ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Time: Η 15χρονη που ανακηρύχθηκε το «παιδί της χρονιάς»

Ποια είναι η Gitanjali Rao

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το περιοδικό Time ανακοίνωσε φέτος το «παιδί της χρονιάς» - το οποίο επιλέχθηκε σε συνεργασία με το Nickelodeon.

Το γνωστό περιοδικό, που εδώ και 92χρόνια μας ανακοινώνει το «πρόσωπο της χρονιάς» έκανε την διαφορά και φέτος μάς έκανε όλους να μιλάμε για την 15χρονη επιστήμονα και ερευνήτρια, Gitanjali Rao. Ποια όμως είναι η έφηβη Gitanjali Rao;

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by TIME (@time)

Η Gitanjali Rao κατάγεται από το Ντένβερ του Κολοράντο και πριν από λίγο καιρό, κατάφερε να επιλεχθεί ανάμεσα σε 5.000 υποψηφίους για να μιλήσει με τη δημοφιλή ηθοποιό Anjelina Jolie σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη για το έργο της.

Μέχρι στιγμή η Gitanjali έχει εφεύρει μια συσκευή που μπορεί να εντοπίσει τον μόλυβδο στο πόσιμο νερό και παράλληλα, σε συνεργασία με το Google Chrome, δημιούργησε μία εφαρμογή και επέκτασή του, η οποία και χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη προκειμένου να εντοπίζει περιεχόμενο εκφοβισμού στο χώρο του διαδικτύου.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by TIME (@time)


«Δεν είμαι αυτό που θα έλεγε κανείς τυπικός επιστήμων. Από όλα όσα βλέπω στην τηλεόραση, ένας μεγαλύτερος, συνήθως λευκός άνδρας, είναι αυτός που παρουσιάζεται ως επιστήμονας. Ο στόχος μου έχει αλλάξει πραγματικά, όχι μόνο από τη δημιουργία των δικών μου συσκευών για την επίλυση των προβλημάτων του κόσμου, αλλά για να εμπνεύσω και άλλους να κάνουν το ίδιο. Επειδή, από προσωπική εμπειρία, δεν είναι εύκολο όταν δεν βλέπεις κανέναν άλλο σαν κι εσένα να το κάνει. Γι' αυτό θέλω πραγματικά να στείλω αυτό το μήνυμα: Αν μπορώ να το κάνω, μπορείτε να το κάνετε και εσείς και οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η ίδια κατά την διάρκεια της συνέντευξής της με την Jolie.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS