ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Bodycon φόρεμα με λεπτές τιράντες και wedges πλατφόρμες.
 

O λόγος που δεν πρέπει ποτέ να παραλείπουμε το πρόγευμα

Αναλυτικά, όλα τα οφέλη που μάς προσφέρει αυτό το σημαντικό γεύμα.

Ριάνα Στυλιανού

Το πρόγευμα θεωρείται το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας αφού προσφέρει πολλές θρεπτικές ουσίες που βοηθούν στο να περάσουμε πιο εύκολα τη μέρα μας.

Δυστυχώς, υπάρχει η πολύ λανθασμένη εντύπωση πως, αν κάποιος αποφύγει το πρόγευμα, τότε θα χάσει πιο εύκολα κιλά. Αυτό σίγουρα όχι μόνο δεν επιφέρει κάποια απώλεια βάρους αλλά μπορεί και να αυξήσει το βάρος, αφού μπορεί να είναι δύσκολο για κάποιον να ελέγξει την πείνα του μετά.

Όταν ξυπνάμε το πρωί, έχουν ήδη περάσει 8-12 ώρες από την τελευταία φορά που φάγαμε ένα γεύμα και ως φυσικό επακόλουθο η ζάχαρή μας (που μετατρέπεται σε γλυκόζη στο σώμα μας) έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Ο λόγος που δεν πρέπει να παραλείπουμε το πρωινό μας γεύμα:
Ο εγκέφαλός μας χρησιμοποιεί μόνο τη γλυκόζη ως πηγή ενέργειας και έτσι πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε ένα πρόγευμα πλούσιο σε υδατάνθρακες που θα μπορέσει να μάς δώσει την απαραίτητη γλυκόζη, η οποία θα μετατραπεί σε ενέργεια στο σώμα μας έτσι ώστε να μπορούμε να σκεφτούμε καλύτερα και να είμαστε πιο ενεργητικοί.

Επίσης, καλό θα ήταν οι υδατάνθρακες να συνοδεύονται από ένα γαλακτοκομικό προϊόν, έτσι ώστε να πάρουμε τις πρωτεΐνες και το ασβέστιο που χρειαζόμαστε. Ένας καλός συνδυασμός είναι δημητριακά με άπαχο γάλα ή φέτες ψωμί (καλύτερα ολικής αλέσεως) με τυρί διαίτης και γαλοπούλα και ένα ποτήρι γάλα άπαχο.

Επίσης, ένα πρόγευμα πλούσιο σε υδατάνθρακες είναι πολύ σημαντικό και στους αθλητές αφού οι υδατάνθρακες, η γλυκόζη, είναι η πρώτη πηγή ενέργειας που χρησιμοποιείται όταν γυμναζόμαστε. Επίσης, μπορεί να βοηθήσει στην αναπλήρωση χαμένης γλυκόζης από τους μυς των αθλητών από την προηγούμενη προπόνηση.

Συμπέρασμα:
Μην ξεχνάτε και μην αποφεύγετε σε καμία περίπτωση το πρόγευμα, λοιπόν. Είναι το σημαντικότερο πρόγευμα της ημέρας τόσο για το παιδί, τον μαθητή και τον αθλητή όσο και τον εργαζόμενο ενήλικα. Μας εφοδιάζει με την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να ξεκινήσει η μέρα και θα πρέπει να καλύπτει το 25% των καθημερινών μας αναγκών.

Σημειώστε, επίσης, πως πολλές έρευνες έδειξαν πως το πρόγευμα βοηθά στην ικανοποιητική λήψη ασβεστίου, βιταμίνης Δ, σιδήρου, φυτικών ινών. Έτσι μάς δίνει μια πιο ισορροπημένη διατροφή. Άλλες έρευνες έδειξαν πως τα παιδιά που προγευματίζουν πριν πάνε στο σχολείο παρουσιάζουν καλύτερη συγκέντρωση και απόδοση στο σχολείο καθώς και στις άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες.

Νικολέτα Μιχαηλίδου, Μ.S, R.D.
Κλινική και Αθλητική Διαιτολόγος / Διατροφολόγος
Για περισσότερες πληροφορίες: nikoletam@cytanet.com.cy

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση

Mushroom oil: Η νέα μας εμμονή

Mushroom oil: Η νέα μας εμμονή

Το λάδι της Herbar, ενός brand με βάση το Βερολίνο, αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη ζήτηση ...
Ριάνα Στυλιανού
 |  HEALTH