ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: denim skirt, πουκάμισο και μπότες western
 

3+1 πράγματα που πιθανό να μην ξέρατε για την περιποίηση των μαλλιών σας

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε απο εδώ και πέρα

Μαρία Σάββα

Η περιποίηση των μαλλιών είναι ένα ουσιαστικό μέρος της καθημερινής μας ρουτίνας, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που μπορεί να μην γνωρίζετε σχετικά με τη φροντίδα τους. Από τη χρήση των κατάλληλων προϊόντων μέχρι τις επιπτώσεις των καθημερινών μας συνηθειών, εδώ είναι μερικά πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για την περιποίηση των μαλλιών.

1.Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σας

Η «βλάβη» από τον ήλιο δεν περιορίζεται μόνο στο δέρμα σας. μπορεί επίσης να επηρεάσει και τα μαλλιά σας. Οι ακτίνες UV μπορούν να βλάψουν το στέλεχος της τρίχας, προκαλώντας ξηρότητα, σπάσιμο και αποχρωματισμό. Είναι απαραίτητο να προστατεύετε τα μαλλιά σας από τον ήλιο φορώντας καπέλο ή χρησιμοποιώντας ένα σπρέι προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία.

2.Η διατροφή μπορεί να επηρεάσει τα μαλλιά σας

Τα φαγητά που τρώτε μπορεί να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην «υγεία» των μαλλιών σας. Μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της υγιούς ανάπτυξης των μαλλιών. Τρόφιμα όπως ο σολομός, οι ξηροί καρποί και τα πράσινα λαχανικά είναι εξαιρετικά για την υγεία των μαλλιών.

3.Το υπερβολικό λούσιμο μπορεί να καταστρέψει τα μαλλιά σας

Το πολύ συχνό λούσιμο των μαλλιών σας μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια που περιέχουν, οδηγώντας σε ξηρότητα και φθορά. Είναι καλύτερο να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε δεύτερη μέρα ή κάθε λίγες μέρες για να επιτρέψετε στα μαλλιά σας να παράγουν φυσικά έλαια και να παραμείνουν υγιή.

4.Τα τακτικά κούρεμα είναι πάρα πολύ σημαντικά

Το τακτικό κούρεμα είναι απαραίτητο για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Αν κουρεύεστε κάθε έξι έως οκτώ εβδομάδες μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή των «σπασμένων» άκρων, οδηγώντας σε πιο υγιή και δυνατά μαλλιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
beauty  |  μαλλιά  |  ομορφιά  |  news  |  lifestyle  |  must know

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση