ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

Σπανακόπιτα με σιμιγδάλι

Αθηνά Λοϊζίδου

Εύκολη και απλή συνταγή για να φτιάξετε μια ελαφριά, μυρωδάτη και νοστιμότατη σπανακόπιτα. Θα χρειαστούμε ένα μέτριο πυρέξ.

Για 6 με 8 άτομα

Υλικά
350 γρ. ή 4 δέσμες περίπου φρέσκα φύλλα σπανακιού
4 αυγά
250 ml γάλα
40 ml ελαιόλαδο
2 κουταλάκια baking powder
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
300 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
250 γρ. φέτα

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα με ζεματιστό νερό κοχλάζουμε το σπανάκι μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να
στραγγίσει καλά.
2. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο, το baking powder, το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάμε για 2 λεπτά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε μέσα λίγο-λίγο το σιμιγδάλι. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα τη φέτα με ένα κουτάλι.
3. Λαδώνουμε ελαφρώς το πυρέξ και ρίχνουμε το ένα τρίτο της ζύμης στη βάση του. Ρίχνουμε πάνω το σπανάκι και από πάνω το υπόλοιπο μείγμα ζύμης.
4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε τη σπανακόπιτα για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο, κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.

Ορεκτικά: Τελευταία Ενημέρωση