ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: mini φούστα, πουκάμισο και mules
 

4 tips για να απλοποιήσεις την καθημερινότητα σου

Καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με χιλιάδες θέματα που πρέπει να λύσουμε

Ζωή Τουτουντζίδου

Ένα ρητό λέει, «απλή ζωή, καλή ζωή» και με το όρο «απλή» δεν αναφερόμαστε μόνο στην λιτότητα αλλά και στην απλοποίηση της καθημερινότητας. Ιδανική προϋπόθεση θα λέγαμε για μια ευτυχισμένη ζωή. Καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με χιλιάδες θέματα που πρέπει να λύσουμε, καθιστώντας πιο πολύ από ποτέ επιτακτική την ανάγκη πιο «χαλαρών» στιγμών στην ζωή μας. Ορίστε λοιπόν 4 βασικά tips ικανά να σας βοηθήσουν να το επιτύχετε.

1. Ρύθμισε την αυτοπειθαρχία σου
Κάποιες φορές αδυνατούμε να ελέγξουμε τα νεύρα μας είτε λόγο πίεσης της καθημερινότητας είτε λόγο περιβαλλοντολογικών συνθήκων. Σημαντικό βήμα της διαδικασίας αυτής είναι η ρύθμιση των αρνητικών μας αντιδράσεων σε καθημερινές προκλήσεις αλλά και η μείωση τους. Για παράδειγμα, αν μας ενοχλεί το ο θόρυβος στο γραφείο, δεν χρειάζεται να θυμώνουμε ή να αυξάνουμε και εμείς με την σειρά μας τον τόνο της φωνής μας. Ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας για αυτό ή φοράμε ακουστικά που μειώνουν τον ήχο.

2. Απόρριψη των λανθασμένων πεποιθήσεων
Η αντίληψη που έχουμε για τον εαυτό μας είναι πολύ σημαντική κυρίως στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Αναγνωρίζουμε τις αδυναμίες μας αλλά δεν επιτρέπουμε να μας κυριεύουν. Σημαντικό βήμα στην διαδικασία αυτή είναι η αποδοχή των δυνατοτήτων μας και η απόρριψη ιδεών που μπορεί να μας ταράζουν ή ακόμα και να επηρεάζουν την καθημερινότητα μας. Για παράδειγμα αν κάποιος πιστεύει ότι δεν είναι ικανός στην εργασία του, κάτι που τις περισσότερες φορές δεν ισχύει, στο τέλος η πεποίθηση του αυτή θα γίνει αληθινή.

3. Σκέψου λιγότερα κάνε περισσότερα
Η «σκέψη τρώει τον αφέντη» λέει μια παροιμία. Δεν ελέγχουμε τα πάντα και ειδικά με την σκέψη μας. Άδραξε την μέρα με μικρές πράξεις που στο τέλος γίνονται μεγάλες. Δεν χρειάζεται να επιλύσουμε τα πάντα αμέσως, η διαδικασία αυτή θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα και θα μας στρεσάρει, ένα βήμα την φορά είναι αρκετό.

4. Δεν χρειάζεται όλα να είναι τέλεια στο σπίτι
Τι και αν υπάρχουν λερωμένα ρούχα ή πιάτα, τι και αν παραγγείλαμε από έξω δεν πειράζει. Δεν χρειάζεται να ζούμε σε τέλεια σπίτια, τακτοποιημένα καθημερινά με κόστος την χαλάρωση και ξεκούραση μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση