ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: straight leg jean παντελόνι, λευκό τοπ και mules
 

Πόσο συχνά πρέπει να γυμνάζεσαι;

Δείτε πόσο χρόνο χρειάζεται να γυμνάζεστε βάση της ηλικίας σας.

Δέσποινα Άσπρου

Όλοι γνωρίζουμε πως η γυμναστική μόνο καλό μπορεί να μάς κάνει αφού όχι μόνο αποτελεί μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής, αλλά βοηθά ιδιαίτερα και την ψυχολογία μας. Πόσο όμως πρέπει να γυμναζόμαστε ώστε να έχουμε περισσότερα οφέλη;

Σύμφωνα με τους ειδικούς 150 λεπτά αερόβιας άσκησης μέτριας έντασης κάθε εβδομάδα, μαζί με δύο προπονήσεις ενδυνάμωσης είναι αρκετά. Φυσικά, η "ποσότητα" άσκησης διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, ενώ και η ηλικία έχει καθοριστικό ρόλο ως προς την απάντηση. Παράλληλα, οι στόχοι του καθενός και ο λόγος που επιθυμεί να ασκηθεί, μπορούν να διαμορφώσουν αναλόγως την απάντηση.

Πριν δούμε πόσο περίπου πρέπει να γυμναζόμαστε βάση της ηλικίας μας, αξίζει να θυμίσουμε ότι η άσκηση καθ' όλη την διάρκεια της εβδομάδας μάς βοηθάει να αποκτήσουμε δύναμη, ενώ ενισχύει και τον εγκέφαλό μας.

18-30: Αν είστε μεταξύ των 18 - 30, τότε καλό είναι να αφιερώνετε τρεις φορές την εβδομάδα, από μισή ώρα, για αεροβική άσκηση και 2 φορές να κάνετε ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης και ευλυγισίας. 

30-40: Καλό είναι να προσπαθήσετε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας  3-5 φορές μισάωρης αεροβικής γυμναστικής, ενσωματώνοντας και ορισμένες ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης.

40-50: Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, ανά τριάντα λεπτά, είναι αρκετά. Μερικές από τις ασκήσεις που είναι καλό να προτιμήσετε είναι το περπάτημα, το ελαφρύ τρέξιμο και η κολύμβηση. Η μυϊκή ενδυνάμωση είναι πολύ σημαντική στην ηλικία σας, αφού με τη συστηματική άσκηση μπορείτε να προλάβετε πόνους των αρθρώσεων. Αν όμως έχετε ήδη ενοχλήματα, οι ασκήσεις ενδυνάμωσης επιβέλλεται να γίνονται υπό επίβλεψη.

50-60: Γυμναστείτε 2-3 φορές την εβδομάδα, από μισή ώρα κάθε φορά και προτιμήστε αεροβική άσκηση, όπως το περπάτημα και το κολύμπι, που δεν επιβαρύνουν τα γόνατα. Μπορείτε να εμπλουτίσετε το πρόγραμμά σας  με ορισμένες ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης.

60+: Αν είστε πάνω των 60, τότε επενδύστε σε ήπια σωματική δραστηριότητα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση