ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top με print
 

Αυτοί είναι οι 5 ξηροί καρποί που ωφελούν την υγεία στο έπακρο

Πρόκειται για μια τροφή που προέρχεται απευθείας από τη φύση και προσφέρει στον οργανισμό τεράστιες ποσότητες σε καλά στοιχεία.

Ριάνα Στυλιανού

Οι ξηροί καρποί αποτελούν πλούσιο συμπλήρωμα διατροφής και είναι must να τους εντάξουμε στον διατροφικό μας πρόγραμμα.

Πρόκειται για μια τροφή που προέρχεται απευθείας από τη φύση και προσφέρει στον οργανισμό τεράστιες ποσότητες σε καλά στοιχεία βοηθώντας τον να αντιμετωπίσει διάφορες ασθένειες αλλά και να καταφέρει να χτίσει άμυνες πριν αυτές εκδηλωθούν.

Παράλληλα προστατεύουν την καρδιά και προφυλάσσουν από την υψηλή χοληστερόλη, την υπέρταση και τον καρκίνο. Είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και κυρίως σε καρδιοπροστατευτικά έλαια, τα γνωστά Ω3.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Yale μας παραθέτει τους πέντε πιο ευεργετικούς για την υγεία μας ξηρούς καρπού.

Jess Loiterton on Pexels

 

1. Στην πρώτη θέση των θρεπτικότερων ξηρών καρπών σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Yale είναι τα φουντούκια. Οι έρευνες δείχνουν ότι είναι εξαιρετικά πλούσια σε φυτικές ίνες, και το μεγαλύτερο μέρος των λιπαρών που περιέχουν είναι ακόρεστα. Θερμίδες ανά 100 γραμμάρια: 654 θερμίδες.

2. Τα αμύγδαλα που οι περισσότεροι προτιμάνε βρίσκονται στην θέση νούμερο 2, είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε και κάλιο. Θερμίδες ανά 100 γραμμάρια: 595 θερμίδες.

3. Μια θέση πιο πάνω είναι τα κλασικά καρύδια που είναι κατά πολύ πλουσιότερα σε Ω3, περιέχουν περισσότερο φυλλικό οξύ και ασβέστιο. Θερμίδες ανά 100 γραμμάρια: 690 θερμίδες.

4. Τα καρύδια Πεκάν που έρχονται «από την άλλη πλευρά» του Ατλαντικού, βρίσκονται στον αριθμό νούμερο 4. Είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα, ψευδάργυρο και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Θερμίδες ανά 100 γραμμάρια: 708 θερμίδες.

5.Στο νούμερο 5 κατατάσσονται τα φιστίκια Αιγίνης, τα οποία έχουν λιγότερες θερμίδες σε σχέση με τα άλλα, και δίνουν στον οργανισμό υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Θερμίδες ανά 100 γραμμάρια: 605 θερμίδες.

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση

Mushroom oil: Η νέα μας εμμονή

Mushroom oil: Η νέα μας εμμονή

Το λάδι της Herbar, ενός brand με βάση το Βερολίνο, αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη ζήτηση ...
Ριάνα Στυλιανού
 |  HEALTH