ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λεοπάρ κολάν, vintage sweatshirt και sneakers
 

Χρήστος Φερεντίνος: To «Deal» εκτός από συνήθεια, έγινε εμπιστοσύνη

To «Deal» βρίσκεται στην πέμτη σεζόν του και ψηλά στους πίνακες τηλεθέασης.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ ΚΑΡΑΒΑΛΗ

To «Deal» βρίσκεται στην πέμτη σεζόν του και ψηλά στους πίνακες τηλεθέασης. Δεν θα συνέβαινε ούτε το πρώτο ούτε το δεύτερο αν στην παρουσίασή του δεν ήταν ο Χρήστος Φερεντίνος. Ο ίδιος τη λέει γι' αυτό; Γιατί εξακολουθεί να το κάνει; Πώς ανανεώνεται και πώς εξελίσσεται; Τον ρωτήσαμε και μάθαμε.

Πέμπτη χρονιά με «Deal», που έχει γίνει το σταθερό ραντεβού των τηλεθεατών κάθε απόγευμα.
Το να γίνει ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα ραντεβού είναι το ζητούμενο για εμάς που δουλεύουμε στην τηλεόραση. Γιατί τι είναι το ραντεβού; Μια συνάντηση, την οποία έχεις προκαθορίσει, γιατί ξέρεις ότι θα βρίσκεσαι εκεί. Σε ένα ραντεβού πας επειδή το θες, δεν σε αναγκάζει κανείς. Άρα, λοιπόν, ένα τηλεοπτικό ραντεβού είναι χαρά, ευχαριστήση, ανεμελιά, ψυχαγωγία. Και το «Deal» για να μετράει πέντε σεζόν σημαίνει ότι εκτός από συνήθεια, έγινε οικειότητα, εμπιστοσύνη.

Εσύ, προσωπικά, πώς το εισπράττεις όλο αυτό; Τι σημαίνει αυτό για σένα;
Εγώ βλέπω πως η επιτυχία του «Deal» οφείλεται σε μια συνάρτηση δύο πραγμάτων: πρώτο το ίδιο το παιγνίδι και δεύτερο ο τρόπος που γίνεται. Σε αυτό - δηλαδή στον τρόπο που γίνεται - πολύ μεγάλο κομμάτι είναι το δικό μου. Έτσι, για να αρέσει το παιγνίδι σημαίνει ότι αρέσει ο τρόπος που το κάνω εγώ. Και σίγουρα με χαροποιεί ιδιαίτερα αυτό.

Πώς είναι αυτή η πρόκληση για σένα, για 5η σεζόν να κάνεις το ίδιο πρόγραμμα και να καταφέρνεις να το διατηρείς τόσο δημοφιλές;
Ίσως να είναι ο τρόπος που το προσεγγίζω. Πολλοί μου λένε «καλά, δεν το έχεις βαρεθεί;». Όχι δεν το έχω βαρεθεί. ΚΑ-ΘΟΛΟΥ. Δεν πάω στο παιγνίδι γιατί μου έγινε συνήθεια. Πηγαίνω γιατί κάθε φορά έχω κάτι διαφορετικό να δώσω και να πάρω. Κάθε επεισόδιο είναι ένα διαφορετικό σενάριο, γιατί είναι η προσωπική ιστορία ενός ανθρώπου. Κάθε παίκτης είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος, που έχει τη δική του προσωπικότητα. Κι έτσι το βλέπω εγώ, ότι κάθε φορά ξεκινάω ένα καινούριο ταξίδι, παρέα με έναν άνθρωπο και κάνουμε μια διαδρομή μιας ώρας, η οποία, στο τέλος, του αλλάζει τη ζωή.

Πώς καταφέρνεις να ανανεώνεσαι, ώστε να μην επαναλαμβάνεσαι;
Αυτό απέδωσέ το στη μεγάλη κούπα του καφέ μου. Πώς έχει πέσει ο Οβελίξ μέσα στο μαγικό φίλτρο; Έτσι έχω πέσει κι εγώ μέσα στην κούπα του καφέ!

Θα επιμείνω στην ερώτηση, γιατί ξέρω πως υπάρχει καλύτερη εξήγηση απ’ αυτό!
Λοιπόν, προσπαθώ να διευρύνω τους ορίζοντές μου για πολλά πράγματα. Ενημερώνομαι για το τι γίνεται στην επικαιρότητα, παρακολουθώ τηλεόραση, πηγαίνω κινηματογράφο, διαβάζω βιβλία, προσπαθώ να έχω επαφή με τις τέχνες και τα δρώμενα, προσπαθώ να φρεσκάρω τις γνώσεις μου, φροντίζω να κεντρίζω τις απόψεις μου, ώστε να είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να κουβεντιάσω για διάφορα πράγματα. Το παιγνίδι δεν είναι μόνο για να ανοίγουμε κουτιά. Όπως είπα και πριν ο κάθε παίκτης είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Έτσι, προσπαθώ με κάθε παίκτη να κουβεντιάζω πράγματα και φροντίζω μέσα στην κουβέντα να υπάρχει το χιούμορ, το πείραγμα, η καλή διάθεση. Η προσπάθεια αυτή θέλω να πιστεύω ότι φέρνει κάθε φορά κάτι νέο, ώστε να μην επαναλαμβάνομαι. Γιατί αν στο παιγνίδι αρκεστούμε στο να ανοίγουμε μόνο τα κουτιά, σίγουρα θα καταντήσει βαρετό.

Ποια νομίζεις είναι τα στοιχεία που κάνουν το παιγνίδι τόσο συναρπαστικό για τους τηλεθεατές;
Το «Deal» είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας. Έχει τόσες πολλές συμμετοχές, έχουν περάσει τόσοι πολλοί άνθρωποι από το πλατώ, ώστε πλέον ο τηλεθεατής βλέπει στην οθόνη του τους ανθρώπους που βλέπει γύρω του -καθημερινούς ανθρώπους, αλλά και ιδιαίτερους χαρακτήρες ταυτόχρονα- και αναγνωρίζει ιδιοσυγκρασίες, προσωπικότητες, χαρακτήρες και ταυτίζεται μαζί τους. Και μετά είναι το μεγάλο ατού του «Deal», που είναι η εναλλαγή συναισθημάτων: χαρά, απογοήτευση, έκπληξη, αγωνία, σε συνδυασμό με τον τρόπο που το κάνουμε, δηλαδή τη μουσική και την ενέργεια που δίνουμε στους παίκτες, στοιχεία που μαγνητίζουν τους τηλεθεατές και θέλουν να το βλέπουν.

Τι κάνει έναν παρουσιαστή καλό στη δουλειά του, από την εμπειρία σου;
Κατ’ αρχήν, πρέπει να διατηρεί ένα μέτρο. Δηλαδή να μην προβάλλει πολύ την παρουσία του, αλλά ούτε να κρύβεται κιόλας. Η παρουσία του πρέπει να είναι αισθητή, χωρίς να επισκιάζει ούτε τον παίκτη ούτε το ίδιο το παιγνίδι. Επίσης, η ευγλωττία, η ετυμολογία, ο αυθορμητισμός είναι ένα πολύ βασικό στοιχείο. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να εκφράζει τα συναισθήματά του. Να μην έχει ενδοιασμό να εκτίθεται, να γελάει, να συγκινείται, να θυμώνει, να απογοητεύεται, να κλαίει. Γίνεται, έτσι, πιο ανθρώπινος και πιο οικείος στον τηλεθεατή.

Το όνομά σου έχει συνδεθεί με τηλεπαιγνίδια και τηλεοπτικά σόου. Θα ήθελες να δοκιμαστείς και σε κάποιο άλλο τηλεοπτικό προϊόν;
Ναι, αμέ! Είμαι ανοικτός σε αυτό. Είναι μια δεκαετία περίπου που κάνω συνέχεια τηλεπαιγνίδια, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θέλω να φύγω από αυτό το είδος. Μου αρέσει πολύ το συγκεκριμένο παιγνίδι και ακόμα καλά κρατεί μέσα μου.

Τι είναι τηλεόραση για σένα;
Είναι το σπίτι μου. Αισθάνομαι τόσο οικεία σε αυτό τον χώρο, σε αυτό το περιβάλλον. Μου αρέσει να την παρακολουθώ, αλλά και να ζω μέσα σε αυτήν. Γι’ αυτό και νιώθω τυχερός και ευτυχής. Δεν είναι εύκολος χώρος, δύσκολος είναι. Εγώ υπάρχω μέσα σε αυτήν, γιατί την αντιμετωπίζω με αγάπη κι όχι αλαζονεία. Δεν είναι όλα ρόδινα στην τηλεόραση, αλλά εγώ έμαθα να αναγνωρίζω το ωραίο της κομμάτι και σε αυτό πατάω για να συνεχίζω.

Ο Φερεντίνος που βλέπουμε στην τηλεόραση είναι ένας άνθρωπος γεμάτος ενέργεια, χιούμορ, αεικίνητος. Πώς είναι ο Χρήστος στην ιδιωτική του ζωή;
Σε πιο… κουλ φάση. Είμαι πιο χαλαρός, όχι τόσο φουλ ενέργεια όσο φαίνεται στην τηλεόραση. Γενικά είμαι πιο χαμηλών τόνων, κάθομαι σπίτι μου, βλέπω καμιά σειρά και, από την καραντίνα και μετά, ξαναέπιασα το διάβασμα. Δεν ήταν εύκολο, γιατί το είχα χάσει για ένα διάστημα με το διάβασμα, όμως το προσπάθησα. Έτσι ξεκίνησα πάλι μια παλιά συνήθεια, τα βράδια να διαβάζω.

Τι προγράμματα παρακολουθείς στην τηλεόραση;
Βλέπω εκπομπές και σειρές από την ελληνική τηλεόραση, αλλά και ξένες σειρές και ταινίες. Black Mirror, Peaky Blinders, House of Hearts είναι από τις πλέον αγαπημένες σειρές που μου έρχονται τώρα στο μυαλό. Βλέπω talk shows και comedy shows, όπως αυτό του Ricky Gervais, αλλά και από Έλληνες που κάνουν κωμωδία και stand up comedy. Και φυσικά αθλητισμό. Είμαι φαν του ποδοσφαίρου, οπότε βλέπω και πολλή μπάλα.

To «Deal» έχει αλλάξει καθόλου τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τα χρήματα ή το να παίρνεις ρίσκα μ’ αυτά;
Ναι, έχω γίνει πιο συγκρατημένος, πιο προσεκτικός, έχω καταλάβει ότι δεν έχεις πάντα τη δυνατότητα να βγάζεις λεφτά. Έχω ζήσει την περίοδο όπου στην τηλεόραση έρεε άφθονο το χρήμα και επειδή έχει περάσει αυτή η εποχή, έχει αλλάξει πολύ ο τρόπος που αντιμετωπίζω τα πράγματα - και τα χρήματα, αν θέλεις. Πλέον το χρήμα το αντιμετωπίζω με μεγαλύτερο σεβασμό, του δίνω περισσότερη προσοχή και βαρύτητα, χωρίς να έχω γίνει κυνηγός του.

note Έκανε σπουδές Νομικής, γιατί νόμιζε ότι ήθελε να γίνει δικηγόρος. Ξεκίνησε να κάνει ραδιόφωνο για να βγάλει χαρτζιλίκι, όμως τελικά τον κέρδισαν τα μίντια. Στην τηλεόραση μπήκε ως ρεπόρτερ, αλλά καθιερώθηκε ως παρουσιαστής τηλεπαιγνιδιών, έχοντας περάσει από όλα σχεδόν τα κανάλια.

Πηγή: ΤΗΛΕΩΡΕΣ

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση

Έλενα Λυσάνδρου: All eyes on her

Έλενα Λυσάνδρου: All eyes on her

Αυθεντική και γεμάτη αυτοπεποίθηση, η Έλενα Λυσάνδρου μάς μυεί στον δικό της κόσμο – ψηφιακό ...
Δέσποινα Άσπρου
 |  INTERVIEWS