ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

Με το Oppenheimer, η Emily Blunt κερδίζει την πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ

Παρά το γεγονός ότι κέρδισε πολλές διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός βραβείου SAG για το «A Quiet Place», το 2024 σηματοδοτεί την πρώτη αναγνώριση Όσκαρ της Emily Blunt.

Μαρία Καραμάνου

Η Emily Blunt είναι υποψήφια για Όσκαρ. Αλλά μπορεί να εκπλήξει τους θαυμαστές της Βρετανίδας ηθοποιού να μάθουν ότι το «Oppenheimer» σηματοδοτεί την πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Για την ερμηνεία της ως Katherine στην ταινία «Oppenheimer», σύζυγος του φυσικού και σκηνοθέτη του Los Alamos J. Robert Oppenheimer, η 40χρονη ηθοποιός κέρδισε υποψηφιότητα για το Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου στις 23 Ιανουαρίου.

Μαζί με το αστέρι της «Mary Poppins Returns» στην κατηγορία Β' Γυναικείου Ρόλου είναι η Danielle Brooks για το «The Color Purple», η Da'Vine Joy Randolph για το «The Holdovers», η America Ferrera για τη «Barbie» και η Jodie Foster για το «Nyad». Ο νικητής θα αποκαλυφθεί στις 10 Μαρτίου στην 96η απονομή των βραβείων Όσκαρ.

Εκτός από την Blunt, οι άλλοι υποψήφιοι για πρώτη φορά φέτος είναι οι εξής: Brooks, Sterling K. Brown (American Fiction), Colman Domingo (Rustin), Ferrera, Lily Gladstone (Killers of the Flower Moon), Sandra Hüller (Anatomy of a Fall), Cillian Murphy (Oppenheimer), Randolph και Jeffrey Wright (American Fiction).

Παρά τις πρωταγωνιστικές σκηνές σε μια ευρεία γκάμα ταινιών, η Blunt δεν έχει κερδίσει ποτέ την αναγνώριση της Ακαδημίας μέχρι τώρα. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της, στην τηλεοπτική ταινία του 2005 «Gideon's Daughter» με πρωταγωνιστές τους Bill Nighy και Miranda Richardson, της κέρδισε ένα βραβείο Χρυσής Σφαίρας. Δέχτηκε αυτό το βραβείο στην τελετή του 2007, όπου ήταν επίσης υποψήφια για τον δεύτερο ρόλο της στο πλευρό της Anne Hathaway και της Meryl Streep στο «The Devil Wears Prada».

Πριν την υποψηφιότητα της για Όσκαρ Oppenheimer, η Blunt είχε μια ασυνήθιστη διάκριση ως ένας από τους δύο μόνο ηθοποιούς που κέρδισαν βραβείο Screen Actors Guild Award χωρίς καμία αναγνώριση της Ακαδημίας. Για το «Beasts of No Nation» του 2016, ο Idris Elba είναι πλέον ο μόνος νικητής του SAG στην ιστορία που δεν έχει ακόμη χριστεί από την Ακαδημία.

Παρά την έλλειψη αναγνώρισής της μέχρι τώρα, η Blunt έχει εμφανιστεί στα Όσκαρ πολλές φορές καθώς η καριέρα της συνέχισε να ευδοκιμεί. Στην τελετή του 2007, αυτή και η Hathaway απένειμαν αξέχαστα το Όσκαρ Καλύτερης Ενδυματολογίας στη Μαρία Αντουανέτα, κοροϊδεύοντας τους χαρακτήρες τους στην ταινία «The Devil Wears Prada».

Το Oppenheimer έγινε η τρίτη ταινία με τις περισσότερες εισπράξεις του 2023 και τώρα είναι η βιογραφική ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών. Σηματοδοτεί επίσης την πρώτη φορά που η Blunt πρωταγωνιστεί σε υποψηφιότητα Καλύτερης Ταινίας. Σε μια συνέντευξη στο PEOPLE, εξίσωσε το γύρισμα σε τοποθεσία στο Νέο Μεξικό με το να βρίσκεται σε «καλοκαιρινή κατασκήνωση».

«Ήμασταν όλοι στο ίδιο ξενοδοχείο στη μέση της ερήμου του Νέου Μεξικού», θυμάται τον Ιούλιο. «Είχαμε μόνο ο ένας τον άλλον. Ο τεράστιος όγκος αυτού που έπρεπε να αναλάβει και να επωμιστεί ο Cillian Murphy ήταν τόσο μνημειώδης», είπε η Blunt. 

Η 96η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, με παρουσιαστή τον Jimmy Kimmel, θα μεταδοθεί ζωντανά την Κυριακή 10 Μαρτίου, από το Dolby Theatre στο Hollywood της Καλιφόρνια, από τις 7 μ.μ. ET.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση