ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: όμπρε κολάν, '90s sneakers και teddy coat παλτό
 

Το μυστικό για να νικήσεις την τεμπελιά

Tips για να παρακινήσεις τον εαυτό σου όταν το χρειάζεται

Δέσποινα Άσπρου

Ας είμαστε ειλικρινείς. Ακόμη και οι πιο παραγωγικοί άνθρωποι, μερικές φορές, έρχονται αντιμέτωποι με την τεμπελιά - εξαιτίας της κούρασης που έχει προηγηθεί ή της ρουτίνας τους. Και μπορεί η κατάσταση αυτή να μην ειναι από τις αγαπημένες μας, ωστόσο συμβαίνει κατά περιόδους σε όλους μας. Όταν, λοιπόν, μπούμε σε μια τέτοια κατάσταση, το μόνο που θέλουμε είναι να μην κάνουμε τίποτα, ενώ παράλληλα επιθυμούμε οι δουλειές μας να γίνουν από μονές τους... και να έχουν τελειώσει μαζί με το τέλος της σειράς που παρακολουθούμε! 

Αν βιώνεις αυτή την κατάσταση, δες στην συνέχεια μερικούς τρόπους ώστε να νικήσεις την τεμπελιά.

1.Καταρχάς επιβάλλεται να παραδεχτείς την ανία. Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να είναι πιο «βαρύς» και έπειτα, δώσε λίγο χρόνο για break. Στην συνέχεια, θυμήσου τα tasks που πρέπει να υλοποιήσεις και σκέψου αν υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει άλλη στιγμή. Αν βρεις τι μπορείς να αποφύγεις, θα αισθανθείς σίγουρα καλύτερα.

2.Υποσχέσου στον εαυτό σου μια λιχουδιά ή ένα καφέ. Well, μπορεί να πιστεύεις πως οι δωροδοκίες δεν είναι και ό,τι καλύτερο... αλλά αν υποσχεθείς στον εαυτό σου μια λιχουδιά ή τον αγαπημένο σου καφέ μόλις ολοκληρώσεις μια υποχρέωση, πάμε στοίχημα πως η όρεξή σου να την φέρεις εις πέρας θα είναι ικανοποιητική.

3.Βάλε μουσική. Σύμφωνα με αρκετές έρευνες, η μουσική επηρεάζει έντονα τον τρόπο που αντιδρούμε. Όταν ακούμε κάτι που μάς αρέσει, τείνουμε να είμαστε λιγότερο στενοχωρημένοι... οπότε, αν τα βλέπεις όλα βαρετά, βάλε λίγη ανεβαστική μουσική και θα δεις τις υποχρεώσεις σου με άλλη ματιά. Δικαιούσαι και να χορέψεις - αρκεί να το θες!

Photo by bruce mars on Unsplash

 

4.Βρες κάτι που θα σε κάνει να γελάσεις. Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο και αυτό δεν χωράει αμφιβολία. Βρες κάτι που θα χαμογελάσεις μαζί του και πάμε στοίχημα πως θα ξαναβρείς την όρεξή σου.

5.Πήγαινε μία βόλτα. Μια χαλαρή βόλτα στην φύση θα μειώσει τις αρνητικές σου σκέψεις - οπότε στις περιπτώσεις που νιώθεις πως βρίσκεσαι σε αδιέξοδο, καλό είναι να κάνεις ένα σύντομο περπάτημα και να απολαύσεις την διαδρομή.

Photo by Matt Flores on Unsplash

 

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση