ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: shinny κολάν, ζιβάγκο και ankle boots
 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ολικού lockdown

Κρίσιμη η ερχόμενη εβδομάδα

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο λήψης απόφασης για ολικό lockdown αντί για χαλάρωση των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί ενόψει Χριστουγέννων.Ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας τις προηγούμενες ημέρες σε δηλώσεις του δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των υφιστάμενων μέτρων. Η επιδημιολογική εικόνα των επόμενων ημερών αναμένεται να κρίνει τις τελικές αποφάσεις που θα ληφθούν εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Το σενάριο αυστηροποίησης των μέτρων είναι ορατό σε περίπτωση που μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα οι επιδημιολογικοί δείκτες δεν παρουσιάσουν βελτίωση. Ωστόσο, το σημαντικότερο για τις υγειονομικές αρχές, είναι η περαιτέρω αύξηση ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για λήψη απόφασης ολικού lockdown.

Πάντως εάν τα δεδομένα συνεχίσουν ως έχουν δύσκολα οι αρμόδιοι θα επιτρέψουν τη χαλάρωση των μέτρων από τις 14 Δεκεμβρίου.

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 111 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 17 σε κρίσιμη κατάσταση. Από τους 17 ασθενείς που είναι κρίσιμα, οι 13 είναι διασωληνωμένοι, άλλοι δύο βρίσκονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και 4 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Ανησυχίες προκαλεί επίσης ότι τον Νοέμβριο καταγράφηκε το 47% των θανάτων με τελική αιτία την Covid-19 με 23 θύματα.

Σε ότι αφορά στην Εθνική Αναφορά με τα δεδομένα που καταγράφηκαν από τις 17 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου καταγράφηκαν 3.064 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19. Η διάμεση ηλικία των περιπτώσεων COVID-19 ήταν τα 37 έτη, 50,1% αφορά σε γυναίκες, 49,1% σε άνδρες και για 23 περιπτώσεις (0,8%) το φύλο δεν ήταν προς το παρόν διαθέσιμο. Με βάση το επιδημιολογικό ιστορικό, το 1,2%  ήταν περιπτώσεις με πρόσφατο ιστορικό ταξιδιού, το 82,6%  αφορά σε περιπτώσεις εγχώριας μετάδοσης και το 16,3% ήταν περιπτώσεις με άγνωστο επιδημιολογικό ιστορικό.

Τη 2α Δεκεμβρίου, 121 άτομα με COVID-19 νοσηλεύονταν. Η διάμεση τους ηλικία ήταν τα 78 έτη (Ενδοτεταρτημοριακό εύρος: 63 – 85 έτη), με το 50,4% (ν=61) να αφορά σε γυναίκες. Μεταξύ των νοσηλευόμενων, 14 άτομα βρίσκονταν τη 2α Δεκεμβρίου σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) - τα 10 άτομα ήταν διασωληνωμένα. Η διάμεση ηλικία των ασθενών COVID-19 σε ΜΕΘ ήταν τα 72 έτη, ενώ 10 περιπτώσεις (71,4%) αφορούν σε άνδρες. Δέκα άτομα (71,4%) στις ΜΕΘ είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Μεταξύ των περιπτώσεων που διαγνώστηκαν, 1.270 (41,5%) είχαν τόπο διαμονής στην επαρχία Λευκωσίας, 918 (30%) στην επαρχία Λεμεσού, 404 (13,2%) στην επαρχία Λάρνακας, 226 (8,7%) στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, 135 (4,4%) στην επαρχία Πάφου, και 71 περιστατικά (2,3%) αφορούν στις Βρετανικές βάσεις.

Πηγή: Η Καθημερινή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

Φωτογραφία: Ora Media / Twitter

''Έφυγε'' από τη ζωή ο Larry King

H είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσα από την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας παραγωγής ...
newsroom must
 |  NEWS