ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: straight leg jean παντελόνι, λευκό τοπ και mules
 

4 τρόποι να προλάβεις ένα κρύωμα

Το φθινόπωρο είναι εδώ και τα κρυολογήματα έχουν ήδη ξεκινήσει

Μαρία Σάββα

Είναι και πάλι εκείνη η εποχή που φέρνει συνάχι, φτέρνισμα, βουηχτά στη μύτη, ακατανόητα πολλά χαρτομάντηλα στο πάτωμα, και το θερμόμετρο γίνεται το τρίτο πρόσωπο στη σχέση σου. Το κρύωμα σταλθεί, ο καιρός το προάγει, και νιώθεις σχεδόν ανήμπορος να το αποφύγεις. Έχεις αποδεχτεί τη μοίρα σου και απλώς ελπίζεις να την αντιμετωπίσεις με όσο το δυνατόν λιγότερα συμπτώματα.

Το θέμα είναι ότι δεν χρειάζεται να περιμένεις το κρύωμα να σε επιτεθεί. Μπορείς απλά να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να το αποφύγεις, προτού αναπτύξεις κανένα σύμπτωμα. Είναι πιο εύκολο από ό,τι φαίνεται.

Πλύσε τα χέρια σου

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που μάθαμε πόσο σημαντικό είναι να πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας. Αν το παραμελείς επειδή ο πανικός για τον COVID έχει υποχωρήσει, είναι καιρός να το θυμηθείς.

Απολύμανε τις επιφάνειες που αγγίζουν πολλοί άνθρωποι

Πόμολα, διακόπτες, ακόμα και το κινητό σου που αγγίζεις μόνο εσύ, μπορούν να γίνουν φωλέες βακτηρίων. Προσπάθησε να τα απολυμαίνεις όσο το δυνατόν περισσότερο.

Κοιμήσου καλά και υιοθέτησε έξυπνες συνήθειες

Το "κοιμάμαι καλά, τρώω καλά, ζω καλά" μπορεί να είναι κλισέ, αλλά είναι δίκαιο. Αν ανανεώνεις τον ύπνο σου, τρέφεσαι υγιεινά με πολλά φρούτα και λαχανικά, και γυμνάζεσαι συχνά, θα είσαι πολύ πιο ανθεκτικός στις ασθένειες.

Φόρεσε τη μάσκα σου

Ίσως σου φαίνεται σαν άσχημο flashback στις σκοτεινές ημέρες του lockdown, αλλά το να φοράς τη μάσκα σου είναι σημαντικό για την υγεία σου, ιδίως σε πολυσύχναστους κλειστούς χώρους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση