ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Bodycon φόρεμα, χρυσά κολιέ και πέδιλα
 

Μήπως έχετε νοσήσει με Covid-19 και δεν το καταλάβατε;

Ένδεικτικά σημάδια που υποδεικνύουν ότι νοσήσατε απο covid και δεν το καταλάβατε

Ζωή Τουτουντζίδου

Ο ιός COVID-19 μπορεί να υπήρχε περισσότερο από όσο πιστεύαμε αρχικά. Έτσι, οι άνθρωποι μπορεί να είχαν τον ιό και να έχουν αναρρώσει από αυτόν χωρίς να το γνωρίζουν.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), πάνω από 190 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν νοσήση με Covid. Ο αριθμός αυτός ωστόσο είναι ενδεικτικός, καθώς υπολογίζεται πως τα αληθινά κρούσματα είναι πολύ περισσότερα γιατί υπάρχουν ασυμπτωματικοί ασθενείς και άλλοι που εντοπίστηκαν αρνητικοί από λάθος διάγνωση. Υπάρχουν όμως ενδεικτικά σημάδια που υποδεικνύουν ότι νοσήσατε απο covid και δεν το καταλάβατε.

1. Είχατε ένα «κακό κρυολόγημα»

Δεν είναι ασυνήθιστο να κρυώνετε κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αλλά αν είχατε ένα στα τέλη του 2019 ή στις αρχές του 2020, υπάρχει πιθανότητα το κρυολόγημά σας να ήταν στην πραγματικότητα Covid-19. Ένας τρόπος για να μάθετε τη διαφορά είναι ότι ο Covid μπορεί να διαρκέσει περίπου 2 εβδομάδες ή και περισσότερο, ενώ ένα κρυολόγημα συνήθως διαρκεί μόνο λίγες ημέρες. Και σε αντίθεση με το κρυολόγημα, ο Covid θα μπορούσε να προκαλέσει πυρετό και να σας δυσκολέψει στην αναπνοή.

2. Επίμονος βήχας

Εάν είχατε ξηρό βήχα που χρειάστηκε πολύ χρόνο για να φύγει, θα μπορούσε να ήταν σύμπτωμα του Covid-19. Θα ήταν διαφορετικό από έναν βήχα που προκαλείται από ένα κρυολόγημα. Θα είχε αρχίσει ήπια, αλλά στη συνέχεια πιθανόν να  είχε χειροτερέψει.

3. Πόνος στο στήθος

Σύμφωνα με έρευνες η νόσηση από Covid μπορεί να επηρεάσει και την καρδιά σας κάνοντας της να χτυπά γρήγορα ή να φτερουγίζει ή να σφυροκοπάει. Όλα αυτά μπορεί να συμβούν ακόμη και αφού ο ιός καθαρίσει το σώμα σας.

4. Έντονη κόπωση

Το να αισθάνεστε πραγματικά κουρασμένοι είναι ένα κοινό σύμπτωμα του COVID-19. Έτσι, αν είχατε αυτό το είδος ακραίας κόπωσης που δεν βελτιωνόταν με άφθονο ύπνο, θα μπορούσε να ήταν σημάδι του ιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση