ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: jean παντελόνι, πουκάμισο και kitty heels
 

Παύλος Χάππιλος: ''Ήθελα να μιλήσω για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα''

''Ήθελα να μιλήσω γι’ αυτό το θέμα, για το βίωμα το δικό μου και των άλλων συνανθρώπων μου. Από μικρή ηλικία ήμουν ευαισθητοποιημένος σ’ αυτά τα θέματα''

Παύλος Χατζηλοΐζου

Aγαπήθηκε από τον κόσμο για την ειλικρίνεια, τη θετική αύρα και την αυθεντικότητά του. Ο Παύλος Χάππιλος αποκαλύπτει τι τον ώθησε να δηλώσει συμμετοχή στο «Masterchef», αποτιμά την εμπειρία του στο παιχνίδι και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να τον ξαναδούμε στην τηλεόραση.

Σε γνωρίσαμε από το «MasterChef» όπου ομολογουμένως κέρδισες τις εντυπώσεις με τον χαρακτήρα σου. Ποιες αντιδράσεις εισπράττεις από τον κόσμο;

Γενικά, θα έλεγα ότι οι αντιδράσεις του κόσμου είναι θετικές. Με σταματούν στον δρόμο για να βγάλουμε φωτογραφία και να μου πουν ότι ήμουν καλός. Για μένα, η πιο σημαντική αντίδραση είναι αυτή των φίλων μου, οι οποίοι αισθάνονται περήφανοι για μένα και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό!

Πώς νιώθεις που είσαι ένα από τα δημοφιλέστερα πρόσωπα που έχουν περάσει από ριάλιτι της ελληνικής τηλεόρασης;

Να σου πω την αλήθεια, προσπαθώ να μην το σκέφτομαι. Καταλαβαίνω αυτό που μου λες, αλλά δεν θέλω να με επηρεάσει. Δεν περίμενα τόση αγάπη από τον κόσμο, αλλά δεν θέλω να την παίρνω και ως δεδομένη. Δεν πήγα στο «MasterChef» για να με αγαπήσει ο κόσμος. Όταν βγήκα από το παιχνίδι, συνειδητοποίησα το μέγεθος αυτής της αγάπης.

Ποια στοιχεία σου θεωρείς ότι αγάπησε ο κόσμος που σε γνώρισε από την τηλεόραση;

Θα με έβλεπα σε ένα πιο χαλαρό βραδινό talk show που θα μπορούσε να έχει και μαγειρικό ενδιαφέρον. Δεν αποκλείω τίποτα, όμως. Είμαι ανοιχτός σε όλες τις προτάσεις!

Έχω μάθει από μικρή ηλικία να μη λέω ψέματα, να είμαι ευγενικός μεν, αλλά και ευθύς ταυτόχρονα. Επίσης, νιώθω ότι μπορώ εύκολα να εκφράσω πράγματα που άλλοι άνθρωποι δυσκολεύονται να εκφράσουν. Νομίζω ότι ο κόσμος εκτίμησε την ειλικρίνειά μου. Θεωρώ ότι η επικοινωνία πρέπει να είναι αμφίδρομη και πιστεύω ότι σε μια συζήτηση μπορώ να πω την άποψή μου χωρίς κακία, χωρίς να χρειαστεί να φτάσω σε σύγκρουση. Όλοι είμαστε διαφορετικοί κι αυτό είναι ωραίο! Δεν χρειάζεται να σκέφτονται και να λειτουργούν όλοι με τον δικό μας τρόπο!

Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να δηλώσεις συμμετοχή στο «MasterChef»;

Όταν ζούσα στο Βερολίνο, είχα ασχοληθεί και με το performance. Παράλληλα, ήξερα ότι είμαι καλός στα γλυκά, ενώ έπαιξε τον ρόλο της και η πανδημία. Αν δεν ήταν ο κορωνοϊός, ίσως να έβρισκα κάποια άλλη δουλειά και να μη δήλωνα συμμετοχή στο παιχνίδι. Υπέβαλα αίτηση στο «MasterChef», σκεπτόμενος ότι δεν είχα κάτι να χάσω.

Η κίνησή σου να μιλήσεις δημόσια για τη σεξουαλικότητά σου ήταν ασυνήθιστη για τα ελληνικά τηλεοπτικά δεδομένα, αλλά ταυτόχρονα άνοιξε μια συζήτηση για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Πώς αισθάνεσαι γι’ αυτό;

Ήταν κι αυτός ένας από τους σκοπούς της συμμετοχής μου στο «MasterChef». Ήθελα να μιλήσω γι’ αυτό το θέμα, για το βίωμα το δικό μου και των άλλων συνανθρώπων μου. Από μικρή ηλικία ήμουν ευαισθητοποιημένος σ’ αυτά τα θέματα. Χαίρομαι πολύ που άνοιξε αυτή η συζήτηση και που ακούστηκαν οι απόψεις μου. Μου δόθηκε χώρος έκφρασης, χωρίς να παραποιηθούν τα λεγόμενά μου. Ευτυχώς, δεν άκουσα τρομερά αρνητικές απόψεις στις πρωινές εκπομπές, τις οποίες παρακολουθεί ο μέσος τηλεθεατής.

Θεωρείς ότι έχουν γίνει ουσιαστικά βήματα για την αποδοχή των ΛΟΑΤΚΙ+ από την υπόλοιπη κοινωνία; Αν όχι, τι πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει;

Κοίτα, δεν μπορώ να πω ότι δεν έχουν γίνει αρκετά βήματα, αλλά δεν συμφωνώ απόλυτα με την επικοινωνιακή πολιτική που ακολουθείται για την ενσωμάτωση των ΛΟΑΤΚΙ+ στην υπόλοιπη κοινωνία. Θεωρώ ότι κάποια βήματα περιθωριοποιούν ακόμη περισσότερο τα πιο ιδιαίτερα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, τα οποία θα πρέπει να προστατέψουμε. Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε, γιατί η κοινότητά μας είναι ακόμη πολύ ευάλωτη κι αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε.

Ποια ήταν η πιο όμορφη και ποια η πιο δύσκολη στιγμή σου στο «MasterChef»;

Η πιο όμορφη στιγμή μου ήταν η δοκιμασία στο Λαύριο με τη Λία ως αρχηγό. Μαγειρέψαμε πολύ ωραία και είμαι περήφανος για το αποτέλεσμα! Από την άλλη, η πιο δύσκολη στιγμή μου ήταν η πρώτη μέρα των ημιτελικών, όταν έπρεπε να συνεργαστώ με τον Διονύση, με τον οποίο είχα τσακωθεί προηγουμένως. Αρνήθηκα να δουλέψω μαζί του, ήθελα να συνεργαστώ με τη Μαργαρίτα και ήμουν έντονος σ’ αυτό!

Έχεις κρατήσει επαφή με κάποιους από τους συμπαίκτες σου;

Κρατώ επαφή με αρκετούς. Μιλάω πιο συχνά με τη Μαργαρίτα, τη Μαρίνα, τη Λία, τον Τζαμάλ και τον Αντώνη.

Γενικά, πώς κρίνεις την εμπειρία σου στο «MasterChef»;

Είναι περίεργο να μπαίνεις σ’ ένα ριάλιτι, και δεν περίμενα ότι θα έμενα 5 μήνες, αλλά ήταν μια ωραία εμπειρία. Έμαθα πράγματα σχετικά με τη μαγειρική. Υπήρξαν και πολύ δύσκολες μέρες, αλλά εγώ δεν μετανιώνω για τίποτα!

Θα ήθελες να ήσουν κριτής σε μια από τις εκπομπές μαγειρικής που ετοιμάζονται για τη νέα σεζόν;

Δεν νομίζω ότι έχω αρκετή εμπειρία στη μαγειρική για να είμαι κριτής. Θα ένιωθα πιο άνετα στην παρουσίαση μιας εκπομπής. Μου άρεσε η εμπειρία της τηλεόρασης και θα με ενδιέφερε να κάνω κάτι που να με εκφράζει.

Το Star έχει δείξει ενδιαφέρον για να συνεχίσετε τη συνεργασία σας; Υπάρχουν φήμες ότι θα συνυπάρξεις τηλεοπτικά με τη Μαργαρίτα.

Πραγματικά δεν ξέρω κάτι επ’ αυτού. Το Star, με το οποίο έχω συμβόλαιο, έχει εκφράσει την επιθυμία να συνεργαστούμε, αλλά δεν έχουμε συζητήσει κάτι ακόμη. Προσωπικά, δεν θα έλεγα «όχι» σε μια τηλεοπτική συνεργασία με τη Μαργαρίτα, αλλά δεν ξέρω αν εκείνη ενδιαφέρεται (γέλια)!

Θα σ’ ενδιέφερε να παρουσιάσεις μια δική σου εκπομπή μαγειρικής στην τηλεόραση;

Πιο πολύ θα με έβλεπα σε ένα πιο χαλαρό βραδινό talk show που θα μπορούσε να έχει και μαγειρικό ενδιαφέρον. Δεν αποκλείω τίποτα, όμως. Είμαι ανοιχτός σε όλες τις προτάσεις!

Παρακολουθείς εκπομπές μαγειρικής;

Ναι, βλέπω εκπομπές και ντοκιμαντέρ περί μαγειρικής. Έχω παρακολουθήσει όλες τις σεζόν του αμερικανικού «Top Chef», ενώ μου αρέσει και το αυστραλιανό «MasterChef» και το «The Great British Bake Off».

Ποια είναι η πιο χρήσιμη συμβουλή που σου έχει δώσει η κριτική επιτροπή του «MasterChef»;

Να μην αγχώνομαι και να μην τρέμω!

Τι θα συμβούλευες όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν σε ένα ριάλιτι;

Θα έλεγα στους εν δυνάμει παίκτες των ριάλιτι ότι οι άνθρωποι πίσω από τις κάμερες δεν είναι εχθροί τους. Να εμπιστεύονται τους ανθρώπους της παραγωγής για να βγει ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν πιστεύω ότι στην τηλεόραση υπάρχουν καλοί και κακοί άνθρωποι.

Κλείνοντας, τι είναι καλό φαγητό για σένα;

Το φαγητό που φτιάχνεται με αγάπη, όπως αυτό της μαμάς και της γιαγιάς. Θεωρώ το φαγητό ως έργο τέχνης που μπορεί να σου ξυπνήσει συναισθήματα και μνήμες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση