ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

Ευτυχία: Πώς θα την κατακτήσουμε απολαμβάνοντας τις μικροχαρές της ζωής

Όσα αποκάλυψε η Jolanta Burke, Ανώτερη Λέκτορας του Royal College of Surgeons Ireland (RCSI)

Τι και αν όλοι μας αναζητούμε την ευτυχία; Οι περισσότεροι από εμάς ξεχνούν ότι η πραγματική ικανοποίηση δεν βρίσκεται απαραίτητα σε μεγάλες επιτυχίες ή εκδηλώσεις, αλλά αντίθετα, είναι κρυμμένη συνήθως στις μικρές στιγμές και στις απλές χαρές της καθημερινότητας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μονάχα όταν κατακτήσουμε την ευτυχία μέσω της απόλαυσης των μικροχαρών, θα ανακαλύψουμε τον πλούτο της ζωής με αποτέλεσμα να είμαστε αληθινά ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι.


Οι μικροχαρές είναι αυτές οι απλές στιγμές που μας φέρνουν χαμόγελα στα χείλη, ανεξαρτήτως του πόσο μικρές φαίνονται. Μπορεί να είναι ένα ζεστό χάδι από ένα αγαπημένο μας πρόσωπο, μια βόλτα στο πάρκο, ή ακόμα και η αίσθηση του ήλιου πάνω στο πρόσωπό μας κατά τη διάρκεια μιας απλής εξόρμησης. Όλες αυτές οι στιγμές έχουν τη δύναμη να μας γεμίσουν με χαρά και ευχαρίστηση, αν τις αφήσουμε να μας "αγκαλιάσουν".

Για να κατακτήσουμε την ευτυχία μέσω των μικροχαρών, πρέπει να επιδείξουμε προσοχή και ευαισθησία στα μικρά "θαύματα" που περιβάλλουν τη ζωή μας. Αυτό σημαίνει να ζούμε την κάθε στιγμή και να εκτιμούμε τον κόσμο γύρω μας.

Επιπλέον, η κατάκτηση της ευτυχίας μέσω των μικροχαρών συχνά συνδέεται με την απλότητα και την αποδοχή. Αντί να αναζητούμε διαρκώς την επόμενη μεγάλη επιτυχία ή το επόμενο μεγάλο μας επίτευγμα, μπορούμε να επικεντρωθούμε στην παρούσα στιγμή και στις μικρές χαρές που μας προσφέρει. Αποδεχόμενοι τη ζωή με όλες τις αντιφάσεις της και ανοίγοντας την καρδιά μας στις απλές χαρές, μπορούμε να ανακαλύψουμε μια νέα προοπτική για την ευτυχία.

Σύμφωνα με την Jolanta Burke, Ανώτερη Λέκτορας στο Κέντρο Θετικών Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιατρικής και Επιστημών Υγείας του Royal College of Surgeons Ireland (RCSI) με άρθρο της στο The Conversation, εκτιμώντας τις απλές χαρές ωφελούμε το σώμα μας καθώς διεγείρεται το πνευμονογαστρικό νεύρο, ο «αυτόματος πιλότος» του σώματος, το οποίο ρυθμίζει τις αυτοματοποιημένες και βασικές βιολογικές διαδικασίες – όπως ο καρδιακός ρυθμός, η πέψη και η αναπνοή. Συνδέεται επίσης με διαταραχές της διάθεσης και του άγχους και με τη ρύθμιση του στρες, οπότε όσο πιο διεγερμένο είναι τόσο καλύτερα νιώθουμε.Το ίδιο βελτιώνεται και η άποψή μας για τη ζωή, καθώς βιώνοντας θετικά συναισθήματα, αναπτύσσουμε ιδιότητες όπως η αισιοδοξία και η ανθεκτικότητα, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στην προστασία από τη δυσφορία και την κακή ψυχική υγεία στο μέλλον.

Και κάπου εδώ αξίζει, να σημειώσουμε ότι ορισμένες μελέτες προτείνουν έναν μαγικό αριθμό: πέντε θετικά συναισθήματα προς ένα αρνητικό συναίσθημα για βέλτιστη ευημερία, ενώ να αναφέρουμε πως η κατάκτηση της ευτυχίας μέσω των μικροχαρών επιτρέπει στον άνθρωπο να συνδεθεί με τους γύρω του και να αναπτύξει σχέσεις βασισμένες στην αληθινή ευτυχία και αλληλεγγύη. Όταν μοιραζόμαστε τις μικρές χαρές μας με άλλους, δημιουργούμε δεσμούς που μας ενώνουν και μας γεμίζουν με ακόμα μεγαλύτερη χαρά.

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση