ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Ραφαέλα Πιτσικάλη: Έφυγε από τη ζωή η 21χρονη μετά από μάχη με τον καρκίνο

Το «ευχαριστώ» της Ραφαέλας στον Μητσοτάκη και η νοσηλεία της στο αντικαρκινικό κέντρο στο Χιούστον των ΗΠΑ.

Μαρία Καραμάνου

Λίγες μέρες μετά τα 21α της γενέθλια, η Ραφαέλα Πιτσικάλη αποχαιρέτησε τη ζωή μετά από μια θαρραλέα μάχη με μια σπάνια μορφή καρκίνου. Η νεαρή κοπέλα από τα Χανιά νοσηλεύτηκε από τον Αύγουστο του 2023 στο MD-Anderson Cancer Center στο Χιούστον, παρέα με τη μητέρα της, Βέση, ενώ ο πατέρας της, Ανδρέας, ταξίδευε από τα Χανιά για να είναι δίπλα της.

Η μάχη αυτή απαιτούσε σημαντικούς οικονομικούς πόρους, και η οικογένεια βρήκε την υποστήριξη του κοινού. Άνθρωποι από όλον τον κόσμο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους, συνεισφέροντας οικονομικά για τη νοσηλεία της Ραφαέλας.

Η ιστορία της οικογένειας Πιτσικάλη άλλαξε δραματικά τον Ιούνιο του 2020, όταν η τότε 17χρονη Ραφαέλα από τα Χανιά εισήχθη στο Νοσοκομείο Αττικόν, αντιμετωπίζοντας έντονους πόνους και μικρή ανταπόκριση στα αναλγητικά. Η διάγνωση ήταν σοκαριστική: σάρκωμα Ewing.

Από εκείνη τη στιγμή, η Ραφαέλα άρχισε μια θαρραλέα «μάχη», αντιμετωπίζοντας καθημερινά την πρόκληση με χαμόγελο στο πρόσωπο. Χημειοθεραπείες, νοσηλεία και μακροχρόνια παραμονή στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ελπίδα» ακολούθησαν. Στη συνέχεια, υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου στην Ελλάδα.

Η δύναμη, το θάρρος και το χαμόγελο της Ραφαέλας αντικατοπτρίζουν μια εξαιρετική αντιμετώπιση της πρόκλησης, ενώ η οικογένεια της στηρίζει αγάπη και αλληλεγγύη. Είναι ένα παράδειγμα αξιοθαύμαστης δύναμης και ανθρωπιάς σε μια δύσκολη περίοδο.

Τον Οκτώβριο του 2021, η Ραφαέλα Πιτσικάλη αντιμετώπισε την πρώτη υποτροπή του σαρκώματος Ewing, υποβλήθηκε σε δεύτερη επέμβαση και υποβλήθηκε σε ακτινοβολίες. Δυστυχώς, τον Μάιο του 2023, αντιμετώπισε μια δεύτερη υποτροπή. Μετά από την απόφαση των γιατρών ότι δεν ήταν δυνατή μια νέα επέμβαση στην Ελλάδα, η οικογένεια αποφάσισε να αναζητήσει βοήθεια σε Αντικαρκινικά Κέντρα στο εξωτερικό.

Στις 8 Αυγούστου 2023, η Ραφαέλα επισκέφθηκε το εξειδικευμένο MD-Anderson Cancer Center στο Χιούστον των ΗΠΑ. Δυστυχώς, παρά τη σκληρή της μάχη, άφησε την τελευταία της πνοή εκεί.

@rafaellapitsikali Αν σου αρεσε η μαντιναδα μου αφησε μια και ενα follow στο insta: rafaella_pitsi #cancerfighter #rafaellapitsikali #foryou #foryoupage#fypシ #fyp #μπόραείναιθαπεράσει πρωτότυπος ήχος - Νικος Κυριακακης

Στο τελευταίο βίντεο που κοινοποίησε, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η Ραφαέλα στέλνει μηνύματα ελπίδας παρά τη δύσκολη κατάσταση. Την επόμενη μέρα, μοιράζεται μια οικογενειακή φωτογραφία, ευχαριστώντας τους ανθρώπους που ήταν πάντα δίπλα της, και εκφράζοντας την αγάπη της, παρά τις δύσκολες στιγμές.

Στην τελευταία της ανάρτηση, η Ραφαέλα Πιτσικάλη αναφέρθηκε σε μια από τις «ομορφότερες στιγμές της» στο γήπεδο των Χιούστον Ρόκετς, συνοδευόμενη από την οικογένειά της. Αυτή η στιγμή στο γήπεδο αντιπροσωπεύει ένα ειδικό κομμάτι της ζωής της, όπου η αγάπη και η συνδιαλλαγή συναντούν τον αθλητισμό.

Τον περασμένο Ιούλιο, η νεαρή Ραφαέλα βρέθηκε σε κρίσιμη κατάσταση ύστερα από ανάρτηση απελπισίας που έκανε, αναφέροντας ότι παρά την υποτροπή της νόσου της, τα νοσοκομεία αρνούνταν να την εισαγάγουν. Σε αυτήν την ανάγκη ανταποκρίθηκαν άμεσα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Οι δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι διασφάλισαν την άμεση εισαγωγή της Ραφαέλας στο θεραπευτήριο «Μητέρα», προκειμένου να λάβει την απαραίτητη θεραπεία για την υγεία της. Επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί της, εκφράζοντας το ενδιαφέρον τους για την κατάσταση της υγείας της και προσφέροντας προσωπική υποστήριξη σε αυτήν και την οικογένειά της.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS