ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

Επιστρέφει η μάσκα σε εσωτερικούς χώρους; - Ενώπιον Υπουργικού η εισήγηση

Δια στόματος Υπουργού Υγείας η σύσταση επαναφοράς

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Η επιδημιολογική επιβάρυνση συνεχίζεται αφού μετά την γνωστοποίηση της εβδομαδιαίας αναφοράς του Υπουργείου Υγείας την περασμένη Παρασκευή, η εικόνα που παρατηρήθηκε το επόμενο τριήμερο αναφορικά με κρούσματα και νοσηλείες δείχνει τη συνέχεια του εκτροχιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα θέτει ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου τη σύσταση για την επαναφορά της χρήσης προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς χώρους. Όπως διευκρινίζεται σε πρώτη φάση η παρούσα σύσταση αναμένεται να περιλαμβάνει την συντριπτική πλειοψηφία των εσωτερικών χώρων (με ελάχιστες εξαιρέσεις).

Η απόφαση αυτή φέρεται να λήφθηκε μετά και τις εισηγήσεις μερίδας μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως αρκετά μέλη είχαν εκφράσει εδώ και εβδομάδες την πεποίθηση τους για την επαναφορά της μάσκας ή ακόμη και την μη κατάργηση χρήσης της εξ’αρχής αφού θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα όπλα που έχουμε στη διάθεση μας σε αυτό το σημείο κατά της διασποράς του ιού.

Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις τελικές αποφάσεις που θα λάβει το Υπουργικό Συμβούλιο αφού όπως γίνεται αντιληπτό πέραν του φάσματος της δημόσιας υγείας η απόφαση κατάργησης της μάσκας εμπεριείχε και στοιχεία κοινωνικοοικονομικής χροιάς, καθιστώντας τη χώρα μας ως ένα προορισμό χωρίς την παρουσία σκληρών μέτρων αυτοπροστασίας και αφετέρου λειτούργησε ευεργετικά τουλάχιστον στο ψυχολογικό κομμάτι με τους πολίτες να προσπαθούν να αφήσουν πίσω τα κατάλοιπα της πανδημίας και να επανέλθουν στην απόλυτη κανονικότητα.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση