις επαναλαμβανόμενες εκφράσεις του προσώπου, που με τα χρόνια μεταφράζονται σε ρυτίδες έκφρασης. Shocking but so true...
Η επιδερμίδα σε εκείνη την περιοχή είναι πολύ λεπτή και ευαίσθητη, όπως αυτή γύρω από τα μάτια, και σε συνδυασμό με τη διαρκή έκθεσή της στις ακτίνες UV, γίνεται ιδιαίτερα ευεπίφορη στο σχηματισμό ρυτίδων και τη χαλάρωση. Μπορεί επίσης να παρουσιάσει φλεγμονή, αφυδάτωση, ανομοιόμορφο τόνο, υπερµελάγχρωση και καφέ κηλίδες.

Ποιους αφορά;
Οι ρυτίδες -κυρίως εκείνες στο λαιμό- αποτελούσε ένα πρόβλημα που απασχολούσε τις γυναίκες άνω των 45. Ωστόσο οι ρυτίδες που προκαλούνται από αυτό το καινούργιο φαινόμενο του tech neck εμφανίζονται κυρίως στους millennials που κάνουν πιο συχνή χρήση των smartphones και των social media.

Πώς να το αντιμετωπίσεις
Προσπάθησε να φέρνεις την οθόνη της ηλεκτρονικής συσκευής στο ύψος των ματιών, ώστε να μην χρειάζεται να σκύβεις όταν κοιτάς το κινητό σου.
Το stretching του λαιμού θεωρείται πολύ σημαντικό για την πρόληψη της χαλάρωσης και των ρυτίδων στην περιοχή. Τεντώστε τον προς τα πάνω και στη συνέχεια στο πλάι γέρνοντας το κεφάλι προς τα αριστερά και έπειτα προς τα δεξιά. (Είμαστε σίγουροι πως το εκάνες αυτή την στιγμή.. And it feels good)

Άπλωσε αντηλιακό και στο λαιμό σου
Εξειδικευμένα προϊόντα ομορφιάς µε δραστικά συστατικά, όπως πεπτίδια, ρετινόλη και βιταμίνη C, που στοχεύουν στην περιποίηση της ευαίσθητης επιδερμίδας του λαιμού αξίζουν μια θέση στη ρουτίνα ομορφιάς κάθε γυναίκας.

Pro Tip: Όλες οι κρέμες λαιμού θα πρέπει να εφαρμόζονται µε ανοδικές κινήσεις, αντίθετα από την έλξη της βαρύτητας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
how to  |  beauty  |  health  |  neck problems  |  tips

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση