ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

Ρύζι με red kidney beans

Αθηνά Λοϊζίδου

Λατρεύω αυτό το νόστιμο ρύζι, το οποίο φτιάχνω συνήθως ως συνοδευτικό με το κοτόπουλο Jerk. Σίγουρα όμως ταιριάζει και με πολλά αλλά πιάτα κινέζικα ή ταϊλανδέζικα.

Υλικά
Για 6 μερίδες

2-3 σταγόνες σησαμέλαιο
¼ κουταλάκι σκόρδο λιωμένο
1 καυτή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
400 γρ. ρύζι basmati
300 γρ. coconut milk
700 ml νερό
1 μερίδα υγρό ζωμό κότας
1 κουταλάκι αλάτι
400 γρ. τενεκεδάκι red kidney beans

Eκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το σησαμέλαιο και τηγανίζουμε το σκόρδο και την κόκκινη πιπεριά για ένα λεπτό. Ρίχνουμε μέσα το ρύζι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το coconut milk, το νερό, τον ζωμό και το αλάτι. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά εντελώς και σκεπάζουμε για 15 λεπτά.
2. Τέλος, ανοίγουμε τα φασόλια, τα στραγγίζουμε από τα υγρά τους και τα ανακατεύουμε μέσα στο ρύζι με ένα πιρούνι. Σερβίρουμε αμέσως.

Ορεκτικά: Τελευταία Ενημέρωση