ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: tailored παντελόνι και chunky πλεκτό
 

10 πράγματα που πρέπει να κάνει κάθε ενήλικη γυναίκα

Η καλή διατροφή και η καθημερινή άσκηση δεν αρκούν, ώστε να χτίσετε την «καλή υγεία» που επιθυμείτε

Είναι γνωστό πως μια υγιής ζωή βασίζεται στην καλή διατροφή, που θα είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, στην κατανάλωση ακρετού νερού και στην καθημερινή άσκηση. Ωστόσο, πέρα από τα πιο πάνω, κάθε ενήλικη γυναίκα θα πρέπει να κάνει μερικά ακόμη πράγματα, ώστε να χτίσει την «καλή υγεία» που επιθυμεί, τα οποία μπορείτε να δείτε στη συνέχεια.

Ετήσιος γυναικολογικός έλεγχο

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να αποφύγετε την ετήσια επίσκεψη στον γυναικολόγο. Δεν χρειάζεται να συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, ώστε να κάνετε ένα πλήρη γυναικολογικό έλεγχο, καθώς η πρόληψη είναι πιο σημαντική.

Check-up στον οδοντίατρο μία φορά τον χρόνο

Άλλο ένα ετήσιο «ραντεβού» που δεν πρέπει να αμελείτε. Είναι εύκολο να ξεχαστεί, αλλά αδιαμφισβήτητα δεν θέλετε να προκύψει κάποιο επείγον περιστατικό, καθώς θα πονάει και θα κοστίσει περισσότερο.

Να βρεί το σωστό μέγεθος του σουτιέν

Οι περισσότερες γυναίκες φοράνε λάθος νούμερο, χωρίς καν να το γνωρίζουν. Πήγαινετε σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα εσωρούχων και δοκίμαστε διαφορετικά μεγέθη και στυλ. Θα αλλάξει ο τρόπος που βλέπεις τα σουτιέν, ενώ μόνο έτσι θα καταλήξετε στο σωστό νούμερο.

Να ξέρει πότε πρέπει να φύγει

Όταν πιέζεστε υπερβολικά από μια κατάσταση, σας στεναχωρεί και σας απορροφά αρκετή από δύναμη και την ενέργεια σας, τότε θα πρέπει να απαλλαγείτε από αυτή το συντομότερο. Είτε πρόκειται για ερωτική σχέση, φιλία ή δουλειά, θα πρέπει απλά να φύγετε, γιατί σημαίνει ότι δεν σας αξίζει.

Να βάλει στη ζωή της 30 λεπτά άσκησης την ημέρα

Μπορεί αυτό να είναι μία βόλτα με τον σκύλο σας ή ένα σύντομο yoga session. Η καθημερινή μισάωρη άσκηση είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για το σώμα, το μυαλό και την ψυχή σας.

Να καταναλώνει μπόλικο νερό

Τα διεξοδικά οφέλη του νερού και της ενυδάτωσης είναι πολλά και γνωστά, γι' αυτό δεν έχετε κανένα λόγο να μην καταναλώνετε την ποσότητα νερού που χρειάζεται ο οργανισμός σας ή και περισσότερη. Το νερό, μεταξύ άλλων, βοηθά στην καλή λειτουργία του οργανισμού, ενώ μπορεί να σας προστατεύσει από διάφορες ασθένειες.

Να προσέχει την ψυχική της υγεία

Εδώ δεν χωράνε διαπραγματεύσεις. Αν δεν μπορείτε να βρείτε μόνη σας την ισορροπία και τον τρόπο για να διασφαλίσετε την ψυχική σας υγεία, τότε δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα να επισκεφθείτε έναν ειδικό. Θα σας βοηθήσει να σκέφτεστε πιο θετικά και να δίνετε βάση μόνο στα πραγματικά σοβαρά θέματα που σας απασχολούν.

Να περνάει χρόνο με τον εαυτό της

Μια ενήλικη γυναίκα θα πρέπει να αφιερώνει χρόνο στον εαυτό της. Μπορεί αυτό να ακούγεται ως κάτι εύκολο στους εσωστρεφής, αλλά δεν νιώθουν όλοι άνετα. Αφιέρωστε ένα βράδυ μέσα στην εβδομάδα για να απολαύσετε την παρέα του εαυτού σας και κάντε ό,τι σας δίνει χαρά, είτε αυτό είναι η προβολή της αγαπημένη σας ταινία, η περιποίηση του προσώπου και του σώματος σας και γενικά οτιδήποτε σας ευχαριστεί και σας χαλαρώνει.

Να βρίσκει δημιουργικές διεξόδους

Ζωγραφική, macrame, γράψιμο, κηπουρική, χορός, διάβασμα... Σίγουρα υπάρχει κάτι που σας ταιριάζει και που -ίσως- έχει ήδη περάσει από το μυαλό σας η πιθανότητα να ασχοληθείτε μ’ αυτό. Απλά αποφασίστε τι είναι και εντάξτε το στην καθημερινότητά σας.

Να συνδέεται με ποιοτικούς ανθρώπους

Ξεχώρισε τις φίλες σας και προσπάθηστε να κρατήσετε τη σχέση σας. Προτίμηστε την ποιότητα και όχι την ποσότητα. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πώς όταν περνάς χρόνο με ανθρώπους που σε κάνουν χαρούμενη, κάνει καλό στην καρδιά σου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση