ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: maxi leather φούστα, polo top και kitty heels
 

Μιχάλης Σοφοκλέους - Ξένια Κωνσταντινίδου: To χιούμορ είναι το ισχυρότερο όπλο

'Ενας χείμαρος οι απαντήσεις τους και πώς να μην παρασυρθείς.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ ΚΑΡΑΒΑΛΗ'

Ενας χείμαρος οι απαντήσεις τους και πώς να μην παρασυρθείς. Το αχτύπητο δίδυμο από το «Casa de Mikel», o Μιχάλης Σοφοκλέους και η  Ξένια Κωνσταντινίδου, μιλάνε για νούμερα: τα νούμερα της τηλεθέρασης, τα «νούμερα» που κάνουν στην εκπομπή, τα «νούμερα» που κάνουν μεταξύ τους. Εντάξει, είπαν κι άλλα: για τη χημεία τους, την κωμωδία, το γέλιο, το χιούμορ των Κύπριων και πώς θα ήθελαν το 2021.

Δεύτερη σεζόν «Casa de Mikel» και πάει πολύ-πολύ καλά σε τηλεθέαση. Πώς το μεταφράζετε αυτό; Τι σημαίνει αυτό για εσάς;
M.Σ.: Σημαίνει χαρά, ευτυχία. Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το ν’ ακούς τον κόσμο να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τη δουλειά σου.
Ξ.Κ.: 1. Είναι επιτυχία αυτό για μας! Από το ξεκίνημα του «Casa de Mikel» καταφέραμε να κάνουμε μια εκπομπή που αγαπάει ο κόσμος. Και πώς το μεταφράζουμε εμείς αυτό; Ως περισσότερη σκληρή δουλειά, μεράκι και ομαδικότητα!

Είναι σημαντικά για εσάς τα νούμερα τηλεθέασης; Σας ενδιαφέρουν; Τα παρακολουθείτε;
Μ.Σ.: Ναι, τα παρακολουθούμε. Είναι μέρος του παιγνιδιού. 
Ξ.Κ.: Όπως είπε και ο Μιχάλης, καλώς ή κακώς είναι μέρος της δουλειάς μας. Είναι σημαντικό εργαλείο, από το οποίο μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα: Τι άρεσε στον κόσμο, τι δεν άρεσε, τι κράτησε τον τηλεθεατή και τι δεν πήγε τόσο καλά.

Παρακολουθείτε, δηλαδή, και ειδικότερα τα νούμερα ανά τέταρτο για να δείτε ποια κομμάτια της εκπομπής είναι τα πιο δημοφιλή, ώστε να κάνετε περισσότερα από αυτά;
Μ.Σ.: Ακριβώς. Με αυτό το εργαλείο έχουμε μια καλύτερη ένδειξη για το ποια θέματα ή ποιοι καλεσμένοι τραβάνε τον κόσμο, ώστε να διαμορφώνουμε αναλόγως τη θεματολογία. Ωστόσο, προσωπικά, αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι η γνώμη του κόσμου, έξω στον δρόμο. Εκεί παίρνεις τα «αυθεντικότερα» νούμερα τηλεθέασης, γιατί όταν σε πλησιάζουν για να σου πουν ότι έχεις γίνει η σαββατιάτική τους συνήθεια, η σαββατιάτική τους παρέα, τότε τι άλλο χρειάζεσαι;

Εσείς πού αποδίδετε τη δημοτικότητα της εκπομπής; 
Μ.Σ.: Είναι πολλοί οι παράγοντες, θα έλεγα. Το ότι βγαίνει μέσα από μια συλλογική προσπάθεια κι ένα ομαδικό κλίμα. Το ότι κουβαλάμε όλοι την ίδια τρέλα, την ίδια φρεσκάδα, την ίδια ματιά. Επίσης, νομίζω είναι και ο τρόπος που κάνουμε την εκπομπή: ο γρήγορος ρυθμός, οι συνεχείς εναλλαγές θεματολογίας, η πρωτοποριακή εικόνα με τα ειδικά εφέ που χρησιμοποιούμε. Από την εξίσωση δεν θα έβγαζα και τη δική μας ιδιοσυγκρασία: Είμαστε και οι δύο ακομπλεξάριστοι, δεν έχουμε ενδοιασμούς να τσαλακώσουμε την εικόνα μας, αλλά και η τρέλα που πουλούμε νομίζω ότι έχει κερδίσει τον κόσμο. 
Ξ.Κ.: Πιστεύω κι εγώ πως ο τρόπος που κάνουμε την εκπομπή είναι η αιτία της δημοτικότητάς της. Κάνουμε μεν σατιρική εκπομπή, αλλά δεν σχολιάζουμε μόνο κάποια πράγματα με χιούμορ. Κάνουμε σκετσάκια, έχουμε καλεσμένους, κάνουμε ένα παιγνίδι με όλο αυτό και ο κόσμος δεν το βαριέται.

Πάντως, σε αυτή τη σεζόν είδαμε να γίνονται κάποια πράγματα κάπως διαφορετικά από την πρώτη. Το ύφος, το είδος των καλεσμένων είναι διαφορετικό, περισσότερα σκετσάκια, κ.τ.λ. Πoιο είναι το σκεπτικό πίσω από αυτά;
Μ.Σ.: Η αλλαγή έγινε συνειδητά. Στην περσινή σεζόν αφιερώναμε 30-35 λεπτά σε κάθε καλεσμένο για να του κάνουμε συνέντευξη, να παίξουμε κάποια βίντεο, να σχολιάσουμε την επικαιρότητα κ.τ.λ. Όμως, φέτος είπαμε θα ξεφύγουμε από τις μεγάλες συνεντεύξεις.
Ξ.Κ. Με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να έχουμε και περισσότερους καλεσμένους σε κάθε εκπομπή!

Ποια πλευρά έφερε αρχικά στο τραπέζι την πρόταση για δεύτερη σεζόν του Casa de Mikel, εσείς ή το κανάλι;
Μ.Σ.: Δεν ήταν κάτι που χρειάστηκε να ειπωθεί, είτε από τη μια πλευρά είτε από την άλλη. Από τη στιγμή που η εκπομπή πήγαινε… τρένο, ήταν πρώτη σε τηλεθέαση στην ώρα προβολής της, δεν χρειάστηκε να γίνει κάποια ιδιαίτερη συζήτηση για δεύτερη σεζόν.
Ξ.Κ.: Εμείς κάναμε σαφή την επιθυμία μας να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε με τόσο κόπο και αγάπη. Ο ΑΝΤ1, από την πλευρά του, βλέποντας τα νούμερα τηλεθέασης και το πόση απήχηση είχε στον κόσμο θέλησε να το κρατήσει. Άρα, ήταν αμοιβαία τα… αισθήματα! 

Μεταξύ σας πώς είστε; Πώς έχουν διαμορφωθεί πλέον οι κώδικες επικοινωνίας σας, μετά από τόσα χρόνια φιλίας και συνεργασίας;
Μ.Σ.: Η παρουσία της Ξένιας είναι υπερπολύτιμη, η εκπομπή θα ήταν πολύ φτωχή χωρίς την παρουσία της. Είναι μια πελλολεμεσιανή, που τα κάνει όλα, ακομπλεξάριστη στο φουλ, ο «θηλυκός Μιχάλης», θα έλεγα εγώ. 
Ξ.Κ.: Τώρα πια, με τα μάτια και μόνο καταλαβαινόμαστε. Είναι πολύ βασικό να επικοινωνείς με τον άλλο, τόσο καλά, ειδικά στην κωμωδία. Έχουμε μια χημεία, που μας ταίριαξε από την πρώτη μας συνεργαία στο «Φακάτε τους». Θυμάμαι μας έλεγαν «jukebox», τότε! (γέλια). Είναι να μην είμαστε στον ίδιο χώρο! Δεν έχουμε σταματημό, σου λέω!

Είστε σε διαρκή επικοινωνία για ιδέες, προτάσεις;
Ξ.Κ.: Εννοείται! Αλλά και με όλη την ομάδα γίνεται αυτό. Όποιος έχει κάτι να προτείνει, το λέει και ό,τι είναι καλό το προσθέτουμε. Είναι συλλογική η προσπάθεια, όπως είπαμε και πριν, και θέλουμε να εξελίσσουμε συνέχεια την εκπομπή, ώστε να βγαίνει όσο καλύτερη γίνεται.

Σας έχουμε δει και τους δύο σε περισσότερους κωμικούς παρά δραματικούς ρόλους. Τι είναι αυτό που σας ελκύει στην κωμωδία;
Μ.Σ.: Εμένα, είναι κάτι που μου βγαίνει αβίαστα, δεν κάνω ιδιαίτερη προσπάθεια. Οπότε από τη στιγμή που βλέπω και από τις διάφορες δουλειές που κάνω ότι έχω απήχηση ως κωμικός ηθοποιός, τότε προσπαθώ να καταπιάνομαι κυρίως σε αυτό και προσπαθώ να το κάνω όσο καλύτερα μπορώ. 
Ξ.Κ.: Εγώ έχω παρατηρήσει ότι στον χώρο μας όταν κάνεις κάτι που έχει επιτυχία, αυτόματα έχεις μια ταμπέλα ότι αυτό κάνεις καλά. Το ότι, όμως, είσαι καλός στην κωμωδία, δεν σημαίνει ότι δεν είσαι καλός στο δράμα. Απλά ίσως φοβούνται να σε δοκιμάσουν. Αγαπάω την κωμωδία, αλλά θα ήθελα να δοκιμαστώ και σε άλλα είδη. Αυτή είναι η δουλειά μας, άλλωστε, να δοκιμαζόμαστε και να εξελισσόμαστε. Την θέλουμε αυτή την πρόκληση.

Τι είναι κωμωδία για εσάς; Τι είναι χιούμορ; Τι είναι γέλιο; Και πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει στη ζωή σας;
Μ.Σ.: Το χιούμορ είναι κάτι πολύ δυνατό. Μπορεί να αφοπλίσει, να εξομαλύνει σχέσεις, να κατευνάσει εντάσεις. Είναι ένα πολύ ισχυρό όπλο. Εγώ θα σου έλεγα ότι οι άνθρωποι που έχουν χιούμορ, μπορεί να ζουν και περισσότερα χρόνια!
Ξ.Κ.: Και για μένα το χιούμορ είναι κάτι απαραίτητο. Και πολύ σημαντικό να το έχω στη ζωή μου. Μπορεί να είναι και κριτήριο για να μην είμαι με κάποιον που δεν έχει χιούμορ! 

Πώς θα περιγράφατε την κυπριακή αίσθηση του χιούμορ; Έχουμε χιούμορ ή όχι;
Μ.Σ.: Ναι, ο Κύπριος είναι χαβαλεδιάρης: Έχει την αίσθηση του χιούμορ - βέβαια ο καθένας αντιλαμβάνεται το χιούμορ διαφορετικά κι αυτό είναι απόλυτα σεβαστό. Δεν γελάνε όλοι με όλα. Όπως υπάρχουν διαφορετικών ειδών άνθρωποι, υπάρχουν διαφορετικές αισθήσεις του χιούμορ. 
Ξ.Κ.: Κι εγώ θεωρώ ότι ως λαός έχουμε αρκετό χιούμορ. Θέλουμε το γέλιο στη ζωή μας. Και στον Κύπριο τηλεθεατή αρέσει να βλέπει κάτι ευχάριστο, αλλά ταυτόχρονα και έξυπνο. Δεν είναι χαζός ο κόσμος και δεν του αρέσει να τον κοροϊδεύεις. Θελει να ξεχνιέται με τα προβλήματά του και όχι να προβληματίζεται με ανούσια πράγματα.

Είμαστε στον τελευταίο μήνα μιας δύσκολης χρονιάς. Τι σας έμαθε το 2020; Πώς θα θέλατε να είναι το 2021;
Μ.Σ.: Τι να σου πω, όλη αυτή η κατάσταση μάς έχει κάνει απόμακρους, ρομποτικούς, ο κόσμος είναι καχύποπτος. Μακάρι να έρθουν καλύτερες μέρες, να έρθουμε πάλι πιο κοντά… Για το 2021 θα ήθελα να μπορώ να έρχομαι σε επαφή με περισσότερο κόσμο, να μπορώ να έρχομαι πιο κοντά τους, να αγκαλιάζω ανθρώπους, να κάνω χειραψίες, να διασκεδάζω με περισσότερο κόσμο. Νιώθω την ανάγκη για πιο στενή ανθρώπινη επαφή. 
Ξ.Κ.: Εμένα το 2020 μού έμαθε πως δεν πρέπει να έχουμε τίποτα δεδομένο στη ζωή μας. Νομίζω μας έκανε να εκτιμάμε την αξία των πραγμάτων και όλων όσων μας προσφέρει η ζωή. Για το 2021, θα ήθελα κι εγώ να είμαστε ελεύθεροι, να μπορούμε να αγκαλιαζόμαστε, να περνάμε όμορφα, να είμαστε κοντά ο ένας για τον άλλο. Να είναι καλό το 2021, για όλους, με υγεία πάνω απ’ όλα.

 Πηγή: ΤΗΛΕΩΡΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση

Έλενα Λυσάνδρου: All eyes on her

Έλενα Λυσάνδρου: All eyes on her

Αυθεντική και γεμάτη αυτοπεποίθηση, η Έλενα Λυσάνδρου μάς μυεί στον δικό της κόσμο – ψηφιακό ...
Δέσποινα Άσπρου
 |  INTERVIEWS