ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: καρό πουκάμισο, tailored παντελόνι και sneakers
 

Ελευθερία Ανδρέου: «Είμαι εκ φύσεως αισιόδοξη»

Παύλος Χατζηλοΐζου

Η νεαρή ηθοποιός, την οποία παρακολουθούμε φέτος στην κωμική σειρά εποχής του ΡΙΚ, «Κάποτε το ‘80» (σαββατοκύριακο 19.25, ΡΙΚ1), αλλά και στην καθημερινή σειρά «Αστέρια στην άμμο» (καθημερινά 19.20, Alpha), τοποθετείται για το επίπεδο της τηλεόρασης και της υποκριτικής στην Κύπρο.

 

Ελευθερία μου, φέτος σε βλέπουμε στο «Κάποτε το ‘80». Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Καταρχήν να πω ότι είναι μια συνεργασία που επιθυμούσα παρά πολύ αφού βλέποντας την «Πεταλούδα» πέρυσι στο ΡΙΚ θαύμαζα τη δουλειά που γινόταν. Οπότε φέτος, αφού έμαθα ότι έψαχναν για κάποιους γυναικείους ρόλους, πήγα για audition και είμαι τυχερή που είμαι στο «Κάποτε το ‘80». Και ευχαριστώ πάρα πολύ κυρίως τη Θέα Χριστοδουλίδου γι' αυτή μου τη συμμετοχή.

Πώς θα εξελιχθεί ο ρόλος της Γιασεμίνας μέσα στη σεζόν;

Να μου επιτρέψεις να μην κάνω αποκαλύψεις έτσι ώστε οι εξελίξεις να είναι έκπληξη για το κοινό.

Έχεις κοινά σημεία με τον ρόλο σου;

Η Γιασεμίνα είναι ένας άνθρωπος χαρούμενος, ποτέ μίζερος! Έχει λύσεις για τα πάντα και δεν αφήνει κάτι να την ανησυχεί. Οπότε το κοινό που θα μπορούσα να πω ότι έχουμε είναι η αισιοδοξία που έχω εκ φύσεως ως άνθρωπος.

Αλήθεια, πώς είναι να παίζεις σε σειρά εποχής;

Δεν είναι η πρώτη φορά που παίζω σε σειρά εποχής… Η πρόκληση είναι μεγαλύτερη. Δεν καλείσαι απλώς να ενσαρκώσεις ένα ρόλο. Καλείσαι να μελετήσεις την εποχή αυτή, να τη γνωρίσεις, να την ανακαλύψεις.

Με ποια κριτήρια επιλέγεις να συμμετάσχεις σε μια δουλειά;

Με το ένστικτο κυρίως. Μπορεί όλα να δείχνουν πως μια δουλειά έχει όλα αυτά τα κριτήρια να πάει τέλεια αλλά εμένα το ένστικτό μου να μου λέει ότι δεν πρέπει να το κάνω! Και φυσικά παίζουν ρόλο και τα θέλω μου τη δεδομένη στιγμή.

Σε αφορούν τα νούμερα τηλεθέασης ή δεν τα λαμβάνεις υπόψιν;

Αν τα νούμερα τηλεθέασης είναι καλά, αυτό σημαίνει ότι ίσως έχω δουλειά για ολόκληρη τη σεζόν και ίσως και την επόμενη, άρα δεν γίνεται να μη με αφορούν. Δεν επιδιώκω να ενημερώνομαι κάθε μέρα γι’ αυτά αλλά τουλάχιστον τον πρώτο μήνα προβολής με ενδιαφέρει να ξέρω πώς τα πάμε. Επίσης, αν τα νούμερα τηλεθέασης είναι καλά, αυτό σημαίνει ότι οι κόποι εσένα και των συνεργατών σου ανταμείβονται.

Πώς κρίνεις το επίπεδο των παραγωγών στην τηλεόραση;

Θεωρώ ότι γίνονται πάρα πολύ καλές δουλειές. Δεν είναι όλες στα ίδια επίπεδα. Αλλά αυτό συμβαίνει παντού και σε όλα τα επαγγέλματα.

Παρακολουθείς τηλεόραση; Ποια προγράμματα επιλέγεις;

Παλαιότερα παρακολουθούσα πάρα πολλή τηλεόραση. Πλέον όχι τόσο αλλά εννοείται ότι θα παρακολουθήσω τις δουλειές που συμμετέχω και θα δω και γενικότερα «τι παίζει». Έχω δηλαδή εικόνα για το τι γίνεται στην κυπριακή και την ελληνική τηλεόραση.

Ορισμένοι λένε ότι η τηλεόραση απευθύνεται σε κοινό μεγαλύτερης ηλικίας. Συμφωνείς με αυτήν την άποψη;

Συμβαίνει... Εννοώ ότι άτομα στη δική μου ηλικία ίσως να μην έχουν ιδέα τι γίνεται και τι παίζει στην τηλεόραση. Αυτό πιστεύω ότι συμβαίνει όχι γιατί δεν θα μπορούσε να τους αφορά κάτι στην τηλεόραση αλλά γιατί προφανώς μέσω της τεχνολογίας έχουν διευρυνθεί οι επιλογές μας για ψυχαγωγία και αυτοί που ακολουθούν πρώτοι την τεχνολογία είναι πάντα οι νέοι.

Βλέπουμε ότι στο εξωτερικό αναβιώνουν παλαιότερες σειρές. Θεωρείς ότι κάτι ανάλογο θα μπορούσε να συμβεί και στην Κύπρο;

Ναι, γιατί όχι. Έχουν γίνει πάρα πολλές αξιόλογες δουλειές και στο παρελθόν στο νησί μας που παίζουν ακόμα και μετά από 10 χρόνια σε επαναλήψεις με την ίδια επιτυχία! Άρα γιατί να μην τις δούμε να αναβιώνουν κιόλας…

Με τι άλλο ασχολείσαι αυτή την περίοδο;

Συμμετέχω με πολλή χαρά στα «Αστέρια στην άμμο» στον Alpha που προβάλλονται καθημερινά στις 19.20.

Πώς κρίνεις την πορεία του θεάτρου στην Κύπρο;

Θεωρώ ότι υπάρχει εξέλιξη και ότι υπάρχουν πάρα πολλά άτομα ικανά που αγαπούν και τιμούν τη δουλειά τους και μπορούν να προσφέρουν πολλά σε αυτό τον τόπο. Αν ο στόχος είναι να προάγουμε πολιτισμό μέσα από το θέατρο και να μας αφορούν η ποιότητα και η αισθητική, τότε το θέατρο θα εξελιχθεί ακόμα περισσότερο και στον τόπο μας.

Note

Η Ελευθερία Ανδρέου κατάγεται από την Καλαβασό, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε στο τμήμα θεάτρου της σχολής καλών τεχνών του ΑΠΘ. Επιστρέφοντας στην Κύπρο συμμετείχε στις θεατρικές παραστάσεις «Namaste» (Θέατρο Διόνυσος), «Εκείνος και εκείνος», «La nonna» (Θέατρο Σκάλα). Τηλεοπτικά, συμμετείχε για 3 χρόνια στη σειρά «Γαλάτεια» (Σίγμα).

ΠΗΓΗ: ΤΗΛΕΩΡΕΣ

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση