ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Έρχονται νέες χαλαρώσεις στα μέτρα;

Οι συζητήσεις για τον χορό, την εστίαση, τα νυχτερινά κέντρα και τους ανήλικους ανεμβολίαστους

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Φουντώνει τις τελευταίες ημέρες η συζήτηση γύρω από τις ενδεχόμενες χαλαρώσεις, με τις κατά τόπους τοποθετήσεις τόσο του Υπουργού Υγείας, όσο και μερίδας επιδημιολόγων να δίνουν τον τόνο των επόμενων αποφάσεων.

Το τοπίο παραμένει θολό αφού παρά την μερική ικανοποίηση για την σταθεροποίηση της επιδημιολογικής εικόνας και την καθοδική πορεία που παρατηρήθηκε μετά τη μεγάλη έξαρση στην αρχή της χρονιάς, τα κρούσματα συνεχίζουν να προσεγγίζουν υψηλά νούμερα, έχοντας «κολλήσει» λίγο πάνω από τις 2,000 ημερησίως.

Υπό συζήτηση η επιστροφή ανεμβολίαστων σε χώρους εστίασης και ίσως διασκέδασης

Χορός, εστίαση και νυχτερινά κέντρα για… ανήλικους ανεμβολίαστους

Όπως είχαμε αναφέρει από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας στην «Κ» -μετά και τις δηλώσεις Μιχάλη Χατζηπαντέλα- παρατηρείται η πρόθεση για να τεθεί υπό συζήτηση η επιστροφή ανεμβολίαστων σε χώρους εστίασης και ίσως διασκέδασης. Φυσικά η συγκεκριμένη σύσταση ξεκαθαρίζεται ότι αφορά αποκλειστικά τα παιδιά ηλικίας 12-17 ετών και σε περίπτωση που προκριθεί, θα προϋποθέτει την παρουσίαση αρνητικού τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου διάρκειας 24 ωρών.

Πέραν αυτού, ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής επιβεβαίωσε μιλώντας στην «Καθημερινή» την πρόθεση για επαναφορά του χορού (λικνίσματος) κάτι που αναμένεται να «ξεκλειδώσει» σε ένα βαθμό και την εύρυθμη λειτουργία των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης.

Μαζική επέκταση του Test to Stay

Η πιλοτική εβδομάδα της εφαρμογής του Test to Stay στα σχολεία παρά τα όποια -αναμενόμενα- προβλήματα θεωρείται απολύτως επιτυχημένη. Και αυτό διότι ως γνώμονας τοποθετήθηκε ο μεγάλος αριθμός μαθητών που υπό άλλες συνθήκες θα βρίσκονταν σε αυτοπεριορισμό αφής στιγμής θεωρήθηκαν στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος, όμως μέσω του νέου μέτρου τους δόθηκε η ευκαιρία να συνεχίσουν την δια ζώσης παρουσία τους στις σχολικές αίθουσες.

Αυτό ανοίγει την πόρτα για την επέκταση του σε διάφορες ουσιώδεις υπηρεσίες με το Υπουργείο Υγείας να βρίσκεται εδώ και μία βδομάδα σε επαφές με άλλα 3 Υπουργεία με σκοπό την εφαρμογή του και σε άλλους τομείς με τα σώματα ασφαλείας, την Εθνική Φρουρά αλλά και παρακλάδια της Δημόσιας Υπηρεσίας να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων.

Μικρές χαλαρώσεις αν και εφόσον

Ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις, η αύξηση του μέγιστου αριθμού σε συναθροίσεις καθώς και αύξηση της χωρητικότητας σε κέντρα εστίασης και διασκέδασης (είτε στο συνολικό εμβαδό, είτε στον αριθμό ανά τραπέζι) είναι από τα ζητήματα που επίσης θα τεθούν επί τάπητος. Παρ’όλα αυτά πληροφορίες της «Κ» από τους κύκλους της επιδημιολογικής ομάδας κάνουν λόγο για χαλαρώσεις που ενδεχομένως να μπουν «στον πάγο» -τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο- έως ότου παρατηρηθεί μεγαλύτερη πτώση των δεικτών αλλά και των αριθμών, υπό το φόβο πισωγυρίσματος.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS