ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: skinny jeans, φλοράλ μπλουζάκι και mules
 

Τζούλη Γρηγορίου: «Οι χαρακτήρες των ‘Καμωμάτων’ είναι αυθεντικοί»

Παύλος Χατζηλοΐζου

Η αγαπημένη ηθοποιός, η οποία πρωταγωνιστεί στα «Καμώματα τζι αρώματα» (καθημερινά 18.20, ΡΙΚ1), μας μιλάει για τις εξελίξεις της σειράς καθώς και για τα τηλεοπτικά και θεατρικά δρώμενα της Κύπρου.


Τζούλη μου, τα «Καμώματα τζι αρώματα» παίζουν για πέμπτη χρονιά. Τι θα δούμε να συμβαίνει στις οθόνες μας;
Δεν μπορώ να σας αποκαλύψω τι θα συμβεί για πέμπτη χρονιά στην Παραδείσα. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως τα «Καμώματα» δεν θα κουράσουν, οι ρόλοι θα εξελιχθούν και… οι φίλοι μας θα καθηλωθούν στις οθόνες τους. Το μόνο βέβαιο είναι πως το γέλιο θα αυξηθεί και περισσότερες τραγελαφικές σκηνές θα γεμίσουν τα απογεύματα των Κυπρίων, σε κάθε γωνιά του κόσμου.


Πώς θα εξελιχθεί ο ρόλος σου αυτή τη σεζόν;
Μεγάλη αποκάλυψη. Η Αντριανού θα γεννήσει και όλη η Παραδείσα θα βρεθεί σε εγρήγορση για το νέο μέλος της σειράς. Νεύρα, μουρμούρα, εντάσεις. Όπως καταλαβαίνετε, όμως, το όνειρό της να γίνει μάνα εκπληρώνεται και όλα παίρνουν τον δρόμο τους. Αντέχει ο Ιωσήφης.


Πώς αισθάνεσαι για την απήχηση που έχει η σειρά;
Είναι σημαντικό να είσαι μέρος μιας σειράς που έχει απήχηση, πόσω μάλλον μιας σειράς που προσφέρει γέλιο στους ανθρώπους στην Κύπρο, αλλά και χαρούμενες μνήμες στους απόδημους.


Αλήθεια, ποια είναι τα συστατικά που συμβάλλουν στην επιτυχία των «Καμωμάτων», κατά τη γνώμη σου; 
Τα «Καμώματα» δεν αξιώνουν Όσκαρ και παράσημα. Αυτό, όμως, που φαίνεται μπροστά στην οθόνη είναι πως ο τηλεθεατής μπορεί να δει τον εαυτό του, τον γείτονά του, τον κουμπάρο του. Οι χαρακτήρες είναι αυθεντικοί, δεν κατέβηκαν από τον ουρανό, αλλά από τη διπλανή πόρτα. Πέραν αυτών, το χιούμορ είναι έξυπνο, το σενάριο καλογραμμένο, η σκηνοθεσία ιδανική. Όλα αυτά δεν θα πετύχαιναν, όμως, αν πίσω από τις κάμερες δεν υπήρχε αγάπη. Είμαστε μια ωραία πολύτεκνη οικογένεια, ένα καθημερινό χωριό. Μπροστά και πίσω από τις κάμερες.


Με ποια κριτήρια επιλέγεις να συμμετάσχεις σε μια δουλειά;
Θέλω να συνεργάζομαι με ανθρώπους με τους οποίους μπορώ να είμαι ο εαυτός μου. Να υπάρχει επικοινωνία, σεβασμός και αξιοπρέπεια. Κυρίως, όμως, από μια δουλειά πρέπει να μπορώ να δώσω όλη μου την ψυχή και να πάρω τόσο την ικανοποίηση από το καλό αποτέλεσμα όσο και το εφαλτήριο για το βήμα παρακάτω.


Σε αφορούν τα νούμερα τηλεθέασης ή δεν τα λαμβάνεις υπόψιν;
Πάντως, δεν είμαι από τους ανθρώπους που βλέπουν νούμερα για να δουλέψουν ή όχι. Από την άλλη, όπως συμβαίνει και με τα «Καμώματα», όταν η δουλειά σου επιβεβαιώνεται, δεν μπορείς παρά να χαμογελάσεις και να τα δώσεις όλα για να διατηρηθεί η επιτυχία.


Πώς κρίνεις το επίπεδο των παραγωγών στην τηλεόραση;
Α, εγώ είμαι απλώς μια εργάτρια της τηλεόρασης. Για τις παραγωγές, μπορείτε να αποταθείτε στους πιο αρμόδιους. Ή, μάλλον, σ’ αυτόν που θα γράψει την ιστορία της κυπριακής τηλεόρασης…


Παρακολουθείς τηλεόραση; 
Θα ήθελα να παρακολουθώ περισσότερο, αλλά το πρόγραμμά μου μοιάζει με του Βέγγου στο «Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης».


Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που αισθάνεσαι ότι λείπει από την τηλεόραση;
Σίγουρα όχι η μαγειρική, η μόδα και το τραγούδι. Νομίζω ότι λείπει ένας Χατζηχρήστος και μια Σαπφώ Νοταρά.
Βλέπουμε ότι στο εξωτερικό αναβιώνουν παλαιότερες σειρές. Θεωρείς ότι κάτι ανάλογο θα μπορούσε να συμβεί και στην Κύπρο;
Θαρρώ πως όλα έχουν έναν κύκλο, εκτός από τον Ζάχο Δόγκανο. Είμαι δε ανοικτή στο να με διαψεύσουν οι… υπεύθυνοι.


Εκτός από την τηλεόραση, με τι άλλο ασχολείσαι αυτή την περίοδο;
Με τον Βλάση, ένα υπέροχο σκυλάκι που βλέπει περισσότερη τηλεόραση από μένα και με το «χόμπι» μου, την εσωτερική διακόσμηση. Μέσα σ’ όλα αυτά, ετοιμάζουμε και μια παράσταση με τη θεατρική ομάδα που δημιουργήσαμε και λέγεται «Λουμπάγκο». Αναμένετε στο ακουστικό σας.


Πώς κρίνεις την πορεία του θεάτρου στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια; 
Οπωσδήποτε, υπάρχει μια σοβαρή εξέλιξη στην πορεία του θεάτρου, μα πρέπει και το κοινό να κάνει το θέατρο τρόπο ζωής ώστε να πετύχει αυτή η εξέλιξη. Γίνονται πολλές αξιόλογες και αξιέπαινες παραστάσεις, υπάρχουν καλλιτέχνες με όρεξη για δουλειά και γνώση.

Note
Η Τζούλη Γρηγορίου γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 1986 στη Λευκωσία. Σπούδασε εσωτερική αρχιτεκτονική και διακόσμηση στην Αθήνα και παράλληλα σπούδασε στην ανώτερη δραματική σχολή της Έλντας Πανοπούλου. Δούλεψε σε θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές στην Αθήνα («Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», «Πίτερ Παν», «Κόκκινο Δωμάτιο») και τα τελευταία χρόνια έχει τη δική της θεατρική ομάδα («Λουμπάγκο»), ενώ στην τηλεόραση συμμετείχε στις σειρές «Κρυφός καιάδας», «Καφενείο», «Κάρμα» και φυσικά, «Καμώματα τζι αρώματα».

ΠΗΓΗ: ΤΗΛΕΩΡΕΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση