ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Χρυσές Σφαίρες 2024: Oppenheimer και Succession σαρώνουν τα βραβεία

Οι βασικές στιγμές και οι ομιλίες των νικητών από την τελετή των Χρυσών Σφαιρών 2024.

Μαρία Καραμάνου

Ο Oppenheimer ήταν ο μεγάλος νικητής στα Βραβεία Χρυσής Σφαίρας, παίρνοντας πέντε βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου βραβείου. Ο Cillian Murphy και ο Robert Downey Jr αναγνωρίστηκαν για τις υποκριτικές τους ερμηνείες, ενώ ο Christopher Nolan κέρδισε την καλύτερη σκηνοθεσία. Το Succession σημείωσε τις περισσότερες νίκες στις τηλεοπτικές κατηγορίες μετά την περίφημη τέταρτη και τελευταία σεζόν του.

Εν τω μεταξύ, η Barbie κέρδισε το εναρκτήριο βραβείο επιτεύγματος εισιτηρίων, αφού είχε εισπράξεις 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως. Υπήρξαν δύο νίκες για το Anatomy of a Fall, The Holdovers και Poor Things και μία για το Killers of the Flower Moon του Martin Scorsese. Η πρωταγωνίστρια της τελευταίας ταινίας, Lily Gladstone, αναδείχθηκε καλύτερη ηθοποιός δράματος, καθιστώντας την την πρώτη ιθαγενή που κέρδισε το βραβείο, κάτι που η ίδια χαρακτήρισε «ιστορικό».

Ο πρωταγωνιστής του Oppenheimer, Murphy, απέτισε φόρο τιμής στην «αυστηρότητα, την εστίαση και την αφοσίωση» του Nolan στη δημιουργία της ταινίας, η οποία απέφερε 954 εκατομμύρια δολάρια στο box office και κέρδισε την καλύτερη δραματική ταινία στην τελετή. Η βιογραφική ταινία κέρδισε επίσης βραβεία καλύτερης μουσικής και δεύτερου ρόλου για τον Downey Jr , ο οποίος υποδύθηκε τον αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης Lewis Strauss

Ο Robert Downey Jr αναγνώρισε την απίθανη επιτυχία της ταινίας στο εισιτήριο στην ομιλία του για την αποδοχή, αστειευόμενος, «Μια σαρωτική ιστορία για το ηθικό δίλημμα των πυρηνικών όπλων κοστίζει 1 δισεκατομμύριο δολάρια;»

Ο ηθοποιός συνέχισε, «Δεκάδες άνθρωποι έχουν έρθει κοντά μου από το καλοκαίρι λέγοντας ότι ήμουν αγνώριστα διακριτικός ως Lewis Strauss. Στους αντίπαλους υποψηφίους μου, ας μην προσποιούμαστε ότι αυτό είναι κομπλιμέντο».

Αναφέρθηκε επίσης στις αλλαγές που έγιναν στη συμμετοχή στις Χρυσές Σφαίρες μετά από ένα σκάνδαλο για τη διαφθορά και την έλλειψη διαφορετικότητας και δήλωσε προς το εκλογικό σώμα, «Ευχαριστώ που αλλάξατε το παιχνίδι σας».

Ο Murphy, ο οποίος πρωταγωνίστησε επίσης στο Peaky Blinders, υποδύθηκε τον J Robert Oppenheimer στην ταινία - τον θεωρητικό φυσικό που περιγράφεται ως ο πατέρας της ατομικής βόμβας.

Στην ομιλία αποδοχής του, ο Murphy είπε, «Την πρώτη φορά που περπάτησα στο σετ του Christopher Nolan ήξερα ότι ήταν κάτι διαφορετικό. Μπορούσα να καταλάβω από το επίπεδο αυστηρότητας, εστίασης, αφοσίωσης και την παντελή έλλειψη επιλογών για καθίσματα για ηθοποιούς», είπε αστειευόμενος, «ότι ήμουν στα χέρια ενός οραματιστή σκηνοθέτη». 

Ο Murphy αστειεύτηκε επίσης για τον αριθμό των Ιρλανδών υποψηφίων στη σεζόν των βραβείων φέτος - στους συνυποψηφίους του στην κατηγορία ήταν ο Barry Keoghan του «Saltburn» και ο Andrew Scott του «All of us Strangers». Και συνέχισε, «Σε όλους τους υποψηφίους μου, είτε είστε Ιρλανδοί είτε όχι, είστε όλοι θρύλοι, σας χαιρετίζω», είπε ο Murphy.

Η πρωταγωνίστρια του «Killers of the Flower Moon», Lily Gladstone, ξεκίνησε την ομιλία αποδοχής της μιλώντας την αλγκονκική γλώσσα Blackfoot. Η ηθοποιός προέρχεται από ένα Blackfeet Indian Reservation στη βόρεια Μοντάνα.

«Μίλησα λίγο τη γλώσσα των Blackfeet, το όμορφο έθνος της κοινότητας που με μεγάλωσε, με ενθάρρυνε να συνεχίσω να το κάνω αυτό. Είμαι εδώ με τη μαμά μου, η οποία, παρόλο που δεν είναι Blackfeet, εργάστηκε ακούραστα για να φέρει τη Blackfeet στην τάξη μας. Αυτό το βραβείο είναι ιστορικό. Είμαι τόσο ευγνώμων που μπορώ να μιλήσω έστω και λίγο από τη γλώσσα μου, γιατί σε αυτήν την επιχείρηση, οι γηγενείς ηθοποιοί συνήθιζαν να μιλούν στα αγγλικά και μετά οι μίκτες ήχου τους έτρεχαν προς τα πίσω για να το πετύχουν. Μητρικές γλώσσες στην κάμερα».

Στο Killers of the Flower Moon, η Gladstone υποδύεται τη Mollie Burkhart, μια γυναίκα Osage της οποίας τα μέλη της οικογένειας δολοφονούνται βάναυσα ως μέρος μιας συνωμοσίας από λευκούς αποίκους για να μετακομίσουν στη γη τους και να πάρουν την περιουσία τους, τροφοδοτούμενη από την απληστία για το πετρέλαιο.

Το Succession ήταν ο μεγάλος νικητής στις τηλεοπτικές κατηγορίες - μετά την τέταρτη και τελευταία σεζόν του δράματος για έναν μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης και τα παιδιά του που μάχονται για τον έλεγχο της εταιρείας του.

Ο Kieran Culkin, ο οποίος έπαιξε τον Roman Roy  στη σειρά, αναδείχθηκε καλύτερος ηθοποιός στην τηλεόραση - ένα βραβείο που είχαν κερδίσει στο παρελθόν οι συμπρωταγωνιστές του  Brian Cox και Jeremy Strong.

«Ήμουν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα όπως πριν από 20 χρόνια», θυμάται, «και όταν πέρασε αυτή η στιγμή, σκέφτηκα, «δεν θα ξαναβρεθώ σε αυτό το δωμάτιο. Αποδέχτηκα ότι δεν θα ήμουν ποτέ σε αυτή τη σκηνή. Αλλά χάρη στο Succession... αυτή είναι μια ωραία στιγμή».

Η συμπρωταγωνίστριά του Sarah Snook αναδείχθηκε η καλύτερη ηθοποιός της τηλεόρασης και είπε στο κοινό, «Αυτή η σειρά άλλαξε τη ζωή μου».

Ο Βρετανός σταρ Matthew Macfadyen αναδείχθηκε επίσης καλύτερος δεύτερος ηθοποιός για τον ρόλο του στην παράσταση. «Απλώς λάτρευα κάθε δευτερόλεπτο να παίζω τον λεκέ από ανθρώπινο λίπος που είναι ο Tom Wambsgans», αστειεύτηκε.

Η σειρά που έτυχε κριτικής κέρδισε επίσης το βραβείο της καλύτερης δραματικής σειράς - που θεωρείται το κορυφαίο βραβείο της βραδιάς στις τηλεοπτικές κατηγορίες.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS