ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό πουκάμισο, denim shorts και lace up πέδιλα
 

The Marshalls: Η εκπομπή που τρέχει με ...χίλια

Μια διαφορετική εκπομπή για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό με πολύ χιούμορ. Ξεκίνησε πρόσφατα στο ΣΠΟΡ FM 95.0

Μετράτε αρκετά χρόνια καριέρας στους ραδιοφωνικούς αιθέρες, αλλά με μουσικές εκπομπές. Πώς προέκυψε η εκπομπή σας για τη Formula 1;

Αντώνης Κρητικός: Μια σχετική πρόταση ήταν αρκετή για να πούμε ταυτόχρονα «ναι»... Εγώ, ασχολούμαι και στην εκπομπή μου με την F1.

Παντελής Δρουσιώτης: Εγώ μετρώ σχεδόν 10 χρόνια στα ραδιόφωνα, αλλά περισσότερο στο τεχνικό και μουσικό κομμάτι και με την πάροδο του χρόνου ήρθα πιο κοντά στο μικρόφωνο. Τον Αντώνη τον ξέρετε, χρόνια τώρα στα κυπριακά ραδιόφωνα και έχω την τύχη να συνεργάζομαι μαζί του τα τελευταία 4 χρόνια. Η εκπομπή μας προέκυψε καθαρά από την αγάπη που έχουμε και οι δύο για το άθλημα της F1 και σίγουρα από την αγάπη μας για το ραδιόφωνο και την μουσική, που δεν λείπει από την εκπομπή μας!

Πώς γίνατε φανατικοί της F1;

Αντώνης Κρητικός: Προσωπικά ασχολήθηκα από μικρός με αγώνες μοτοσικλέτας και καρτ και όπως καταλαβαίνεις αυτά είναι συνδεδεμένα - το να παρακολουθείς F1 είναι σαν να βρίσκεσαι σε ένα δικό σου κόσμο.

Παντελής Δρουσιώτης: Εγώ θυμάμαι τον εαυτό μου, από 7-8 χρονών, να παρακολουθώ τους θρύλους του αθλήματος - τον Μάικλ Σούμαχερ, τον Χουάν Πάμπλο Μοντόγια, τον Μίκα Χάκινεν. Δεν ξέρω ακριβώς τι ήταν αυτό που με τράβηξε περισσότερο: Η ταχύτητα, ο ήχος, η τεχνολογία, ο σχεδιασμός των μονοθέσιων, το πάθος των οδηγών και του κόσμου... Ίσως όλα αυτά τελικά να έχουν παίξει τον ρόλο τους.

Πόσο διαδεδομένο είναι το άθλημα της F1 στην Κύπρο;

Αντώνης Κρητικός: Παλαιότερα ήταν πιο διαδεδομένο. Όσοι παρακολουθούν από παλιά συνεχίζουν και μέχρι σήμερα. Ξέρω φίλους που δε χάνουν ούτε τα δοκιμαστικά.

Παντελής Δρουσιώτης: Παραμένει πολύ δημοφιλές, αλλά τελευταίως, με τη σειρά του Netflix «Drive To Survive», έχει έρθει πολύς νέος κόσμος κοντά στο άθλημα! Κατά την άποψή μου, για να ασχοληθεί κάποιος με την F1 απαιτεί μια άλλου είδους εκπαίδευση. Και δεν εννοώ κάτι εξωπραγματικό. Είναι ένα άθλημα τόσο μεγάλης εμβέλειας και τόσων πολλών παραγόντων που μόνο αν πραγματικά σου αρέσει, θα ασχοληθείς. Αν το σκεφτείς, μιλάμε για ένα άθλημα που συνδυάζει ανθρώπινη δύναμη και νοημοσύνη, τεχνολογία και εξέλιξη, ομαδικότητα και πρωταθλητισμό και φυσικά τη γνωστή κοσμοπολίτικη αίγλη και ρομαντισμό που κουβαλά όλα αυτά τα χρόνια. Πάντως, ακούγοντάς σας κανείς, καταλαβαίνει πως έχετε εξαιρετική χημεία.

Πού οφείλεται;

Αντώνης Κρητικός: Μα φυσικά, στην αδυναμία που έχουμε για το σπορ! Να φανταστείς ότι στην εκπομπή λέμε τα μισά από ό,τι είχαμε προγραμματίσει, λόγω του ενθουσιασμού μας.

Παντελής Δρουσιώτης: Οφείλεται, πιστεύω, και στο ότι με τον Αντώνη, μιλάμε την ίδια... «γλώσσα» - πέρα από τα Ελληνικά! Πρέπει να ομολογήσω όμως πως δύσκολα θα με έπειθε κάποιος να βγω στο μικρόφωνο με δική μου εβδομαδιαία εκπομπή, αλλά ξέροντας ότι θα έχω δίπλα μου τον Αντώνη, δεν μπορούσα να αρνηθώ. Και όντως, φαίνεται να δουλεύει, αφού σε κάθε τέλος εκπομπής λέμε ο ένας στον άλλον «αχ και να είχαμε ακόμα δύο ώρες».

Σε ποιους απευθύνεται η εκπομπή σας και τι διαφορετικό προσφέρει στο κοινό;

Αντώνης Κρητικός: Σε όλους όσους παρακολουθούν μηχανοκίνητο αθλητισμό, σε κόσμο που ενδιαφέρεται για τα εγχώρια πρωταθλήματα, γιατί πρέπει να δίνουμε λόγο σε αυτούς τους αθλητές του νησιού μας και επίσης στους νέους οδηγούς μέσα από παρουσιάσεις σεμιναρίων ασφαλούς οδήγησης.

Παντελής Δρουσιώτης: Η εκπομπή απευθύνεται στους λάτρεις της F1 και όχι μόνο, επειδή ασχολούμαστε και με το Μοto GP, και με τον εγχώριο μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά και με διάφορα θέματα που έχουν να κάνουν με τους 4 ή 2 τροχούς, φιλοξενώντας στην εκπομπή εκλεκτούς καλεσμένους! Το διαφορετικό που προσφέρουμε, πιστεύω είναι το πιο απλό. Μια ραδιοφωνική εκπομπή για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό με πολύ χιούμορ και την καλύτερή μας πρωινή διάθεση! Κάτι που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στο κυπριακό ραδιόφωνο

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση