ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: πλισέ φόρεμα και flip flop
 

Χάρης Πισίας: «Η υποκριτική χρειάζεται ευελιξία»

Ο αγαπημένος ηθοποιός, ο οποίος ερμηνεύει τον ρόλο του Νικολή στα «Καμώματα τζι αρώματα» (καθημερινά 18.20, ΡΙΚ1), μάς μιλάει για την επιτυχία της δημοφιλούς σειράς καθώς και για την τηλεοπτική και θεατρική πραγματικότητα της Κύπρου.

 

Σας βλέπουμε στα «Καμώματα τζι αρώματα» του ΡΙΚ1 για πέμπτη χρονιά. Πώς αισθάνεστε για τη συμμετοχή σας στη σειρά;

Ειλικρινά, νιώθω ότι τα «Καμώματα» είναι ό,τι καλύτερο μού έχει τύχει τηλεοπτικά τα τελευταία χρόνια. Είμαι πολύ περήφανος!

Τι θα δούμε τη νέα σεζόν στις οθόνες μας σε σχέση με τον ρόλο του Νικολή;

Η πραγματικότητα είναι ότι ούτε εμείς ξέρουμε πολλά για την εξέλιξη των χαρακτήρων, για τον λόγο ότι η σειρά είναι καθημερινή και τα επεισόδια πολλά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν αρκετές ανατροπές!

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας των «Καμωμάτων», κατά τη γνώμη σας;

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει μυστικό ή συνταγή στην επιτυχία μιας τηλεοπτικής σειράς. Τα «Καμώματα» αγαπήθηκαν από μεγάλη μερίδα του τηλεοπτικού κοινού και τους ευχαριστούμε. Αυτό που κάνουμε είναι να σεβόμαστε διαχρονικά το τηλεοπτικό μας κοινό και να δίνουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό.

Γενικότερα, πώς βλέπετε το επίπεδο των παραγωγών στην τηλεόραση;

Κοίτα, η αλήθεια είναι ότι πάντα υπήρχαν καλές και κακές παραγωγές. Σε μια τηλεοπτική παραγωγή, για να έχεις χρόνο και άνεση να δουλέψεις πιο ποιοτικά και εποικοδομητικά, χρειάζεται και ο ανάλογος προϋπολογισμός. Δυστυχώς, λόγω της μικρής αγοράς στον τόπο μας, το κόστος μιας σειράς περιορίζεται και η πίεση της παραγωγής μεγαλώνει.

Παρακολουθείτε τηλεόραση; Ποια προγράμματα επιλέγετε;

Τα τελευταία χρόνια δεν μπορώ να πω ότι είμαι ιδιαίτερα φίλος της τηλεόρασης. Εάν προκύψει κάποια παλιά καλή ελληνική ταινία, δεν θα πω «όχι». Είναι κάτι που με ξεκουράζει...

Με ποια κριτήρια επιλέγετε να συμμετάσχετε σε μια δουλειά;

Σίγουρα ένα βασικό κριτήριο για μένα είναι το σενάριο. Εκτός αυτού, βέβαια, επιδιώκω πάντοτε καλές συνεργασίες.

Ποια είναι τα θεατρικά σας σχέδια για φέτος;

Φέτος προτεραιότητά μου είναι η παραγωγή στην οποία συμμετέχω. Εάν και εφόσον προκύψει κάτι, το συζητώ!

Γενικότερα, πώς βλέπετε την πορεία του θεάτρου στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια;

Η κάθε εποχή έχει την δική της εξελίξιμη πορεία. Σήμερα υπάρχουν πιο πολλές θεατρικές ομάδες σε σχέση με το παρελθόν, με ταλαντούχους ηθοποιούς και σκηνοθέτες που κάνουν αξιόλογες δουλειές.

Υπάρχουν ρόλοι που θα θέλατε να υποδυθείτε στο μέλλον;

Ποτέ δεν είχα ιδιαίτερα όνειρα ή επιδιώξεις για κάποιους ρόλους. Ο κάθε ρόλος, από τη στιγμή που έχει ανθρώπινη υπόσταση και μπορεί να «μιλήσει» σε μένα ώστε να φτάσει στην ψυχή του θεατή, είναι σημαντικός!

Κάνοντας αναδρομή στην καριέρα σας, υπάρχει κάτι που θα αλλάζατε ή είστε ικανοποιημένος από την πορεία που έχετε διανύσει;

Σε αυτόν τον χώρο πρέπει συνεχώς να ανανεώνεσαι, να μελετάς, να επιμορφώνεσαι και να είσαι ευέλικτος. Προσωπικά θα μπορούσα να είμαι περισσότερο επικοινωνιακός. 

Τι είναι για σας η υποκριτική;

Αισθανόμουν πάντα την υποκριτική τέχνη σαν ένα μέρος του εαυτού μου. Αυτή η ρομαντική εικόνα της υποκριτικής με την πάροδο του χρόνου διαμορφώθηκε ρεαλιστικά. 

 

Note

Ο Χάρης Πισίας γεννήθηκε στην κατεχόμενη Μόρφου. Σπούδασε με υποτροφία στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα θεατρικά σχήματα και τηλεοπτικά κανάλια στην Κύπρο. Ασχολείται με το σενάριο τηλεοπτικών και θεατρικών έργων. Συνεργάστηκε με τον ΘΟΚ στην παιδική παράσταση «Οι γάτες», την οποία έγραψε και σκηνοθέτησε. 

ΠΗΓΗ: ΤΗΛΕΩΡΕΣ

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση

Sacra Famiglia

Sacra Famiglia

Η έννοια της οικογένειας είναι πάνω από όλα. Πάντα ήταν.
 |  INTERVIEWS