ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: straight leg jean παντελόνι, λευκό τοπ και mules
 

Bronzer και Contour: Όλα τα μυστικά για την τέλεια εφαρμογή

Μπορεί να μοιάζουν ίδια αλλά έχουν εντελώς διαφορετική χρήση.

Μαρία Καραμάνου

Τα bronzers και τα προϊόντα contouring μοιάζουν προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στο μακιγιάζ, αλλά εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες και έχουν διαφορετικούς τρόπους εφαρμογής. Το bronzer χρησιμοποιείται για να δώσει στο πρόσωπο μια υγιή, ηλιοκαμένη εμφάνιση. Εφαρμόζεται σε σημεία όπου ο ήλιος θα προκαλούσε φυσικό μαύρισμα, όπως το μέτωπο, τα ζυγωματικά και το πηγούνι. Ο σκοπός του είναι να δώσει ζεστασιά και φωτεινότητα στο πρόσωπο σας.

Από την άλλη πλευρά, τα προϊόντα contouring χρησιμοποιούνται για να διαμορφώσουν και να αναδείξουν τη δομή των οστών του προσώπου. Αποσκοπούν στη δημιουργία σκιών και προβολών, και εφαρμόζονται σε σημεία όπως κάτω από τα ζυγωματικά, το πηγούνι, και τα πλάγια της μύτης για να δώσουν βάθος και προσδιορισμό στο πρόσωπο σας.

Οι τεχνικές εφαρμογής διαφέρουν επίσης, με το bronzer να εφαρμόζεται πιο ευρέως για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, ενώ τα προϊόντα contouring χρησιμοποιούνται πιο ακριβώς για να δημιουργήσουν πιο ευδιάκριτες σκιές και προβολές.

Είτε θέλετε να δημιουργήσετε μια λαμπερή όψη φτιαγμένη από τον ήλιο, είτε να αναδείξετε τη δομή του προσώπου σας, υπάρχουν κατάλληλοι τρόποι για κάθε σκοπό και προϊόν για να το πετύχετε.

Bronzer εναντίον Contour:

Οι διαφορές μεταξύ bronzer και contour είναι αρκετά απλές. Το bronzer προσθέτει ζεστασιά και δημιουργεί ένα ηλιοκαμένο αποτέλεσμα, ενώ το contour χρησιμεύει ως μέθοδος "γλυπτικής" για τονίσει τη δομή των κόκαλων του προσώπου. Μια άλλη εμφανής διαφορά ανάμεσα στα δύο προϊόντα είναι το φινίρισμά τους. Τα bronzers προσφέρονται είτε σε ματ είτε σε ιριδίζουσες μορφές, ενώ τα προϊόντα contouring είναι αποκλειστικά ματ. Επιπλέον, το χρώμα του προϊόντος contour έχει ψυχρούς τόνους για να αντικατοπτρίζει το χρώμα μιας φυσικής σκιάς στο δέρμα.

Πώς να εφαρμόσετε το bronzer:

Ο βασικός κανόνας για την εφαρμογή του bronzer, που πάντα είναι λίγο πιο σκούρο από τον τόνο του δέρματός σας, είναι η καλή ανάμειξη. Το bronzer μπορεί να εφαρμοστεί στις ακόλουθες περιοχές: πάνω από τα ζυγωματικά, γύρω από τη γραμμή των μαλλιών, στη γραμμή του πηγουνιού, στον λαιμό και το ντεκολτέ. Η εφαρμογή του στο ντεκολτέ εξομοιώνει το χρώμα του δέρματος στο πρόσωπο και το σώμα, προσδίδοντας μια ομοιόμορφη εμφάνιση.

Πώς να εφαρμόσετε το bronzer:

Για να εφαρμόσετε το bronzer, χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο πινέλο και επιλέξτε να τοποθετήσετε το προϊόν σε περιοχές όπου θα χτυπήσει ο ήλιος το πρόσωπό σας φυσικά και θα δημιουργήσει φυσικές σκιές. Συνήθως, αυτά είναι τα ψηλά σημεία των ζυγωματικών, το πηγούνι και η μύτη. Το bronzer μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως πολυχρηστικό προϊόν για ένα γρήγορο, φυσικό μακιγιάζ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ρουζ και σκιά ματιών στα ζυγωματικά για να προσθέσετε έναν ζεστό τόνο στο δέρμα σας.

Πώς να κάνετε contouring:

Η εφαρμογή του contour είναι ελαφρώς διαφορετική από το bronzer, αλλά μπορείτε να τα συνδυάσετε. Τοποθετήστε το contour ως βάση για το bronzer στα ζυγωματικά, πάνω από τη γραμμή του πηγουνιού και στη γραμμή των μαλλιών. Η δομή του προσώπου και τα χαρακτηριστικά καθορίζουν τα σημεία εφαρμογής του contour, τα οποία πρέπει να είναι πιο συγκεκριμένα από του bronzer. Σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιήστε ένα μικρότερο πινέλο ή σφουγγαράκι.

Είτε θέλετε να προσθέσετε ζεστασιά, είτε να τονίσετε τη δομή του προσώπου σας ή και τα δύο, το contouring και το bronzing είναι ιδανικοί τρόποι για να τα πετύχετε. Απλά επιλέξτε τα σωστά εργαλεία και προϊόντα. Και αν στην αρχή σας φαίνεται δύσκολη η διαδικασία, μην ανησυχείτε. Όπως και στην τέχνη του "τέλειου eyeliner," η επανάληψη και οι πειραματισμοί θα οδηγήσουν σε τέλεια, επαγγελματική εμφάνιση.

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση