ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: floral φόρεμα και mules
 

Αναψυκτικά: 4 αρνητικά που επηρεάζουν το σώμα μας

Ριάνα Στυλιανού

Πολλές είναι τροφές και ροφήματα που προσφέρουν μηδενική θρεπτική αξία και τα ανθρακούχα αναψυκτικά ανήκουν σε αυτή τη κατηγορία, ακόμα και αυτά της «δίαιτας».

Πέραν του ότι δεν προσφέρουν κάτι καλό στο σώμα μας, το επιβαρύνουν και μάλιστα αρκετά.

Δείτε πιο κάτω τι πραγματικά προσφέρουν τα αναψυκτικά στο σώμα μας, και ελπίζουμε, εάν είστε άτομα που τα καταναλώνουν αρκετά συχνά στην καθημερινότητά τους, να τα μειώσετε αισθητά αφού διαβάσετε το άρθρο.

Free Crop person at table with carbonated drink and potato chips Stock Photo

1. Επιβαρύνει το δέρμα
Μελέτες έχουν δείξει ότι μια συνηθισμένη diet σόδα του εμπορίου συνδέεται με την επιταχυνόμενη γήρανση. Εκτός από αυτό τα ανθρακούχα αναψυκτικά με την ένδειξη 0% μειώνουν τα επίπεδα του pH σας, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ακμή αλλά και να αφήσει το δέρμα σας να φαίνεται θαμπό και κουρασμένο.

2. Μεταβάλλει τη διάθεση
Η ασπαρτάμη που βρίσκεται στα ανθρακούχα αναψυκτικά διαίτης έχει συνδεθεί με πονοκεφάλους, ζαλάδες αλλά και έντονες διακυμάνσεις της διάθεσης. Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα ισχυρό σε άτομα με προδιάθεση άγχους ή κατάθλιψης.

3. Οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους
Μελέτη του πανεπιστημίου "Texas Health Science Center" διαπίστωσε ότι όσο περισσότερα diet αναψυκτικά καταναλώνονται από ένα άτομο, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος να ξεπεράσουν το φυσιολογικό όριο βάρους. Η κατανάλωση δύο ή περισσότερων κουτάκια ημερησίως αυξάνει την περιφέρεια της μέσης κατά 500%.

4. Αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη
Οι άνθρωποι με καθημερινή συνήθεια την σόδα διαίτης (ακόμη και μόνο ένα ή δύο την ημέρα) έχουν περισσότερες από 25% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2 από άτομα που δεν είχαν περισσότερο από ένα ποτό με ζάχαρη το μήνα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
υγεία  |  σώμα  |  health  |  soda  |  body

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση