ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

29χρονη ερευνήτρια από Κύπρο στην πολύ τιμητική λίστα «κάτω των 30» του Forbes

Η Ξένια Μισκουρίδου συμπεριλαμβάνεται φέτος στη λίστα «30 Under 30»

Πάρις Δημητριάδης

Στη λίστα για τους σημαντικότερους ανθρώπους κάτω των 30 ετών του περιοδικού Forbes υπάρχουν επαγγελματίες όλων των κατηγοριών, από την καινοτομία και την ιατρική μέχρι τον πολιτισμό και τη μόδα.

Aνάμεσα στα ονόματα της λίστας «30 Under 30» του περιοδικού Forbes βρίσκεται το όνομα της Κύπριας Ξένιας Μισκουρίδου. Η 29χρονη Ξένια κατάφερε να διακριθεί στον τομέα των επιστημών και της υγείας.

Η Μισκουρίδου είναι ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η 29χρονη Ξένια έχει πτυχίο Μαθηματικών από το Imperial College και μεταπτυχιακό τίτλο στα Ενισχυμένα Μαθηματικά & Στατιστική από το Πανεπιστήμιο του Cambridge. Έχει εργαστεί προσωρινά για την Google ενώ διακρίθηκε από το Alan Turing Institute, ως μια από τους εμπειρογνώμονες της νέας γενιάς, στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Έχει ως στόχο μοντέλα μηχανικής μάθησης για το κοινωνικό καλό, βοήθησε στον χαρακτηρισμό μιας νέας παραλλαγής του κορωνοϊού και τον αντίκτυπό της στη Βραζιλία, που δημοσιεύτηκε στο Science, η οποία χρησιμοποιήθηκε από φορείς χάραξης πολιτικής όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

"Μεγάλη τιμή και χαρά που παρουσιάζομαι στη λίστα ForbesUnder30 για την Επιστήμη και την Υγεία. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους συναδέλφους, την οικογένεια και τους φίλους μου για την υποστήριξη!" τουίταρε.

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X